About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, July 9, 2010

from now on. I'm Switzerland!!


okey, geng memuahhhss telah berjumpa sekali lagi setelah sekian lama. last gathering hanya 4 org dapat berkumpul. kali ni 9 orang.. SEMBILAN orang tau! 2 HERO & 7 HEROIN!

best!


rasanya hal kami berronggeng kustasi ni boleh diikuti di blog jard, erina setakat ini.... ada link ke blog geng memuah yang lain... sila cari sebab pasti akan menyusul entri berkenaan hal ini. blog masy pulak citer pasal saah satu topik yang kami bincangkan!


journey aku masa sesi kali ni bermula saat selesai solat asar. 4.55 ptg aku keluar untuk amik aima. aku kuar awal sbb takut salah jalan n sangkut dalam jem nk ke opis dia, tapi kejap jer aku dah sampai. sambil menunggu aku cuba dapatkan sorang lagi kawan aku join, malangnya idung dia baru tanggal, so dia malu nk berjumpa dalam kumpulan yang besar. itu katanya.. alasan lain aku x tahu.


dari opis aima, kami ke puchong amik keri.. konon jer la kul 630 dia kuar kannn.... menunggu sampai almost 650... then mula la perjalanan kami menempuh jem menuju One Utama. keri kene kutukan budus sedas dari masy.. kekekekekekee... kalau aku pun sesekali pasti kene sbb jawapan dia betul, cuma x kena konteks jer...


sampai jer, masuk parking, dah lps azan maghrib. aku y posa ni kelam kabut minum air. terus ke surau untuk solat maghrib. jumpa masy n erina br kuar surau, usai solat, kami berkumpul la di depan cinema.. anul bawak anak dara orang ke mana tah.. dating x abes2. kami masuk dulu.. paling laju is keri.. sungguh2 dia! anul lewat sampai, so dia g solat jap. anul n keri jadi guardian kami...


abis muvi, apa lagi... sesi melaram depan kamera anul ler... bila lagi kannn... suka tul kat anul sebab dia x penah lokek untuk snap pic kami.... aku n bella ada penah bincang.. malu nk minta kameraman berdua tu bawak kamera untuk kami posing.. tp berharap la diorg bawak!


then gerak untuk isi perut ler.. aku n masy y berpuasa ni, hanya berbuka ngan air, then dlm cinema just mkn cekelat rocky yang kami share penuh kasih sayang.. then sikit pop corn. kelaparan tahap maksima kot kami mlm td..


sebelum makan pun sakan amik pic.. biasala... then makan... penuh semeja!


dan keri dah tukar title dari keria kepada keri on... teeet. teeeet..teeeet..


balik tu, memasing tapau buah betik dari wafa.. aku dapat adiah dr erina. n keri obses ngan kotak betik!

sesi pic masih berjalan lancar...


aku n aima singgah nak amik muvi dr keri, dari hanya dua citer jer kami nk copy (twilight & new moon) ended up ngan tambahan 6 lagi.. ehehhehe


dan di tengah malam sunyi, dua anak dara mengikut lelaki bujang masuk rumah! ishh.. ishhh.... issshhhhh....! best weiiiii rumah dia! dia msk bilik untuk copy, aku n aima berjalan2 melihat sekita rumah dia... ni bila dapat beli sangat best ni!!!!!!!


pe kata sebelum ujung bulan ni geng memuah jenjalan n buat BBQ kat rooftop rmh dia????????? aku sangat suka!!!!! view best! ada backyard y sangat mengooda!!!! then sembang2 sambil copy muvi sebelum kami bertolak pulang!!!


sampai jer rumah, buka blog, jard adalah orang pertama update blog on this gathering. BRAVO!


er.... sabtu ni akan ke tepeng.. anul kata transition lens kat sana adalah sgt murah, half price dr di kl ni.... gatal aje aku nk buat... sempat kot kan?


world cup ni holland vs spain : I'M SWITZERLAND!

28 comments:

citahrudin said...

aku smpi sekarang sgt2 suka usha kotak betik wafa itu...adek aku nk bwk balik hostel pun aku x bagi

Masy said...

dan keri dah tukar title dari keri kepada keri on... teeet. teeeet..teeeet.. <--- HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAHAH pasni klu nmpak lori sampah, pasti keri akan terbayang di fikiran

aku pon switzerland!

aaaa aku setuju je cadangan bbq ni. bole2 aku join! so far x de program ape lg. hehehehe

baincardin said...

Misteri alam jin...pernah terjumpa ke? heeeee....^_^'

zonaku said...

citah:
iyer?????

ok, lps ni nk minta wafa bawak kotak tu.. apa spesel???maybe aku x penah tgk secara detail kot!

masy:
sesuka hati bagi cadangan kannnnn... padahal tuan rumah diam jer...

baincardin:
alam jin x penah jumpa lagi n x mo jumpa pun kalau blh....

motif tetiba jin ni pehal?

