About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, August 30, 2010

Ulangtahun Kemerdekaan ke 53

pic from google

dah 53 tahun Malaysia merdeka dari penjajahan...
persoalannya, merdeka kah kita sebenarnya?


tahun ini, setelah sekian lama menyebarkan semangat kemerdekaan pada manusia sekitar, kini aku tak peduli lagi. erti merdeka tahun ini pudar dan aku tiada semangat. cuti esok adalah sekadar cuti am...

jangan aku di buang kerakyatan malaysia sudahla.....

22 comments:

julietchun said...

takde semangat ngan lemah semangat lain kan? ehehehehe..kusss semangat.

zonaku said...

juliet:
entah.. mungkin kot.....

ko x mo kad raya ker??? ada extra lagi ni

syah shah said...

basically, mood kita adalah sama tahun ini.../ heheheh :D :D

Apepun, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 53... :D :D

zonaku said...

syah:
eh.. ko naper lak??? tetiba mood down????


tau2 mlm karang ko countdown kat dataran... haaaaa??????

HEMY said...

huuu...ntah le..aku mmg tk penah rasa berkobar sangat..sebab tak rasa merdeka pn dengan sume gejala yg ada

zonaku said...

HEMY:
dah tugasan.... aku sebarkan saja.....

tapi personally aku mmg x brp semangat, mlm merdeka pasti ramai kes jenayah n rogol

eddie dewanaga said...

...bebas dari kekusutan, masalah hidup, mati adalah merdeka sebenar-benarnya... (tanpa mengira soal-jawab kubur)

kimisai said...

mendeka7x..!! opsss.. silap

AZANI said...

salam zona
salam merdeka pada anda walau kurang bersemangat
yang penting bukan berkumpul di dataran
tapi penghayatan

DrSinga said...

sayang negara kita.
warisan untuk cucu cicit kita.
.
salam merdeka zona...

Ku Tak Sempurna said...

aku sgt bersemangat hr ni


.
.


sbb dpt cuti!


hihihi.. err.. jgn aku dibuang kerakyatan gak udah la ya :P

penjejak maya said...

salam 31 Ogos..

zonaku said...

eddie:
setuju! errrrr..... byk nk komen hal tu... tp since ada y dah srh btobat, mls laaaa

zonaku said...

kimisai:
hehehehee... ko pesal???? ikut suka ko la nk jerit ker apa ker... aku x koser

zonaku said...

azani:
betul, kurang semangat hanya diri sdr.. aku x larang org lain y nk sambut..

kibar bendera or jerit2 adalah sekadar ekspresi individu.....

zonaku said...

drSinga:
betul.... x perlu berkumpul di dataran pun kita masih merdeka bukan?

zonaku said...

kts:
kalau kene jugak... kita g holiday sama2 yer.....

hehehehheehheheehehehehheheee

zonaku said...

penjejak maya:
selamat datang...





sila datang lagi yer!

13may said...

bila nak dating ni?

hehhe hehhe

zonaku said...

en13may:
mengong! hehehehheeee........... asal ko y blanja aku anytime..... blh aku bawak geng memuah???? or rakyat jelata???

en_me said...

salam merdeka akak zonaku itteww..

zonaku said...

en_me:
salammm me.... lama x menginggah blog me sebenarnya... akan diusahakan la lps ni yer

Followers