About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Sunday, July 11, 2010

Fobia

lanjutan dr pembacaan blog erina pasal kisah ni
aku just nk share citer pasal kes2 anjing ni

masa kecik2 dulu aku naik basikal ngan abang n adik tiap kali nk g ngaji quran lps sekolah. kami 4 beradik masa tu. kalau time pergi bro1 kat depan, aku no 2, sis2 kat belakang aku n last bro2. balik pulak, bro2 kat depan, sis2n then aku, then bro1.

tetiap ari kami tukar2.. konsep: lelaki depan n belakang, kami y pompuan kat tengah2. dah nama abang2 kan.. kena la jaga adik2

kang repot mak baru tau!

pastu, laluan kami ada 2 rumah anjing. rmh pek wat n rumah atas bukit. sampai sekarang aku x tau nama sebenar pek wat tu sapa, n apek atas bukit tu sapa. anjing diorg ni suka tido tepi jalan... dah la area tu bukit. mencabar kaki jugak la nk mengayuh basikal.

bila ada anjing2 ni tido, sampai jer area tu, kami akan lintas ke seberang jalan, then lintas semula.... dah satu rumah belah kiri, satu belah kanan. camtu la jadinya

satu hari, masa balik, time tu turn aku kat belakang.. anjing rumah bukit tu terbangun n kejar adik aku.. pelagi dia... kayuhan sekuat rasa sambil jerit sekuat hati.... aku???? beku!
kena la jugak dia digigit oleh anjing tu.... sikit jer....... tp kain dia koyak la.... how bad dia luka kene gigit aku x tau, xder dlm memori aku. n aku x ingat pun camana aku balik ari tu. y aku tau, arwah ayah ada la p jumpa apek tu pasal anjing dia.

skrg ni area tu dah jadi perumahan, satu flat, satu lagi semiD.

n sampai sekarang, bab anjing menyalak, aku cukup alert! dok elok2 dlm keta sambil driving n dgr lagu pun, kalau ada anjing y menyalak dr dlm pagar plus berikat pun aku leh gelabah n jadik kelam kabut. bayang anjing mmg menakutkan. aku x tau naper, maybe momokan mak pasal anjing plus kegarangan anjing y kami jumpa masa kecik2 dulu mempengaruhi.
bila jenjalan n nampak anjing lagi la aku gelabah. padahal bukan la anjing tu minat kat aku pun.... tp aku sangat takut. tgk dlm tv ok la..... pernah la ada kes memalukan bila lalu tepi anjing..... huhuhuuuu..... ilang macho aku seketika!

tp, x cam cerita erina, aku x pukul or sepak terajang anjing. nmpak jer.. aku blah dulu.... jgn la harap aku ada masa nk sepak ker halau ker, baling batu ker apa ker.... bukak langkah seribu ok la.... gemuk2 aku pun blh kalahkan watson nyambek tau.. silap haribulan, hussein bolt pun akan kagum ngan larian aku....
x pun, aku keras kejung jer x gerak2 sampai anjing tu blah!

hehehehhehehehhehehheeeee... auto respon

26 comments:

Yunus Badawi said...

Aku pernah kena gigit anjing masa berniaga kecil2 dulu. Susahkan nak cari rezeki huhuhu

eddie dewanaga said...

lepas SPM, cousin baru pindah rumah, kami bertiga keluar malam untuk cari ubat nyamuk dan air tin...

kena kejar dgn 2 ekor black Labrador.

sorang cousin aku tergolek, kami decide to get him biarpun anjing tu dah ada depan mata.

masa tu teringat cerita perang vietnam, 'do not leave your man behind'

Mr PenyuBiru said...

lenkali gigit anjing tu balik.baru dia fobia kat ko plak.hehe

Masy said...

aku penah kene kejau anjing n nyaris kene gigit.. sbb tu fobia smpi skrg. huhuhuhuhuhu

perasaan je mcm nk sepak, tp xde la sepak betul2. nmpk pun cuak, ade ati nk sepak hahahahahah

Ku Tak Sempurna said...

balik lunch tadi baru je aku balas balik salakan anjing yg menyalak kat aku

.
.


errrr... terperanjat ai tau..
dan ai harap anjing tu pun terperanjat dgn 'salakan' ai tadi


hahaha...
takut gila ngan anjing kaann


errr.. ko samak tak masa ko kena gigit ngan anjing tu dedulu :D

jane said...

kite tk pernH KENE TP KAWAN KENE
AHAHHAHAHHAHA

MMG CUAK N NANGIS2 DIA MASA TU

KITE PERNAH DGR ANJING MELALAK JE
KEH3X

syah shah said...

dulu kecik-kecik aku pi ikut nenek aku pi kedai runcit... anjng tokei tu dahlaa beso, sibok je asyik dekat ngan aku hidu-hidu, jilat-jilat... nak menanges okeh?? Dia punya tinggi dah dekat nak sama ngan aku... sebbek aku baru lima nam tawon je masa tu...

skang ni takdela fobia... ok aje... :D :D

zonaku said...

YB:
aku rasa la.. anjing ni suka kejar y kecik dr dia jer kot.....

yer la.. dl aku n adik aku kecik jer....

rezeki halal mg mencabar

zonaku said...

eddie:
labrador????????? jgn harap ler nk tunggu.... pesan ker.. pantang larang jer....


minta maaf jer la

zonaku said...

penyuk:
kalau aku gigit dia... aku kena samak la mulut aku kann.... huhuhuuhuuuuu

zonaku said...

masy:
muahahahhaaaa.......

tau x per

zonaku said...

kts:
bukan aku laaaaaaaaaaaaaaaaaa


dia y kena.... aku x tau la samak ke apa ker time tu

zonaku said...

jane:
dengar pun leh gigil kepala lutut ooooooooo

zonaku said...

syah:
tabahnye ko........

Erina Asmawani said...

huuu..cian akak. tula..kekadang anjing ni scary gila! so far kite takde pengalaman kena kejar lah, tapi paling rase semacam kalao dengar anjing star meyalak panjang2 tu..huu.tapi puppy tak takut kan kak? diorang comel n baik2 je ;)))

Catwoman said...

Salam awak....

How`s ur life??

Sy pernah dikejar dek anjing jugak ketika berbasikal ke madrasah utk ngaji Muqaddam masa sekolah rendah.
Menggigil you.......

:)

en_me said...

anjing jahat kannns..

zonaku said...

erina:
untungla x penah kene.....
asal anjing, apa saiz pun sgt menakutkan.... even puppy, even y baru lahir pun....

zonaku said...

zyma:
salam... life biasa2 jer....

maybe anjing mmg suka kanak2 kot!

en_me:
x kot.. normal la binatang kan.......


manusia perangai cam binatang lagi jahat!

AZANI said...

salam zona
dulu anjing takut kalau kita genggam pasir
sekarang ni boleh apply lagi ke?rotweiller lari tak kalu amik pasir?

zonaku said...

wallahualam....

x penah cuba n x penah berani nk cuba

maunya pegang pun dia serbu... naya!

syah shah said...

uiii... apdet apdet apdet... hahahhah :P :P

zonaku said...

hehhehheeee....

malas! sibuk!

Ku Tak Sempurna said...

cik puan umah ni sdg belajar memasak kah?? smpi lupa nak menyapu swg ni....



:)

Linglung said...

gua pun sama..anti-anjing..nak2 anjing yg busy body..

zonaku said...

kts:
x la.... tuam rumah tgh bertapa seketika.....


masih blh dihubungi cuma tiada entri


linglung:
x der la anti... cuma kecut perut tiap kali berdepan ngan anjing.....

Followers