About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, August 17, 2010

info dari aku

middle august

baru beberapa jer entri aku kan? macam pelik ja aku rasa. bukan aku merajuk atau apa. sekadar aku x luangkan masa n masih dalam mode sesi mencari diri.

buat pengetahuan semua, (macam ramai nak tahu kan) aku sekarang berada di kampung halaman & bekerja secara sementara. kerja biasa2 saja, tanpa pangkat atau sebarang benefit.

tiada kemudahan chatting di tempat kerja & tuntutan kerja mengikut jadual y strict. satu yang best, on time aku datang, on time lunch or break, & on time jugak aku boleh balik. tanpa perlu stay untuk siapkan urusan atau persediaan untuk hari esok. tiada apa2.

telefon aku berkurangan penggunaannya secara mendadak. sangat jarang aku dengar deringan henfon sendiri. dan aku dah boleh tinggalkan henfon aku sewenang2nya tanpa perlu return call untuk urusan penting. ada x ada, sekadar famili aku sms untuk bertanya jam berapa aku akan balik.

satu kerinduan aku, rumah aku dan segalanya hidup aku di KL. mungkin aku perlu fikirkan untuk menjual segala peralatan rumah aku di sana. tapi aku belum memutuskan apa2. bagi aku, situasi ini masih bersifat sementara. aku ingin pulang pada life yang aku dah bina di sana.

geng memuah aku juga amat aku rindui....... mungkin aku perlu mencari geng blogger sekitar sini. mungkin!

rabu depan, aku bakal berbuka puasa dengan teman sekerja yang baru. PnL, mahu ikut?


er.... walau di kampung halaman, aku sebenarnya tiada kawan di sini. hanya keluarga saja aku ada di sini, tak lupa PnL.

28 comments:

ber_u_wang said...

bila nak open tender tu?

aim-a said...

ko kat utara ka...aku nak pulangkan tudung hang ni...:)

btw..guud luck dalam semua yang ko lakukan ek :)

windu gak kat ko :)

eddie dewanaga said...

PnL itu apa...???

Masy said...

oit balik la sini wehhhhh... susah betoi aku rasa ko takde (wah ayat, manis bukan). betul la.. bila rasa nk tgk muvie, mesti tingat ko.

pulangglaaaaahhhhhhhhh *sambil berguling2*

zonaku said...

ber_u_wang:
wallahualam... nak apa?

zonaku said...

aim_a:
ala.. ko wat reta dulu ja... karang kalau teringat pulangkan jer

zonaku said...

eddie:
puanL

zonaku said...

masy:
tunggu kepulanganku yer.....

ko tolong cari keje la buat aku..
muahahahahaaaa

PnConfused said...

hahahah... welcome to my world arrr...


ms mula2 aku blk sini, mmg tensi aku pk, takde member

zonaku said...

pnKompius:
heheheheheheeee......

syah shah said...

takpa, pelan-pelan kayuh... bukan mudah nak gapai semula apa yang pernah kita ada...

Yunus Badawi said...

ko baliklah sini. Nanti kita boleh makan mee bandung dan sate kat tempat hari tu lagi hehehe

*~ aRaBeLLa ~* said...

haah la bile nak buat buka pose dgn geng memuahh...

zonaku said...

syah:
perubahan a.k.a hijrah itu sangat sukar rupanya...

mungin faktor usia agaknya

zonaku said...

YB:
insyaallah! tengah memulakan usaha semula ni

zonaku said...

arabella:
huhuhuuhuuuu! ko kijammmmm!

kalau korang buat gathering ingat aku yer....

HEMY said...

kalau ada meja tulis ke perabot kecik yang best..jual murah kat aku dulu

PnConfused said...

xkeja ka rini bukan men aktif gi berblog... kih3

zonaku said...

anul:
nnti aku pertimbangkan

zonaku said...

PnKompius:
keja, tp leh sesambil buat

PnConfused said...

bleh plak yer rini??? hehehe...


bagus2

zonaku said...

tetiap ari mmg blh, cuma x sempat. n suasana x best.
FB pun blh, cuma x leh nk chat ja

Linglung said...

hati dah tertambat tinggal di desa?
lu carilah sape2 yg ada blog di sana, boleh buat komuniti sendiri

zonaku said...

Linglung:
hati aku mmg sentiasa di kampung halaman. cuma kurang serasi tinggal berpanjangan di sini

arianna adrizal said...

aku doakan ko dapat yg terbaik dalam semua perkara. aminnnn...

zonaku said...

anne:
amin!

MENTIBANG LAUT said...

la..ko dah blk kg ke? aku baru je nak ajak detin...ahaks

zonaku said...

hehheee...
dating??? anytime bro



muahahahhahahahahaaa

Followers