About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, November 15, 2013

Kisah Seorang Perempuan ~



diam — dia lemah .
lantang — nampak salah .
mesra — dia gatal .
pasif — dipijak-pijak .
kahwin — 'bila beranak?'
tak kahwin — pasti digelak .
berhijab — dikata kolot. jahat. menunjuk-nunjuk.
tak tutup — lagilah heboh .
setia — dimadu laki .
curang — dicanang keji .
terlalu cinta — dimain-mainkan .
terlalu berjaga — dimarah-marahkan .
menangis — rimas selalu .
mata kering — dipanggil kepala batu .
buat betul — pelbagai benda dipersoal .
buat silap — sekampung berbual .


tp UNTUNG perempuan sebab setiap kali dilemparkan kejian dan hinaan..SYURGA adalah tempatnya ... cukup menjadi SOLEHAH kerana ALLAH..dirinya sebaris dgn para bidadari dan mungkin lebih atas lagi .

9 comments:

t.a.t.a said...

Kisan tu nama orang atau kau nak taip Kisah? hehe

tapi apa pun alhamdulillah aku bangga jadi perempuan.

balik kerja dalam keadaan penat macam mana sekali pun, terus aje masuk dapur, masak. masuk bilik air mesin kain. ada orang lelaki nak buat macam tu?

zonaku said...

hahahahaa..... typo rupanyaaaaaa...

julietchun said...

kita jadi perempuan melayu terakhir tata jom :D

t.a.t.a said...

juliet, set aje. haha

Nastyna said...

Keyword, persetankan mereka yang mengjudge. Aduh ayatku.

zonaku said...

heppp... juliet, tata, mana blh buat pakatan tanpa tuan rmh.... i am in ok!

zonaku said...

nas: yaaaaaa.......... ayat ke lauttttt. hehe

Daddy Ziyyad said...

Best la...
Den mintak izin nak share kat FB boleh? akan di credit ke blog ni :)

zonaku said...

daddyziyyad:
saya berbesar hati atas kesudian untuk berkongsi kata2 indah ini....

sila2....

credit atau tidak bukanlah isu y besar.... sebab pasti ramai y tahu kisah indah seorang wanita ini

Followers