About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, February 9, 2011

Kisah Cuti 4 Hari = Part 2


Hari Kedua : Jumaat, 4 Feb 2011.
pun aku bangun lewat jugakkkkk.. haihhhh.. mlmnya aku lelap jam 2 kot. bangun ja, siap2 untuk p kenduri.
bro3 x balik lagi, makanya, aku adalah drebar. far
ah n sis3 n sis4 naik ngan aku.

sampai sanglang, salah jalan sikit... yaaa...
aku adalah pelajar di perlis since tingkatan s
atu hingga lima. lepas amik result SPM, rasanya aku x jejak dah kaki ke perlis langsung kot. bukan lupakan tempat menimba ilmu tapi ada sebab aku ingin lupakannya juga tiada urusan untuk aku ke sana.

eh.. aku pernah la ke sana, masa ke langkawi ber'holiday'an tahun bila tah. y aku ingat tahun tu tahun lompat sebab kami ke sana on 29
feb. tapi sekadar parking van di kuala perlis untuk naik feri ke langkawi. balik pun terus balik kl. juga di subuh hari masa nk beli tiket feri, aku dah patahkan sunglasses aku y berwarna merah pink. kaler y sangat cantik, tapi itu la sekali aku ada kaler tu, lps tu aku x beli dah.

dah patah balik, jalannya sangat mengerikan. bukannnnn.... bukan berhantu atau apa, tapi, tayar berdengung semacam. ingat tayar pecah or anything, rupanya x ada apa2.. maybe surface jalan kot macam tu. entah la.....

masa makan, kemain la dok planning nk ke padang besar ke bukit kayu hitam. tuan rumah kata mesti dah tutup. nk langsung ke hatyai pulak, baru je semalam tu ada kes tembakan. mak x mo p, plus aku adalah tanpa paspot. masih pending
untuk renewal.

so, keputusan adalah balik sajaaaa.......

perjalanan balik adalah membosankan. jalan jem! mula2 sebab ada ops sikap, disusuli pulak ngan pasar malam. letih ok! sebab farah merajuk apa tah, dia na
ik keta ngan mummy dia. dan kereta aku adalah sepi. tekanan ok! bila memandu dengan panas, kejap2 aku tukar mode aircond, berpeluh2 tapak kaki
aku driving, plus keta adalah sepi. aduh... rasa mau berenti jap tepi jalan or layan lagu kuat2. biar bingit telinga, baru x ngantuk.

sampai rumah, mak lum sampai sebab diorang berenti beli pau di depan masjid seberang jaya.
pau tu mmg faveret sekeluarga.

Pic di ambil dr sini, sebagai contoh jer yer….. bukan rupa paras sebenar

sangat sakit pinggang lepas memandu dua jam pergi dan tiga jam balik.

malam tu, diorang keluar nk makan burger di jalan tengah, 'kedai burger air milo sedap' gelaran dari kami. aku penah rasa air tu sekali ja. diorg tapaw bawak balik. disebabkan dah lewat aku mls mau ikut. mak trs tido awal mlm tu.

aku?????


.




.



.





..... tbc

13 comments:

Masy said...

ko jadi titik-titik? hehehe

tbc

PnConfused said...

er.. er...


aku malu nak ckp...



er...er...



... tbc tuh apa???

HEMY said...

to be continued ye pn confused..hehehe. pau tu macam pau segera la plak..hehe

zonaku said...

masy:

kekekeee....

kang aku sambung laaa *kot rajin*

zonaku said...

pnKompius n HEMY:
mekasih......


ini contoh kuih pau jer... kot la ada y x kenallll...


rupa kuih pau y aku maksudkan x penah lak aku perasan rupa parasnya...

dah trs laju jer msk dlm mulut kannn

syah shah said...

tetiba terkenang pau singgit kat pasar malam... semalam lupa beli... Wuuu~~~

cepat-cepat skett sambung tu, aku tak nyabo ni nak baca... Hohohohoh :P :P

zonaku said...

cukup ke kekuatan jiwa ko kalau aku sambung?????

Erina Asmawani said...

baru nak tanye tbc tu ape..hehehe..maceh hemy sebab da gtau..

asybedazzle said...

alamak, bersiri2 pulak. hehe.
nmpaknya nnti bila aku dh amek rsult tak jejak jugak la sklah lama, haih.

zonaku said...

erina:
heheheee....

asybedazzle:
mungkin iya,..... mungkin tidak.....

aku bersekolah jauh dr rumah,di negeri y lain, pastinya agak susah untuk aku melawat sekolah...

kisah biasa2 saja ni..... kisah harian aku ja, tq sebab sudi bertandang

zonaku said...

syah.. meh komen sini meh...


part 3 jap lagi yer... tangan aku sakit ni.. tp sakan kan menaip komen

syah shah said...

aku tunggu lama dah nihhh... cepat cepat cepattt~~~ kateku demand sambil hentak-hentak kaki... mueheheheheheh :P :P

zonaku said...

hehehee.... hentak sampai lebam dulu


tunjuk bukti kelebaman tu, br aku gagah diri buat sambungan.. tgh sakit tangan ni tau..

Followers