About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, June 14, 2011

KISAH HATI

lama x menaip kisah hati
kalau ada pun, sekadar sebaris dua ayat yang hanya menggambarkan rasa hati
tapi tanpa penceritaan sepenuhnya

kadangkala, dalam hidup, kita merasakan orang lain menjalani hidup yang amat sempurna
ada jua kadangkala merasakan kita sangat hebat
itu permainan biasa pentas hidup

pasti ramai yang sudah biasa mendengar lagu ini
dendangan alyah
pandangan peribadi aku
lirik yang hebat, gubahan muzik yang mantap dari sixth sense
di dendangkan oleh penyanyi yang baik
walau tidak keterlaluan glamour artis ini, tapi lagu dendangannya jarang kedengaran sumbang di telinga aku, jujur aku akui, lagu ini aku mampu dengar berulang kali pada volume yang tinggi. aku x ingat bila kali pertama aku dengar, tapi aku mula ambil perhatian masa dalam perjalanan ke tempat kerja satu pagi tu, deejay radio ada mengulas pasal video muziknya. sayangnya sebelum habis lagu, aku dah sampai ke kawasan parking. petangnya, sekali lagi ada ulasan pasal video muzik lagu ini. katanya, hebat, tiada sehebat ini sebelum ini. dah lebih seminggu berlalu rasanya baru aku mula mencari lagu ini di laman youtube.
ya, aku sangat suka video muzik ini! simple tapi hebat.
hanya 3 lokasi/senario/costume untuk alyah. sayangnya, rambut alyah sangat x cantik, kecuali bila di set macam ni:
dalam dua costume lagi, rambut dia ketara sangat kering dan x sihat. yang pakai bunga merah besar tu kira ok lagi sebab x ketara nampak rambut dia, yang satu lagi tu, hancussssss
dan aku tertanya, apa yang dibisikkan oleh remy masa scene di set atas tu, kan ada satu part dia sebut something tp muted la plak.....
lirik? sangat menyentuh jiwa okeh!!
jimat gak bajet video muzik ni sebab remy hanya satu costume saja...
terima kasih pada penulis lirik, sebab penulisannya seakan menzahirkan apa yang aku rasa.... x percaya.... ini liriknya:

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama

Nanti di atas sana

Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

lagi 2 hari saja......



pnL n PnZMZ paham kot bila aku sebut 'serabut'. korang ingat lagi x?

14 comments:

AI said...

- skrg kulit dia lak rosak sbb lecur kene air panas...

Yunus Badawi said...

ko syok tengok Remy ek? Bukanlah Alya sgt hehehe

Ku Tak Sempurna said...

alamak. tak jadi nak tunjuk rambut ai kat yu..


hihihi

PnConfused said...

jenuh aku menenangkan ayat2 kt bwh skali tuh... naik juling mata ku... hahhahahahahahah.....

julietchun said...

tak pernah tgk video ni lagi, apapun remy hensem.

arianna adrizal said...

liriknya tepat menyentuh perasaan kot.. hmm...

zonaku said...

al:
owh.. ya ker? x tau la pulak.. kesiann

zonaku said...

YB:
eceh! pandai2 saja kann....

lebih kepada dengar lagu dari menonton videonya

zonaku said...

kts:
kenapa?? rambut yu dah cecah tahap hantu kak limah ker????

zonaku said...

pnKompius:
penat ja aku menaip banyak2, yang secoet tu jugak y di tenang pasai apa?

zonaku said...

juliet:
kala rajin bukak jer kat youtube, ada 7-8 video dia yang aku jumpa

zonaku said...

anne:
tepat!

bulls eye!

Masy said...

aku terasa mcm kena tampar tiap kali dgr lagu ni. T___________T sedih sedih wuwuwuw

eh aku ade cadangan gak nk wat entry psl lagu ni. takpe kan?

zonaku said...

masy:
buat jer la.. apa salahnya..
tiap orang lain keberkesanannya....


hahahahaaa....

*cam kene tampar jer? aku cam kene operate buang jantung tanpa dibius*

Followers