About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, December 18, 2018

Rahsia Tuhan


Semoga Allah tempatkan Adib di kalangan umat Rasulullah yang soleh.
Aku kurang mengikuti dengan rapi kisah arwah, sekadar mengetahui info ringkas dan the core of the issue. Benarlah janji Allah, Rezeki, Jodoh, dan Ajal adalah hak mutlakNYA. 
Rahsia Dia yang Esa.

Sedihnya, mengapa yang bukan beragama Islam masih menghina penganut Islam dan berbangsa Melayu? 
Ada seorang pengguna *muk*buk* menggunakan pengenalan diri sebagai Caryn Yean, meninggalkan kata2 yang mengguris hati, katanya bukan kerajaan yang gagal tetapi tuhan aku yang gagal, x sembuhkan Adib.
Melalui gambar yang ada dalam profil nya, nampak macam budak hingusan, belum cukup jumpa sepak terajang dunia. 
Semoga dia tidak hidup dalam kegelapan lagi selepas ini.
Dik, akak kerja dengan bangsa kau, bangsa yang memang menindas, sebab tu jangan minta gaduh, kami yang berbangsa Melayu dan beragama Islam ni kadangkala malas nak bergaduh atau bercakap banyak. Nak hak sama rata? Try la pergi ke China, kita tengok kau mampu hidup mewah atau tidak di sana macam kau di Tanah Melayu ni. 
Kami bangsa berdaulat, beragama, dan sangat menghormati dan bertolak ansur walau denagn manusia bangsat sekalipun.

Jadi.. kita duduk elok2 dengan aman damai ya...
Semoga pelaku dihukum setimpal, nyawa dengan nyawa. Aku x mahu duit cukai aku dibazirkan dengan memberi makan dan penjagaan pada pembunuh Adib.

Sudah2 lah dengan kuil korang tu, sejengkal satu ke nak buat? 
Masjid kami pun diruntuhkan jugak... hak orang jangan diganggu.

Buat yang beragama Islam yang membaca post ini, sejak 18/12/2018 hingga bila2 pun, sedekahkan surah Al-Fatihah buat arwah juga buat diri kita dan sekelian umat.
Semoga Allah tetapkan iman kita dan kemenangan milik kita.
AllahuAkbar!




1 comment:

Kamsiah Yusoff said...

Sedih,sebak,pilu..mengenabgkan arwah bakal menamatkan zaman bujangnya 22 hb ni

Followers