About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, November 20, 2014

Post PBIM 2014

Few things I observe during my participation in PBIM 2014 (totally personal review):


  1. Due to the official vests give (not compulsory to wear), sleeveless, aku tersiksa mata. Runners pulak jenis x reti nk trim underarm. Berhayunan bila berlari. Yes, aku cerewet bab ini sbb aku x cukup tinggi...... 
  2. Generally, mmg x ramai pakai long pants. Faham2 sendiri ya..... or even cap sleeve.
  3. Few fellow runners wore the 'Viper Challenge' shirts yang berlangsung beberapa minggu sebelum. Yang aku kira, ada 5 orang, kurang pasti orang y sama atau tidak, dan aku x cari yang lain.
  4. Finishing lane memang sendat. Situ la ko nk bergambar, tepi tu jugakla dipasang speaker yang buat pengumuman in BI n Chinese dialect, menempik2..... Orang penat berlari sampai ke situ, blh pitam kat situ jugak tau. time jugak la sibuk nk panggil kawan2 nk jumpa sbb nk balik. sabar sket blh? janji la kat mana2, or call  je la (iyer kawasan sesak, ada y blh guna whatsapp, ada blh call saja, keyword: early preparation!)
  5. Get a decent running shoes, but not a brand new. mine was 2nd time use, & i have blisters by end of the run. ugly ones ok!
  6. Water station, the first station serve cold isotonic drinks. after that, room temperature ones. If u willing to bring along the 1.5L bottle, u can bring it home too. Else don't bother, u'll end up leaving it along the route.
  7. Do not spit while running. There are people behind u!
  8. Run in right lane, walk in left lane. Mindful if wanna take photo!
  9. When the official photographer hold up their camera, smile!!! else u look hideous coz u r running!! 
  10. If u car pool or someone will pick u up after the run, set an appointment & meeting point. that way, u no need to call up or using the PA system to call up your frineds n families & threaten to leave them behind. NOT everyone arrived at the finishing line at the same time!
  11. Minimise throwing the water bottle or energy booster or sponge or whatever trash along the route. I don't care if u run 42km or what, mind the earth will you???!!!
  12. PBIM 2015 on 22 Nov 2015. See you there!





10 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..memasing tayang bulu ketiak bersepah sepah...eeuuwwwwww..

part take photo tu, mesti ada yg join " semata mata nak ber selfie & tayang kat blog / FB" kan...hahahaha

Hope boleh join la PBIM 2015...Insya Allah

Masy said...

bencilah ludah2 ni.. bodo ke.. ishhh

zonaku said...

DZ: stress ok!!!! beralun2 ditiup angin laut. macam rambut pulak .....

pic untuk tayangan mmg la..... bukan tiap hari blh bgambar situ.

zonaku said...

masy:

iye....

Nastyna said...

hahaha bunyi macam tegas, tapi I masih gelak..tang bulu ketiak tu.. hehehe eiiiii.

I masa skolah join rentas desa, sampai finishing lane terbongkok2, that was last I berlari muahaha. so bravo u.

zonaku said...

Nas,
tegas ke? hehehe.. aku rasa salah satu faktor pencemaran udara sebab tu la...

bravo lah sangatttttt.... mencabar diri je lebih. pastu kejap rasa nyesal, kejap bangga, kejap rasa bodoh..

makcikkantin said...

zonaku,
mck pergi hantar and fetch pakcik n kawan dia ja....tak cukup stamina to even take on the 7km.

i think they should only concentrate on the FM and 1/2M, keep the fun runs on other dates, lari lain lah masa, sampai tu almost sama ja...

zonaku said...

makcikkantin,
sy pun memula fikir camtu, tapi penganjuran event sebesar ni nak dipecah dua x meriah hasilnya nanti. 2 events, double the money & inconveniences. Tutup jalan utama macam ni x senang. Kesan terasa keseluruhan pulau.

Nastyna said...

hahahhaa adoi la pun kamu ni... lawak sangat respond tu tau.

zonaku said...

Nas,sila join n u will know the feeling. for real! hahahaha

Followers