About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, July 8, 2010

Over the Rainbow

rabu;
seorang lagi teman meninggalkan kampeni y pernah kami bernaung.
rasanya hanya setahun lebih dia bernaung di sana

jun n july 2010 menyaksikan perletakan jawatan yang agak ketara di kampeni itu
punca???????

biarlah bahagian sumber orang saja yang selidik n kaji semula
bukan lagi urusan aku
sedangkan urusan aku yang pun bukannya diorang buat betul2 pun

penah ada kampeni y korang hantar surat resign tapi diperap sampai tiba saat terakhir?, itupun sebab korang bertanya nk tahu secara tepat tarikh akhir apa semua
pernah korang tinggalkan kampeni tanpa perlu berjumpa dengan pihak HR atau sekurang2nya isi borang 'exit interview'? atau paling kelakar, pernahkah borang exit interview hanya perlu ditandatangai oleh penemuduga, bukannya oleh kedua pihak?

cukuplah kepincangan y ketara kan?

balik pd kisah teman ini, dia ada beberapa farewell, sebabnya pihakkampeni dah tunggu dia lama, jadinya dia hanya menanti acara terbesar y dia perlu lalui sebelum meninggalkan kampeni la.. beberapa tawaran diberikan untuk memastikan dia menanti... beberapa pertemuan diadakan.

ikhlas, aku berkecil hati sebenarnya dengan bos besar. SANGAT BERKECIL HATI!

dan saat teman ini menghabiskan masa seketika di rumah aku, Glee episod akhir ditayangkan. saat perpisahan sebagai teman sekerja dah lama berlalu, kini dia juga menyertai aku sebagai 'bekas pekerja'. lagu y berkumandang?

'over the rainbow' satu lagu balada yang sangat ringkas tapi penuh makna


hayati bait2 liriknya;


somewhere over the rainbow
way up high
there's a land that i heard of
once in a lullaby

somewhere over the rainbow
skies are blue
and the dreams that you dare to dream
really do come true

someday i'll wish upon a star
and wake up where the clouds are far
behind me
where troubles melt like lemon drops
away above the chimney tops
that's where you'll find me

somewhere over the rainbow
bluebirds fly
birds fly over the rainbow
why then, oh why can't i?

if happy little bluebirds fly
beyond the rainbow
why, oh why can't i?


sung by Judy Garland, music by Harold Arlen, lyrics by EY Harburg in wizard of oz

5 comments:

Masy said...

dgn ko bos besau tak counter back eh? cisssss

takpe. moga cepat ko dpt keje kat tmpt lain yg lagi vogue dr tmpt tu ok!

zonaku said...

sampai sudah!
ada x ada dia dok sembang ja ngan assistant dia 'betul ker dia tu x nk stay?'

padahal aku ada ja depan ofis dia... bertentang... opis tu konsep akuarium ok!

PnConfused said...

babe.. rezeki org lain2...

takyah kecik2 ati okehhhh...




mulakan idup baru, ganbate!!

syah shah said...

barangkali itu yang terbaik... daripada terusan ko kecil hati kalau stay, baiklah ko kerja tempat lain...

somewhere over the rainbow, pasti ada yang lebih baik buat ko... insyaAllah... :D

zonaku said...

pnKompius:
biar aku marah, jgn aku kecik ati

syah:
insyaallah!

Followers