About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Saturday, August 21, 2010

Ramadhan 1431H


aku luang kan masa menaip, melakar perasaan

semalam sekali lagi aku suarakan niat, kali ni dilarang dengan terang dan nyata. apa lagi boleh aku lakukan? takkan aku nak melawan? kalau x melawan pastinya aku akan berterusan begini, tapi keadaan sekarang juga adalah bagus bagi aku, cuma aku bakal kehilangan escapism. melawan bererti memberi kebimbangan.

pening!

seingat aku, since tahun 1992, ini ramadhan kedua aku di kampung halaman, bersama semua ahli keluarga. tolak tahun 2001, bila aku berpuasa di kampung juga, tapi x semua ahli keluarga aku ada. semua ahli ada, exclude arwah ayah la, dia meninggal tahun 1998. ingat lagi masa mengemas semula rumah lepas kematian, mak angkat pasu pukul telur, katanya tahun ni dah x perlu lagi kami bakar kuih bahulu sebab ayah dah x ada, then masin mulut, pasu terlepas dari tangan. tp lepas tu mak beli semula pasu untuk pukul telur buat kuih, dah terbiasa buat, pasti akan buat jugak. x buat bahulu, banyak lagi kuih boleh buat kan. n aku x ingat bila kali terakhir aku tolong mak buat bahulu.

ramadhan kali ini, setakat ini aku baru sekali ke param. oh! aku bukan peminat param walaupun pasar malam. mak masak best! kalau biasanya aku bersahur air suam or kurma jer, tahun ni aku sahur nasi. cuma 2 pagi jer aku sahur milo 3 in 1 y ada cereal. berbuka jangan cerita lah kan. dulu tugasan sangat memerlukan aku bergerak cergas ke sana ke mari. kini tugasan aku sekadar duduk di kerusi yang memerlukan gerakan jemari sesaja. nak jalan pun sekadar ke toilet. bercakap mmg x perlu. tapi calories intake aku sangat banyak berbanding dulu. dan kini juga aku xjumpa lagi mesin penimbang. rasanya berat aku sangat bertambah di bulan ramadhan kali ini. abisla baju raya aku.

so, sempena ramadhan yang sangat luar biasa ini, aku nk buka peluang pada 10 teman2 blogger aku untuk terima kad raya dari aku. semestinya kad y dibeli sebab aku bukan pelukis yang sakan nak design kad sendiri. sila hubungi aku di sms atau email. dan semata2 untuk tujuan ini, aku benarkan sesiapa sahaja dapatkan no aku dari geng memuahs or sesiapa y memang ada no aku. untuk tujuan ini saja tau. bagi alamat n link.

ingat, seploh jer tau! tarikh tutup nak antar info pada aku ialah selasa ni. sebab rabu aku ada plan buka posa di QB, leh aku pit stop jap pos kad raya.
er.. aku x publish kot senarai y akan dapat kad dr aku. surprise!

nota zon terpencil: semalam dan hari ini, 20 & 21 ogos, adalah ulangtahun kelahiran teman lama, namun aku x dpt ingat siapakah gerangannya. selamat ulangtahun, kalendar bday aku x bawak balik, so maafkan aku!

20 comments:

moment said...

aku dh sms kan alamat aku kat ko.. hikhik

HEMY said...

aku nakkkkkkk

MENTIBANG LAUT said...

aku pun nak...huhu, tak malu!!!

Ku Tak Sempurna said...

gi la 'jumpa' mesin penimbang jap


.
.
.


ahahaha.. meh join my club... :P

PnConfused said...

opis aku byk penimbang, mana hg nak??? yg sampai 500kg pon der... kih3



umah aku skang xde penimbang, aku fobia tgk byk sgt kt opis aku... hahahahah


psssttt.... aku xnak kad raya... nak kuih layer... kih3.. yg sdp2 from spore okeh... hahahahah...

Catwoman said...

Salam awak....

Senyum selalu ye.....

:)

zonaku said...

wafa:
haah... dah ada..karang aku pos yer

zonaku said...

HEMY:
sila sms alamat yer...

zonaku said...

mentibang:
apa salahnya.. sila sms alamat yer... ke x der alamat aku? sila minta yer

zonaku said...

kts:
aku kan pemalu, xkan nk mencari lak!

muahahahhahahaha!

zonaku said...

pnKompius:
amboi! beratnya aku.. bila last calibration?


er... x janji, kalau ada rezeki ada laaaa.. kalau tidak takat biskut arab insyaallah ada la. minggu depan nk buat maruku n kuih loyang dulu kot, bergantung pada perangai hero

zonaku said...

catwoman:
senyum sentiasa terpamer.... insyaallah.

PnConfused said...

yg 500kg tuh hg kne naik dgn aku skali...

timbang berat 3org... kih3

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mendalam ingatan

AZANI said...

salam zona
cuma kenang daku dalam doa mu...ya...salam ramadhan...he he he

zonaku said...

pnKompius:
hehehheee.... jom!

zonaku said...

brutalsolo:
selamat datang..... singgah lagi yer

zonaku said...

azani:
salam.... insyaallah kenangan tersimpan rapi

Masy said...

dah cukup 10 org ka blom? klu blom, bole aku masuk campur hehe

zonaku said...

Masy:
sila bagi alamat trs jer... sms, aku x disclose dlm blog sapa y akan dapat. anul pun x bagi alamat dia kat aku ni

Followers