Yunus Badawi said...

Apa speselnya kotak betik wafa tu? Aku betik dia pun tak pernah rasa lagi huhuhu

zonaku said...

hehehehe... aku pun xtau.... keri n citah or wafa blh tlg jawab?

betik belaan wafa sangat sedap!!!! mau??? aku amik 2 biji ni.. meh la rasa...

Erina Asmawani said...

ala...nak gak new moon & twilight..huhuhu..nak gak masuk umah keri..nak gak duk kat rooftop umah dia..hehehe..teeet..teeet..teeet...neonenonenoneno (bunyik ambulans sbb overdose makan)..anyway, malam tadi mmg gempak! sayew sukew sangatlahhhh!
huhu..wat bbq mase kite da balik nanti eh :(

aim-a said...

hahahhhhhaha. keri kon la...hahaha. btw...umah keri sgt best!!! byk tangga!!!hihihi.

cepat2 ar bgtaw keri..sbb tak lame lagik dier kan dah nak pindah jugak.

like this gath!! sgt happening :D

p/s keri wat tido kot kotak betik wafa tu :P

zonaku said...

erina:
brp lama kat sana???? kalau ni buat sebelum habes bulan ni laaa....

zonaku said...

aima:
aku rasa la...... tp kalau bab mkn mesti kena ada keri...


kalau x, pasti membazir

Ku Tak Sempurna said...

ish ish ish... masuk umah lelaki bujang???



.
.



.
.

lenkali ajak aku sekali


hohohoho :P

zonaku said...

heheheheheee......

kira ni venue survey.......

jom g BBQ kalau jadi! blh ko masuk!

syah shah said...

kot celah mana pulak datang siwtzerland tuh? haku kompius tetiba... Hohohohohohoh :P :P

zonaku said...

heheheheee......
sila tengok eclipse yer....... ko akan tau!

HEMY said...

try carik kat kedai spek pekan taiping tu..kalu mmg betul..aku nk cari alasan ke sana...

ko nmpk cantik zonaku malam tadi..nyiaawww

zonaku said...

auwwwwwww.......

malu i!..

ampeh ko nul...! aku mmg selama ni cantyik.. mls menonjolkan kecantikan semulajadi aku jer....


karang kalau ada masa aku g cari la...

*~ aRaBeLLa ~* said...

wah menariks..jom la kita wat gath kat rooftop lak..ngeee

zonaku said...

heehheheeeee....
kene la tny tuan punta rumah....

kang kita beria nk masuk, tuan rumah kunci pintu...

Mr PenyuBiru said...

then mula la perjalanan kami menempuh jem menuju One Utama. keri kene kutukan budus sedas dari masy.. kekekekekekee...

aku ulang baca banyak kali part ni. tang mana Masy dah ada dalam kete korang.tiba² jer keri kena kutukan.

aim-a said...

meh aku tlg jawabkan.............

skrg teknologi sudah hebat....

guna henset lah penyu!!!!hhaahhaha

cite nyer macam ni...

kak masy sms keri...tanya kat mana...

keri jawab laaa...

"Dalam Keta Zonaku"

dan diikuti reply "Budusssss" oleh kak masy..

hahahahhahaha :D

itulah kisahnye...

hihihihi

Mr PenyuBiru said...

ooo...lenkali citer lah bagi detail.baru aku paham.skang baru bleh gelak.hahaha..

aim-a said...

biase lah zonaku....ni baru name entry thriller...buat peminat mcm ko berpk ..hahahhahhahaa

zonaku said...

enPenyu:
hhehee... kalau nk detail semua mende...kene buat event chronology la aku lp ni yer....

zonaku said...

aima:
tq sbb tlg explain.....

smlm aku x buka blog sgt..

klaka lak aku ngn si penyu

PnConfused said...

penyuk sajajaaaa nk kasik thrill...



errr.. tp aku bc dh byk kali pon xpepaham lagik...




jap nak bc g skali... :P

zonaku said...

hehehhheeee.......


mengong ah!!!!!

k.e.r.i. said...

lama gila aku tak bukak blog ko zonaku. haha
apsal aku rasa macam aku menjadi topik utama dalam entry ni?
muahahahaha.
semua benda aku kena.
keri on teeett teettt teett
keri budusss
keri obses kotak
keri punya rumah cantik.
hahahaha.
keri tengok wayang dengan sangat khusyuk sambil gigit jari sampai ko offer popcorn pun aku reject tak nak bagitahu?
muahahahaha.

btw, "from now on im a Switzerland" tu aku dah chop.
ko carik ayat lain. LOL

zonaku said...

keri:
aku x sampai ati nk letak.......


ko dah ngaku tu bagus laaa.....

Followers