About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Saturday, February 19, 2011

Hujung Minggu & Maulidur Rasul

hujung minggu y lepas, sis2 keje sabtu n ahad. 2 whole day. salah satu petang tu, dia balik then bawak la rakyat berdua tu keluar. balik jer farah announce dia ada durian. pelagi, aku nyahut la, kata sebijik dr durian tu aku y punya. kemain marah dia! siap nk baling aku lagi. trs kena marah ngan ayah dia.. meraung la dia.... mlm tu makan la dia dengan semangatnya.. faris pun sakan makan. er, durian masih mahal, still timbang kilo lagi nithen isnin, kami p makan kat idrus ikan bakar, amik meja bersila punya. sis4 x ikut sebab demam. farah n faris dah macam waiter kedai ni dah.. see.... bz kan diorang!

faris dah potong rambut. ni rupa latest dia
di pagi hari lepas dia potong rambut, kemain bz lagi phone sana sini.
dah di pagi maulidur rasul, aku g servis keta, pasang tinted n visor baru cikPuteri. cun2 ja bajet abih kat situ. stereng n rom cover (sport rim <-- kalau ada rezeki) lum dapat lagi. x bestnya visor baru ialah dia melabel cikPuteri dengan asal usul. mmg la aku x kesah orang tau dia tu jenis apa, tp kelakar pulak aku nengokkan label tu.

balik dr kedai tinted, diorang ajak ke Deen nasi kandar. layannn jer sebab aku mmg tgh lapo. kuah di situ pedas2.

n tinted cermin cikPuteri ada prob sket, so balik keje ari rabu, aku singgah semula kedai tu untuk betulkan. hehehe..... dah ok dah.

dan hari ni, ada kenduri rumah jiran aku, betul2 tepi rumah ni ha....

jom makan nasik minyak!

11 comments:

Ungku Nor said...

huhu..WHY akak pun tade tinted lagi.
bape cikPuteri punya tinted aritu eh?

tapi rasanya nak repair alarm dia dulu la..senang sikit, leh 'tet-tet' je dari jauh. macam cikMadu..ahakss. pemalas kan akak ni? ;p

Ku Tak Sempurna said...

mekap sakan cikPuteri eh. nak ngorat sapa? eh. tuan cikPuteri nak ngorat sapa??

:P

Ku Tak Sempurna said...

kenapa kenduri kawin nak buat nasik minyak?

kan sedap klu buat nasik padprik ke. nasik goreng ladna ke

kaaaan

:D

k.e.r.i. said...

eh, ko dah nak buat nasik minyak ke?

Masy said...

nasik minyak sape? ehem!!!!

zonaku said...

saya buat kena RM350 , sekali ngan bukak tinted lama. alah, bukan banyak pun kena bukak, dua saja.. y lain dah pernah pecah.. so x der tinted lagi dah. memula nmpak x gelap sangat, sekarang rasa gelap la pulak, x per la, ranggi sket


kak, alarn tu untuk keselamatan.....

zonaku said...

kts:
dah lama togel, asyik beli makeup aku jer.. sesekali belikan untuk dia pulakkkkk.....

makeup aku, aku kena beli sdr,, makeup dia pun aku belikan... baikkan aku?

zonaku said...

kts lagikkk:
hehheee... karang ilang la istilah 'nasi minyak'

tp skrg pun jarang dah nasik minyak.. kekadang nasi hujan panas la, nasik tomato la, briyani la..

yang ko taip tu belum ada lagi

zonaku said...

keri & masy :
jiran aku laaaa....


kalau aku, aku import la korang, sorang pengapit, sorang fotografer, tambah anul sekali, memuah y lain as penyeri... baru la best!

syah shah said...

kalu aku, kompom takmo duk meja yang bersila, sebab kang kebas kaki... berlunjur takpe... hahahahah :P :P


huiihhh~~ nasik minyak~~ dah lama gila ai tak makan nasik minyakkk~~~ Tapaukan kat aku sikit!! Hahahahah :P :P

Ungku Nor said...

tapi akak menyampah pasang alarm ni bila dia ikut memekak time ribut petir..hangin betul laa..

dah kena Ford dulu. kereta ekzos besau lalu kat tepi rumah pun dia dah sebok terjerit2..buat bateri cepat kong je ;p

Followers