About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, May 6, 2010

aduhai adinda adinda ku........


korang masih ingatkah kejadian ini??????
kisah cuti aku kali ni begini,
masa aku bercuti sempena labour day, plus ulangtahun mak
selepas ehem! tgk konsert DT2 ngan masy n kak poi, kami makan di PJ... aku tau tp x tau sgt tpt ni, biasalah aku kan... master dalam hal sesat n menyesatkan diri di jalanan... seb baik ka poi cekap hal jalan walau bukan hal pemanduan. lps mkn, dalam kul 2.30 kami sampai rumah ka k poi n menidurkan diri di sana.
kul 5 jam aku bunyik, perjalanan menuju kampung halaman bakal bermula
dengan x mandi, ikhlas nie, aku x bawa baju tukar walau baju tido... ngan sehelai sepinggang aku ke konsert, baju itu jugak aku tido n drive pulang ke rumah lps anta masy.
sampai rmh, mandi n amik barang2 aku n adeq. iyer.... barang aku ialah cadar selimut bagai.... barang adeq????? sesapa tahu, tahu laaa
trs memecut ke kolej sembilan, UniMalaya. sampai jer, dia dah siap menunggu. aduh, berpisahlah adeq n lynn, kwn kesayangan dia y juga dah cam jadi adik aku sdr. mana2 diorg berdua, p mkn, pindah, beli barang n sorts
kami msk tol damansara jam 8.30 pagi. singgah isi minyak n trs jalan. aku sungguh lapar, tapi demi nk makan ikan bakar di bertam, kami perlu sampai dengan cepat. aku kata kat adeq, kul 11.30 pagi, kita call la mak n gtau kita dah sampai mana. skali call mak ms kami di tol juru, jam 11.30 pagi. diorg kata blk la dl, awal lagi nk ke sana
sampai rmh lebih kurang 11.45 pagi
soalan pertama ialah, 'korang naik apa?' baru aku perasan aku speeding tahap gaban dlm keadaan letih x cukup tido
g mkn, aku naik keta ngan mak, sis2, BIL n faris. keta aku adeq drive.
masa nk mkn aku dah cam mengong. kepala ting tong jer..... mkn n blk. sampai rmh, aku trs lelap. mmg dah flat abes.. mak pakai telekung n solat sebelah aku pun aku x terasa dah...... dengar hujung telinga jer.... dah x leh respon dah
then selasa, motor adeq sampai. dia n bro3 p amik naik keta aku. bro3 sampai dl ngan motor, adeq x sampai lagi. dia kata adeq langgar tiang, org kat stesen gtau tp dia x tau trk or x..... adeq sampai jer, aku jenguk ke luar tingkap, dia dah sengeh3 dah dr dlm keta.
ini rupa keta aku, hasil tangan adeq
katanya, tiang tu mmg rendah. takat tu jer.... mmg x nmpak lgsg, plus bunyik sangat kuat, semua di stesen berlari keluar
yer... malang x berbau... malang hanya berbunyik

hasil kerjasama adeq n bro3...

haihhhhh.........hasil adeq y telah dibetulkan

errr... ini hasil selepas di basuh n terdedah pada embun plus perjalanan dr penang ke bangi. dah mula karat..

hasil keseluruhan.....
part ni jer kalau nk cat, kedai tu quote 500 kat aku w 2-3 day working. overall plus ketuk ni dai nk bg 800 tp ketuk sj dia bg 260. kalau nk cat whole car, dia quote 1200 w 3 years warranty, 1 week working.
haaaiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........
.
.
.
errrr ada sesiapa y blh quote rendah dr ni???

6 comments:

Erina Asmawani said...

err..cam mahal je tu..kat area shah alam ni de satu kedai murah..ena cat kat situ n repair excident haritu termasuk ketuk n cat balik kena rm300 je. Ketuk n cat balik with pink color yg sama, bumper n bonet belakang.jom ar kak, nanti sy bawak

Masy said...

awat mahal bebenor??? ha pi laa ikot si erina tu, pehtu bole tukau terus kaler pink kete ko mcm kete dia ;) hihihi

Ku Tak Sempurna said...

selalunya bab-bab ni aku pas kat ayahanda je...
.
.


dia lebih tahu.. :D :D :D




pssttt... tak cuba tanya bengkel2 lain??

zonaku said...

erina:
murah gak tu....
tgu ada ongkosnya ya!

masy:
itula.. nnti nk ke sana gak la

KTS:
hehehehehhee.. syukur ko ada abah lagi....
aku sebatang kara nie skrg kat kl ni...... <--- konon nk cari simpati


kahkahkahkah

fae said...

sedondon betul design kemeknya..hikhikhik..aritu tak dan tengok..

cat baru dekat2 nak raya nanti, nampak la cam keta baru..hik3...

Mr PenyuBiru said...

err..err..ko hantar kat anak aku jer la,nnt dia cat kete tu pakai water kaler.hihi..

Followers