About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, September 28, 2010

Blood Donation Drive


kali ini aku bukan lagi penganjur



tapi disebabkan aku dah terbiasa menderma, jadinya aku mencari la jalan untuk menunaikannya.....



akhirnya aku jumpa juga...


memula aku dah plan nk check ngan Penang Hospital... tapi semalam sis2 gtau, sabtu ni ada event ni di Sunshine Square, jam 1-6 petang.


Insyaallah aku dengan rendah hati ingin mengajak sesapa yang berada di sekitar kawasan ini untuk bersama2 menderma... pedulikan siapa pun penerimanya....


18 comments:

gadisBunga said...

aduh. terus nak pitam!

Super Nia Hana said...

w.pun tahu amalan mulia derma darah.tp watashi tetap phobia.hahahha

zonaku said...

gB:
normal...... bukan semua berani

zonaku said...

hanna:
tengok darah no hal......



nengok jarumnya...................... NGERI!!!
*aku sdr x penah tgk jarum y masuk dlm salur darah aku*

Mr PenyuBiru said...

err..saya takut jarum! hehe..

pernah dulu buat MC, time ambik darah aku pitam.huhu

zonaku said...

encikPenyu:
hehhehehheeee... biasa la tu...


ms ko jumpa aku dulu tu, br lps derma la tu....

Ku Tak Sempurna said...

wokeh

:D

:D

:D


jumpa di sana.. sana.. sana..

:D

syah shah said...

sunshine square itu dimanakah??

aku tak penah lagi derma darah... err... blodd type aku pun tatau apa... ignorant sungguh kan?? hik hik hik hik :P :P

zonaku said...

kts:
ok!

zonaku said...

syah:
kat penang... bayan baru.


best ooooo... tp takut gak la....

julietchun said...

derma lain takde ke? buleh gak aku join.

zonaku said...

ko rerajin jer tgk web site Pusat Darah Negara... ada jadual mobile team diorg kat sana

Linglung said...

kat mana tuh? penang ke KL?

zonaku said...

sunshine square kat bayan baru penang laaaaaaaaaa..



huhuhuuuuu...

kan aku dh keje kat penang ni..

syah shah said...

obviously kat penang laa kan, lagi mau tanya... sengal plak aku... hahahahahah :P :P


aku tak takut... seram je... hahahhah :P :P

zonaku said...

syah:
tau x per

Erina Asmawani said...

kita nak derma darahhh! bulan lepas dah semngat beria2 dah..ada blood donation campaign kat Melaka mase tu. Semangat isi borang sume, sekali lepas cek darah. Tak lepas. Low hemoglobin. Sedihlah (T_T)

zonaku said...

ehehehehheee......


sila cari pakar pemakanan... aku pun slalu ada prob tu....

Followers