About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, December 27, 2010

Grey's Anatomy


saat ramai menonton bola malam tadi, Malaysia lawan Indonesia y berkesudahan Malaysia menang 3-0, aku melayan Grey's Anatomy. One of my FAV!

Jujurnya, since aku balik sini, byk fav aku terpaksa aku kurangkan... salah satunya season 6 ni, season 2 eh ke 3?? untuk private practice, even CSI aku pun dah lompong2 dah.... biasalah...

okeh, x yah panjang citer..


episod mlm tadi, pasal ada shooter dalam bangunan, juga menunjukkan bahawa, adalah amat susah untuk tentukan priority.. juga kadangkala gadaikan nyawa untuk orang. bolehkah dikatakan ketidakcekapan polis pun ada dilihat.

mula sekali, mana GM & MD? mana communication personnel, HR or MOD or at least floor manager. kenapa senarai doktor tiada? bila hunt n atman keluar antar post-op patient, kenapa diorg di tahan? i mean di gari? talian bantuan semacam tidak diendahkan. mana cencus?

okey, abaikan kekurangan itu sebab mmg susah nk gambarkan whole building. SWAT masuk ikut main door.. hehe

high emotion sungguh, macam mana kuat pun kita, bila disaster camtu. kita make do dengan apa y kita ada. Bailey y ganeh pun nanges2... macam mana doktor lebih pentingkan nyawa pesakit dari diri sdr...

dan satu pengajaran yang penting, hidup mati bukan di tangan kita, Allah y menentukan. Redhakan andai orang yang kita sayang pergi dari kita. Selepas usaha, kita hanya tawakal. Watak Gary Clak ialah seorang y tidak kuat hatinya, sampaikan lexie y tutup suis pun nk disalahkan..

ya.. bekerja dalam situasi yang mempunyai tekanan emosi y tinggi, memang beri kesan. itu dulu. sekarang, bekerja dalam situasi yang tidak libatkan nyawa macam tu, aku jadi semacam bengong. macam x cukup cabaran jer.. dan boleh juga dikatakan boring...

dulu konon stress sesangat... kini bosan sesangat.. tidak bersyukurkah aku???? bukan.... cuma memerlukan adaptasi sedikit. enam bulan masih terlalu awal.... walau bagi aku y sangat cepat mengadaptasi dulunya.. dulu sekadar tukar satu faktor, now i'm struggling to restart my WHOLE life... truthfully, it's not easy.........

11 comments:

Masy said...

aku x layan cite ni. matiklah x kenal sape watak2 tu hehehe

syah shah said...

aku jarang-jarang tengok Grey's Anatomy... Tak bape minat... Aku cuma suka tengok doktor Bailey saja... Nazi... hohohohoh :D :D

sekadar perubahan sedikit memang mudah... tak ada masalah... tapi kalau restart, bermula dari titik mula... peeehhh... memang makan masa owh nak adapt...

takpe, ko musti buleh... jadilah sesumpah buleh adapt dengan apa saja enviro... hihihihih :P :P

Yunus Badawi said...

Mentang2lah ko kerja hospital dulu, ko suka tengok grey anatony tu ke? hehehe

zonaku said...

masy:
hehehehee.... ini salah satu y aku layan... ada banyak lagi

zonaku said...

syah:
si nazi nanges bersungguh dalam episod ni


er.. sesumpah??? ke sumpah sumpah???

ker sumpahan??


muahahahahaaaa

zonaku said...

YB:
itu bukan sebab utama laaa... aku suka csi gak, walau aku bukan polis

syah shah said...

ko tengok grey's anatomy kat astro ke kat ntv7?

zonaku said...

astro... ntv7 asik miss jer.. x tau bila actual day n time.

n aku xtau channel mana latest

syah shah said...

kat ntv7 skang season 6, hari sabtu kot... ntah, lupa.. hohohohoh :P

zonaku said...

hehhehee.....

ko lak lupa.. mmg malap la harapan aku nk nengok kat ntv7 tu.. lgpun sabtu ada private practice

syah shah said...

ko test laa tengok... dalam kul sepuluh cemitu... jumaat atau sabtu atau ahad... atau sesusah yu cek laa website ntv7... hihihihih :D :D

Followers