About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, November 1, 2010

Warna-Warni Aidilfitri 1431H

main mercun n bunga api... ini x ikut kronologi. anak buah hanya 3 orang
yang boleh bermain, tapi mak sedara n pak sedara yang over excited pun main jugak.. esp bila nk abiskan stok bunga api. best oooooooooooo..........
faris mulanya penakut sket, esp bila kami mulakan dengan main mercun pop-pop tu, so dia agak kurang keberanian... dah few times main baru dia mau.. tp takat bunga api, mercun dia still x berani esp bila asyik serang kaki jer.. dan... kemalangan still x dapat dielakkan bila farah jatuh sensorang... hheheehhe.... injury sikit, malu lebih.. so dia punya nanges.. aiyo... semua orang berenti main jap n tgk dia terima rawatan... pujuk sikit2, sakat lebih2... nasib la dapat mak n pak sedara camni heheheh

ini kronologi raya aku...

1 Syawal
*official raya photo*

2 Syawal
majlis rumah terbuka yang juga akikah Shahrul Faris... x buat jemputan pun, sapa datang beraya adalah rezeki diorg... mostly sedara mara jer pun

*sebahagian cousins y hadir rumah terbuka*


juga pernikahan cousin. tarikh yang sama jambatan pulau pinang berasap... hehhehe.. rombongan berlepas dari rumah jam 10 pagi, letupan jam 10.04 pagi. perjalanan rombongan memang mencabar. Alhamdulillah semua selamat walau agak kucar kacir, ahli rombongan terakhir sampai lebih kurang 6 petang, masih sempat datang jamah juadah yang ada


selesai tamu semua beredar, syukur, macam biasa, hidangan semua licin, kami pun mulakan aktiviti buat sireh junjung dan menginai pengantin. Untung pengantin ada cousin perempuan yang ramai (baca: aku n adik2 pompuan aku) dan efisien. Bila test inai mekah y ada, x terang, so trs petik daun inai belakang rumah, perisi daun. memula nk blend, tapi cam cair sangat la plak, adik aku tumbuk trs... n tepek inai kat pengantin. warna merahnya??? nnti aku pos pic dalam entri y lain yer.. sebab pengantin lelaki kan pakai tiga jari jer... balance kami adik beradik la pakai... x baik membazir di bulan mulia ni
*proses*

*hasil gubahan mak aku.. biasa2 jer*

3 Syawal
Majlis di pihak perempuan... rombongan ramai.. cousin2 semuanya. ada lebih 12 buah kereta kalau x salah aku. biasalah, kalau ikutkan, anak cucu tok aku belah mak, boleh cukup 2 buah bas... masa rombongan bro1 dulu, satu bas saja, tu pun x semua, ada y x ikut n few naik keta.. keluarga kami besar
*aku, sis2, sis3 n faris* ngan hantaran dari pihak perempuan bersama dua cousin y tetiba nk nyelit* rombongan pengantin n pengapit bidan terjun baju x semenggah* pengantin*


16 September 2010
Majlis di pihak lelaki, aku adik beradik sebagai rombongan menyambut, ala2 bidan terjun gak la

*kaki kami 3 beradik*farah, faris, maklong n makchaq* farah n faris atas pelamin*pelamin*our cousins* farah, maklong n makchaq* pengantin*


*pengantin w cousins.. well more to aku adik beradik plus 3 cousin n anak2 sedara hehe..*


note: aku dah x mo buat entri raya sebenarnya, ada kawan aku baru ni bertanya mana pic sebab dah lama entri aku x der pic, so inilah sedikit sahaja dari kisah raya aku.. sangat letih bila buat kenduri kawen masa raya.

8 comments:

HEMY said...

fuh..boleh lawan gubahan sireh aku ni..hehehehe

raya haji pny gambar la aku assume

zonaku said...

blh lawan ker.... biasa jer mak aku buat ni....


raya haji x meriah la..... mana ada main bunganapi n pasang pelita

Ku Tak Sempurna said...

chop!

.
.

gambar raya tahun ni kaaaan

.
.

hihihi...


memang meriah.. patut tak smpt nak citer aritu :D

arianna adrizal said...

penuh n padat raya ko zona.. kalau raya aku, konfem gambar memasing tgh baring tgk tv je.. smpaiii abis raya. hehe.

Masy said...

giler padattttt

zonaku said...

kts:
raya baru2 ni laaaa......... byk sangat, aku x tau nak citer mana satu

zonaku said...

anne:
biasanya gitu la jugak.. dah ada acara lain... tu y sakan tu

zonaku said...

masy:
tau x per.. sedar2 abang aku dah nk balik.. padahal dia cuti seminggu

Followers