About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, September 15, 2011

17 Syawal....

dah 17 hari Ramadhan berlalu meninggalkan kita

berat badan yang berkurangan dah makin bertambah, ada y melebihi dari sebelum ramadhan lagi jumlahnya....

ada juga sekarang sekadar makan ala kadar sebab tunggu gaji

ramai yang mengatur jadual open house dan majlis hari raya di pejabat sendiri dan jemputan pejabat pelanggan

ramai juga dah berjaya berpuasa syawal, tak kurang yang masih berusaha

kisah raya aku masih pending. sebab? malas mengarang kisah yang serba sederhana.. ramai lagi yang mempunyai kisah yang menarik dari kisah aku.









.
mak dah ada ura-ura nak batalkan plan ke Langkawi bulan depan dan sambut AidilAdha di rumah Bro1 yang tak pulang beraya dengan keluarga tahun ini, mentang2 la passport dia dah renew. hahahaaa...... cuma yang tersirat sebenarnya ialah, dia rindukan anak sulungnya tu, beraya tanpa semua ahli keluarga memang tak seronok. mungkin kami agak rapat, jadinya bila ada yang tercicir, kemeriahan tetap kurang terkesan di hati. sebab satu lagi ialah, mak Farah tidak akan turut serta dalam percutian ke sana atas sebab kesihatan. Farah juga tak akan pergi, kami lima beranak saja dan akan disertai oleh Faris saja. Mak.... kalau Farah x ada, mmg dia tak seronok nak berseronok2. Tengok sajalah apa plan mak nanti.


16 comments:

AI said...

- Bro1 duduk mane, kene ade passport baru leh gi...

Langkawi....coklat aje la yg di ingat...hehe

zonaku said...

Al;
dia ddk dlm negara jer.. tp kalau ke rmh dia, biasanya akan langkah sempadan sket. kalau x melangkah pun, sekadar standby jer....

syah shah said...

kalau family yang rapat memang terasa betul kalau tak lengkap ahlinya walau seorang cuma...

tawon depan raya family aku kompom meriah sebab aku ada... Tawon ni dan tawon sebelumnya dimana aku balik beraya di Baling, diorang cakap rasa sunyi sepi je takde pembuat onar... hahahahah :P :P

Bro1 duk mana? Kelantan kah? PErlis kah? Kedah kah? Atau Johor kahhh???

zonaku said...

syah:
pilih ja mana2 y ko nak.... hahahahaaa....



or y paling x best ialah Imran kan? sebab mokde ilang.. ibarat cam makan nasik xder lauk ler dia time tu kan????

julietchun said...

nenek sayang cucu mestilah nak angkut je cucu walau kemana2.

zonaku said...

juliet;
hahahaa..... dia kalau blh dia mau semua ada.

Masy said...

kanmain abg dok obersi.. folo folo

zonaku said...

Masy;
mana ada. dia duduk mainland. aku y duduk obersea..


sila rujuk peta..... hahahahaaa

ckLah said...

ckLah berhentikan aktiviti raya dah...Diba nak PMR. :D

zonaku said...

ckLah:
hehehee.. sokongan moral untuk dia.

k.e.r.i. said...

aku masih berfikir mana Bro1 duduk sebenarnya.

cer bagitahu exact place dia.

azieazah said...

Agaknya Mak saya terasa tak bila saya tak balik raya?

zonaku said...

keri:
ler..... kelam kabut pasal lokasi .....



hahahhahahaaa......



JB je........

zonaku said...

aziezah:
dia pasti rindu, tapi dia faham & menerima keadaan........


bila giliran beraya rmh mertua, kene tolak ansur la kan

k.e.r.i. said...

kenapa nak gi JB kena pakai passport?

zonaku said...

pasal nk masuk singapura

Followers