About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, June 20, 2011

Memuah Holiday : Penang Trip Day 1


Jumaat 17 Jun 2011.
Jam 8 pagi, saat ketibaan Geng Memuahh untuk Penang Trip, 17-19 Jun 2011. Excited jangan cerita lah. Dari malam dah tau siapa berstatus di mana, check last minit semua untuk trip kali ni. Jam 5 aku dah segar bugar bangun dari tidur. Ke pejabat kejap, then terus ke LTAB Bayan Lepas. Geng Memuahh pertama yang aku nampak dari jauh adalah Jard & Bella.
kendian baru yang lelain keluar.
Selamat Datang wahai Geng Memuahh..
Senarai ahli yang hadir (kecuali tukang buat : erina)
Anul mengambil tugasan sebagai Driver dan Cembam sebagai co-pilot. sarapan di Kayu nasi Kandar, Bukit Jambul. Bella & Keri sedang melayan red velvet yang sedappp..sementara Erina pulak tengah menahan sabar nak makan nasi kandar...
red velvet tajaan Jard yang sangat sedapppp
Lepas sarapan aku bawak geng beli jeruk sesiap. tak banyak yang diborong sebab lagej.
Kemudian ke resort untuk letak barang, yang mana kami tidak dibenarkan check in awal.
kami telah mengambil kesempatan menerima cenderahati dari seluruh dunia, sumbangan Wafa,
Masy, Jard, Keri & Bella. keychain & fridge magnet ini adalah dari Korea, Vietnam, Paris, Sabah, Fraser's Hill & Australia.. dan aku still belum jumpa yang fraser's hill punya... kena cari lagi nanti (edited: dah jumpa, jauh tersorok sket)

okey, setakat ini dulu.. nanti sambung lagi. sila refer blog ahli yang lain

intipati trip kali ni, jangankan typo, salah sebut juga akan jadi bahan....ketawa macam nak pecah perut! peribahasa baru geng memuah pun bertambah. juga, aku kehilangan sunglass aku. memang jenis tak mahal tapi sangat berguna untuk aku. sila refer review trip kali ni di blog geng Memuahhh yang lain. gambar bakal ada yang diulang guna, sebab pemilik kamera mmg rajin snap aksi model teletubbies ni semua.

24 comments:

Jard The Great said...

pasai tuler ku tak bawa kamera. hehehe..

zonaku said...

alasan terbaekkk....

tp mmg puas pun bergambar. 3 kamera is more than enough

❀aRaBeLLa❀ said...

ni bile yg lain nak upload gambor ni..tak sabar nak tengok!

zonaku said...

haah.. aku nk tgk model teletubbies nagn payung2 tu semua!

*skeriii*

Masy said...

aku bawak sbg bekap je.. tu pasal x kuarkan sgt. heheheeh

Roza Ami Nanomiya said...

nasiq kandaq

zonaku said...

salah tu.. nasik kandaq.

AI said...

- mesti best kan...jeles nyerrr...hehehe

zonaku said...

al:
interpretasi peribadi adalah : SANGAT BEST!!!

Mr PenyuBiru said...

mak aiii masy, luasnya mulut gelak. kalu lalat masuk kira halal la tu.hehe

zonaku said...

penyuk.... itu yang ko nampak dulu?????????

mmg dasar putnam!

aim-a said...

sgt best!!!!

haah.kak baby nyer nganga sampai sy pun boleh dgr dia gelak.hihihiihi

zonaku said...

dasat ko gelak masy... aima leh dgr ni

syah shah said...

J.E.L.E.S sikit-sikit je laa... Tak jeles sangat... Haha~ :P

zonaku said...

syah: x perlu jeles....

insyaallah, ada peluang, join la next trip

syah shah said...

aku maybe takde problem, yang problem schedule incik Firdaus ajela... tak rela yu pegi jenjalan tak bawak dia... Haha~ :P

zonaku said...

hahahahaa.... buat cam aima. plan semua cam ok. but really at the last minute mmg x blh br kansel. jgn semangat separuh jalan

Erina Asmawani said...

terima kasih banyak2 kakak ;) happy gila sepanjang kat sana. Balik2 duk asyik bercerita ngan amir je pasal aktiviti kat Penang. Bagi dia jeles..haha

HEMY said...

aku kagum gile bila zonaku tunjuk kertas tentatif itinari yg siap print betuk jadual tu..hebakkkk

syah shah said...

itinari? apakah hemy? itik menari kah?? Muahahahah :P :P

syah shah said...

serius, aku memang takde hal, yang takut-takut ada hal adelah incik Firdaus je... Meh la beramai-ramai kita salahkan dia dalam hal ini... Muahahahah :P :P :P

zonaku said...

Erina:
len kali ada lah tu rezeki dia nk bersama kita semua

zonaku said...

HEMY:
ala.. sekadar rough info yang aku buat dlm thread jer.

bukan la panduan hidup pun

zonaku said...

syah:
itinari<-- ye lah kot. dah tentatif, itik menari lagi. hhahhaha...

kita hanya merancang........

Followers