About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, February 17, 2011

Kisah Cuti 4 Hari = Part 3

Hari Ketiga : Sabtu, 5 Feb 2011.

bangun saja, sis2 n famili tgh bersiap nk ke Cameron Highland
mak ada kenduri, sis4 g keje, buat OT
bro 3 bawak kawan2 dia datang rumah. elok sangatla kannnnnnn.... ngan lum mandi, spek x pakai, mana la aku nampak kawan dia tu sapa.....
leh pulak dia offer nk bagi spek dia supaya aku leh nampak dia... nk kene ketuk betul budak tu tau. ye la, since diorang grad mana ada aku jumpa dah kawan2 bro3 tu... padahal dulu asal aku buat lawatan rasmi ja, sakan bersembang ngan diorang. ni dah masing2 ada kerja elok, gaji dah bagus2.. keta pun memasing lebih hebat dari cikPuteri aku tu.... seb bek masih ingat n kenal aku, kalau x.. apa lah y aku blh buat kan...hehehe

then diorang make a move pergi kenduri kawan diorang la. tinggal aku n sis3 untuk lunch sesama sendiri. memula ingt nk masak udang goreng kunyit jer, tp sis3 kata dia mau ayam. so, aku buat la ayam goreng kicap sebab leh letak banyak bawang as sayur. x koser aku nk masak banyak2 jenis. aku gunakan kicap epal erbil. yaaaa...... kicap ini adalah sejenis kicap y BIL try beli untuk kami rasa. sebab kami sekeluarga sangat fussy dengan jenama kicap. dan ternyata jenama ni mmg kene rejek dengan bersungguh2. kicap dia sangat manis!

malamnya, memula cadang nk makan di kedai mokhtar aka kedai pokok ceri, berdekatan ngan N Park, dekat USM. tapi since bro3 n d gang nk trs ke kapitan tanjung, aku mls nk redah jalan ke sana. check ngan sis4, dia di kedai idaman, sungai ara bertentangan ngan pak hussin tomyam.

kelakar, jalannya memusing2 sikit, kami x jumpa jalan masuk. bukan x blh park je tepi main road, tp saja x nak kasik mak jalan jauh2. kami makan bertiga jer sebab sis4 br jer lepas makan. environment kedai ni bagus, cuma dia cuba letak terlalu banyak meja, menyebabkan sempit. adalah bahaya untuk orang bersaiz lebar. makanan not bad. sis3 amik jus amra aka kedondong. not bad. note to self: lps ni kena try jus ni di kedai lain pulak

juga kedai ini x sesuai untuk bawak itu budak kici.

ini pic masa new year di The Carnivall, SP

mau jenuh nk jaga. air terjun di tepi meja adalah sangat bakal menggoda dia untuk main.

malamnya, disebabkan kesunyian tanpa farah n faris, semua nk tido awal.

aku? still masalah yang sama. insomnia kah aku? haihhhh....

5 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kalau nak tido lena, sila makan sebelum tido. macam aku. sebab tu lah bdan aku mkin mgembang :)

zonaku said...

hahahaa..
telah dicuba reen.. aalah sama jugak.. tidak berjaya!

Ku Tak Sempurna said...

ko park jejauh nak suh mak ko jln jejauh atau ko yg nak jln jejauh. hihihi.. tahniah. elok utk kesihatan jantung tu


:D

Ku Tak Sempurna said...

teringin nak cuba jus kedondong.

zonaku said...

hehehe.. citer aku x jelas eh???

aku berjaya jugak jumpa lepas dah pusing2 tu


errr.. memuah nk dtg sini, meh la join sekali. kang aku bawakkan ko g minum kat sana

Followers