About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, November 4, 2010

cikPuteri lagi

semalam...

aku: alooo doktor.. pekabar cikputeri? blh discaj?
dia: oooo.. dia dah sihat. last observation jer nie... esk confirm leh discaj
aku : okeh! kul brp agak2 blh jemput dia?
dia: dalam kul 5 petang

aku (dalam hati) : ceh, giler lambat!



jadinya; ari ni nk jemput cikPuteri balik. antara y aku perlu buat:
:: bawak pengesahan lesen
:: book appoinment ngan perodua untuk second opinion
:: bawak g carwash

yang aku tgh pertimbangkan;
~ haruskah bawak ke puspakom??? sebab chasis mmg bengkok. (sialan punya pemandu PJG5940, hidup susahkan orang saja)
~ nak bawak dia mandi bunga ker? or apa2 yer...
~ round ke kedai keta, ushar baru... <-- sesapa sokong ni aku sekeh!


psssttt: lama x korang rasa, 23 Ogos sampai 4 november? 73 hari.... kalau beranak dah lama lepas pantang, dah msk keje dah

************edited******************
nk kene tgk2n gak tinted. dah lama sgt dah... asek kene pecah sampai aku mls dah nk tinted. so sekarang, rasanya sesuai kot nk tinted semula semua cermin


******** edited lagi***************

huhuhuhuuuu.. kul 430 sampai 6 petang aku tgu diorg last touch up dia...... last2 kena tahan sehari lagi......... ada prob ngan cabelling kot, x leh bukak penutup tempat isi minyak... huhuhuhuuhuuuu......

24 comments:

Yunus Badawi said...

Kalau cinta kpd cikPuteri dah tawar, mungkin masa utk mencari penggantinya.

Ko nak sekel aku sekellah tapi aku cuma memberi pandangan.

syah shah said...

memang lama, you should've sent it direct to perodua je terus... It might take long jugak, but at least lepas tu ko dah terus lega, no need to seek for second opinion...

kete persona mak aku dulu adik aku kasik terbalik pun, pegi hantar workshop atas alasan hantar kat proton lambat dapat balik semula...But alas, dah laa lama gila baru siap, lepas dapat kereta, check, suma barang ganti murah and low quality...

mak aku sampai rasa nak jual balik persona tu walau tak sampai dua tahun pun lagi pakai sebab lepas repair tu sangat banyak masalah timbul... huhu~~

zonaku said...

YB:
idak ler tawar hati.. but mikirkan financial freedom ni

zonaku said...

syah:
dalam penin lalat, mana dah nk pikir sumer tu.


tp kalau eksiden tu, mmg trs leh panggil pusat servis ker?

ngan tow and sorts?

Masy said...

lps dah elok sume, cepat turun KL. hehehehhe

zonaku said...

masy:
insyaallah... memula nk g tgk iman najwa dulu...

arianna adrizal said...

kena asap kemenyan sekali kot. hehehe.

kalau pi puspakom kena kuar duit lg letih ar camtu..

zonaku said...

anne:
ooo kene yer.... slim la poket aku camni...

kalaula aku pun leh slim kan bgs...

HEMY said...

pergh...susah ati gak kalau aku yg kena..ngeheehehehe

Ku Tak Sempurna said...

cikPuteri dapat cuti bersalin 90 hari tuuuuuuuuu

.
.

.
.


aku sokong ko bawak dia gi mandi bunga.... :D

DrSinga said...

inspira cantek babe!!!!!!!
(tak sokong... beritau je....tak kena sekeh kan??!!)

syah shah said...

it is all up to our decision nak hantar kemana, yang readykan tow tu suma adalah insurance people... jadi lepas eksiden, kena panggil insurans... tow truck lain yang datang ko jangan layan, insist untuk tunggu tow truck dari insurans jugak.

tapi sebab mende dah jadi kan... just take this as a reminder sajlah... :D :D

julietchun said...

mandi bunga bawah jembatan penang beb,hahahaha

gadisBunga said...

~ round ke kedai keta, ushar baru... <-- sesapa sokong ni aku sekeh!

- saya rela disekeh. heheh

zonaku said...

HEMY:
aku past n beyond that feeling dah ni... since kena sampai sekarang aku sgt sensitif isu ni...

zonaku said...

KTS:
ngan aku sekali mandi bunga blh??? ko nak join x? ngeh3

zonaku said...

syah:
okies.. tq... aku x penah tau ni.. lenkali aku refer ko la...

zonaku said...

juliet:
kang kene tangkap lak kalu buat camtu

zonaku said...

drSinga:
eh! termiss lak komen doc... inspira yer..... kene cari inspirasi poket dulu kot....

zonaku said...

gadisBunga:
meh sini nk sekeh meh.. dush! dush! dush!

Mr PenyuBiru said...

cam banyak prob jer. better jual je dan angkat baru. sebab takut bila dah pakai nnt,ada lagi kos pembaikannya.

PnConfused said...

beli len jelaaaaaaaaaaaaa

zonaku said...

encikPenyu:
huhuhuuu.... xmo la

zonaku said...

pnKompius:
hepppppp!!!!

Followers