About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, May 31, 2010

Mei 2010

banyak ku lalui Mei 2010

1 mei : ulangtahun ke6 sis2 bersama bil

juga aku bersama masy ke konsert DT2.... huhuu sesak! saat ini aku notice aku paranoid kebersihan n kesihatan. orang lain relax melayan konsert, aku menahan hati melihat asap rokok, peluh, stale air, infectious surrounding etc.... oh x senonoh aku ni kan


2 mei : seawal 8.30pagi bersama adeq memulakan perjalan ke kampung halaman, ku kira ini penutup rajuk. dalam kepala weng sbb konsert n x cukup tido, aku sampai rumah, yer rumah yer.. jam 11.45 pagi. paham sendiri la yer.. ke Bertam bersama keluarga, aku x drive dah, lepas makan, aku dah hilang daya, balik jer.... trs baring tahap pengsan.. er.. pengakuan, langsung x mampu alih posisi tido... bersilang ngan mak, nasib aku x sepak kepala mak.. harus aku jadi anak derhaka kalau tersepak... ampun yer mak!


3 mei : ulangtahun mak

aku bercuti dari 1 mei hingga 6 mei tanpa mengambil cuti tahunan pun... byk oooo rupanya time off aku kalau nk claim betul2

7 mei : ulangtahun teman rapat di kampus

8 mei : edar gift hari ibu untuk pelanggan

9 mei : hari ibu

11 mei : ulang tahun teman rapat di sekolah

12 mei : ulangtahun teman dari tempat kerja lama, dan juga hari jururawat

13 mei : ulangtahun teman di kampus

15 mei : sambutan hari ibu di pejabat untuk pelanggan

16 mei : mewakili kampeni untuk pameran MDTF, juga bertemu teman usai acara. juga hari guru

18 & 19 mei : internal audit

20 mei : ulangtahun cousin

21 mei : persiapan acara anti-denggi & berbual bicara

22 mei : acara anti-denggi di hulu langat, usai acara, ke agenda peribadi bersama teman.. piknik di sungai gabai.. so refreshing.. disebabkan x larat, kami dah naik separuh jalan, tapi mengaku kalah, x mampu naik dah.. patah balik n mandi di bawah jer....

bkn la penting sangat mandi.... sekadar nk main air... x basah full body pun....


er.. aku juga kena sengat ngan binatang apa tah.... aku tepis bila dia gigit, tp dia tinggalkan sengat di tangan aku. cabut then aku rendam tangan aku dlm air sungai. kurang bengkak n sakit

23 mei : netbal jemputan sempena hari jururawat. menyebabkan aku sunburn..... bberbentuk sunglass... kwn aku gelak2 jer tgk line sunburn ni kat pipi aku..

25 mei :ulangtahun sis2 & kehadiran ahli baru keluarga kami, Ervin Jasmin. selamat datang sayang

25&26 mei : internal survey dari HQ


26 mei : lepas keje, ada Memuah Gathering kat Bumbu Bali n Old Town... terima kasih wafa.. moga bertambah rezeki ko!


27 mei : meeting di ampang, otw balik, aku nk ke pejabat ncsm. sekali dah x blh register dah... sia2 jer aku kene langgar..... bergoyang gak la keta aku time kene cium.... aku mls nk trn n gaduh sbb tgh jem kat area klcc tu. x koser. syukur sekadar calar jer.... blk jer opis aku lgsg xder mood nk keja. rs cam nk trs balik jer... pasti xder org tau pun kalau aku balik.. kul 5.15 kot aku punch out.... ke pasar mlm beli popia jer.... rekod tau, ke pasar mlm n aku hanya belanja RM2.

letih emosi plus letih badan, aku lelap jam 9 mlm



28 mei : ari biasa.. teman sepejabat ajak ke spa, nk merelaxkan diri la konon. penat berpusing kajang--bangi. ada y dah tutup, ada y berlagak dengan pelanggan ada juga y langsung x angkat phone. akhirnya kami solat maghrib di masjid sect 9 sblm pulang kehampaan. owh, sblm tu bos bertanya, 'xnak redo surat awk tu ke?' lembaran yang aku layangkan tangggal 5 april.... terus aku tukar cerita n lari dari opis.

29 mei : mesyuarat since 9.30 yang bermula jam 10 untuk persiapan akhir sebelum pembentangan 1 jun. macam2.... tapi sepanjang masa tu, aku buat keje sdr n chat ngn 2 teman rapat aku. isu???? surat itu laaaaaaaaa... apa lagi

balik kul 2, tido jap sebelum ke Relay For Life 2010 di bukit jalil. sampai jer, dah renyai, lps reg, aku round tgk booth dl, then beli payung. elok jer beli, hujan lebat! disebabkan kali ni buat kat padang, bukan kat trek, sila bayang kan sendir becaknya.... aku sms kawan, jgn datang ngan anak2... berlumpur! abes jenjalan dlm becak, aku balik. er.... officially sebelum aku balik, ada satu kes kene besi or paku, but still berdegil nk trs ada di sana, tapi dinasihatkan ke klinik esoknya n ada selebriti pengsan sebab x makan. kelam kabut gak ler.. terkujat abang Milo! sbb staff minta milo atas alasan hidup n mati.. ehehheheheehheheee. kelakar. pun selepas dipulihkan, ingin teruskan dengan acara.... apa2 la... cuma aku x dpt bygkan rasa manis tu... blh muntah kalau nk minum dlm suasana biasa...

sampai rmh kul 10 mlm. mandi n scrub tgh2 mlm buta tu jugak... tu pun msh rasa miang ms tido tu.

apa la rupa padang tu.... jenuh nk recover rumput tu..

30 mei : sejarah! er... bukan sejarah apa pun, n bukan aku x pernah buat, tp bulan mei ni, inilah satu2nya hari aku berada 24 jam di dalam rumah!

patut aku ke youth 10, tp kansel sbb x larat, n sbbb xder org nk temankan...

31 mei : keputusan exam keluar...... doakan aku berjaya

******
aku gagal!
******
sekian! kisah bulan mei 2010 dan juga n3 terpanjang aku tanpa gambar




aku letih!

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

ari ni result kuar ek.semoga berjaya!

HEMY said...

semoga berjaya...aku nye keputusan yg ditunggu2 tak berjayaa..huwaaaa

PnConfused said...

gud luck... make sure u let me know!

Erina Asmawani said...

emm..tak tau result ape tapi papepun gudlak k kak ;) ervin jasmin yg comelllll ;)

Masy said...

tiap2 hari ade event hah. weihhhh aku sangat kuciva x dpt join itu mlm T_________T kepenatan ya amats! klu korang ade kt s alam, larat lg la aku nk join. huhuhuu

da xde rejeki T___T

Ku Tak Sempurna said...

mei yg panjang la kiranya ni


.
.


takpe.. esok dah jun... hrp2 dah tak letih ;D

zonaku said...

penyuk, HEMY, pnKompius,erina:
tq!

masy:
ko dah balik dr bertapa ker????? prince of persia jom!
n shrek!

kts:
haah... cam x cukup 24jam sehari....
esk dah jun..... bulan aku... harap aku x sebz nie.... walau cuti dah mmg freeze

Masy said...

prince of persia la. shrek aku dah tgk. hehehe

Followers