About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, August 23, 2010

Alahai CikPuteriku

Tarikh : 23 Ogos 2010 bersamaan 13 Ramadhan 1431H
Masa: lebih kurang 6.30 petang
Lokasi: Trafic Light, Batu Maung, Pulau Pinang

pic 1 : bahagian dalam kereta, boleh nampak tayar spare dari celah seat tu.... huhuhuuuuuu
pic 2: pandangan depan... sakit hati x??????? pintu sebelah kanan (driver) keduanya x boleh bukak dah... secara kasar.. ada y berkata radiator dah bocor
pic 3: pandangan belakang..... harus aku jelas kan lagi??? secara kasarnya juga, chasis lari.. lari ke mana aku x tahu... chasis pun aku x tau... ke aku salah dengar
aku sendirian saat kemalangan, trs call rmh gtau famili sebab dekat sangat dah ngan rumah aku. BIL datang n amik pic. aku??? alhamdulillah sihat, tanpa kecederaan fizikal. cumanya lengan nbahu aku sengal2, mula terasa dalam jam 7 petang. dah x blh dukung farah untuk tanda kalendar puasa dia.. sangat sakit. letak minyak panas dulu n makan panadol jap lagi. esk tgk keadaan, kalau perlu jumpa doc, aku akan pergi. takut jugak relate ngan spine aku nnti. dah check ngan ejen aku, max claimable is 2k, pay n file claim.

kenderaan terlibat, dari belakang, yakni y melanggar, PJG 5490, *G*30*, PDL 2524, PFK 4107.
N pelanggar agak kurang ajar ngan aku lps jumpa di balai lps buat repot. sila jgn tanya kekurangan ajaran dia pada aku.. harus aku siarkan nama penuh, NRIC n alamat dia kat sini. marah ni!

apa2 pun, alhamdulillah aku selamat!

itu paling penting kan?

46 comments:

moment said...

Astaghfirullah!!
ape kes zona?

anyway, alhamdulillah ko selamat..
*no wonder aku asyik terigt kat ko ari ni...

Take care fren!

Shifu67 said...

dia langgar aku... aku langgar dia... dia langgar dia... dia langgar dia... tak tau siapa yang salah la ni

HEMY said...

kenapa cuma 2K? sesak le napas nk bayar utk yang lain tu

eddie dewanaga said...

tengok visual, pretty bad situation ni.

besok gi medical check up...

PnConfused said...

1. masuk mahkamah negara manapon, dia langgar dr blkg, kot manaaaaaaa pun dia tetap salah.. aku ttp nak ckp choyyyyy di bln posa nih...

2. silalah p wat cek up hat mana yg patut, kalau dpt kaver tuh p lah hat pantas sket, kalau takat mai kt sini, haihhhhhhh...... lum tentu dpt wat x-ray pon...

3. awat xhabaqqqqqq smlm?????

PnConfused said...

satu gi... tuh psl aku sangat xske drive di penanggggg!!!



the drivers are BAD.... :(


I rather drive in a heavy bad traffic in KL rather than here.... tapi apo kan daya

zonaku said...

moment:
terharu aku ko teringatkan aku.....

shifu67:
kita cekap n berhati2 pun, kemalanagan pasti boleh berlaku....

mudah jer.... y paling belakang la salah sebab x berhati2 n x alert. lampu tgh merah tuuuuuuuuu... n aku bukan kereta paling depan...

zonaku said...

HEMY:
itu claim medical sahaja, as outpatient. kalau hospitalised, lain cerita......

kereta dah lain cerita

zonaku said...

eddie:
tgk pun kata pretty bad, org y dalam keta ni......??

medical check up???? tgk la dulu

zonaku said...

pnKompius:
1. mmg la, sbb aku dah tarik handbrake pun, pastu tutup kepala sbb nampak dia mai ngan laju

2. insyaallah... but should i??? sengal leher ja ni.. tangan dah cam ok... trauma ja kot, no sprain

3. kalau habaq aku sure nanges! lgpun dekat lagi rmh aku dr hang.

4. tau x pa.. sbb tu aku nk blk keje kl. ini kali kedua cikPuteri eksiden. kat penang n bulan posa! kali ni aku lebih tenang!

PENANG DRIVERS ARE DAMN LOUSY!<-- even aku orang penang

Masy said...

hoihhhhh teruk jadiknyee haaaa.. haruslaah radiator ko pecah tu. huhuuhh

jgn cite ape pelanggar tu ckp, nanti dgn aku skali naik hantu kang! tp mmg penang's driver sume cam haremmm kecuali ko laa.. ko dah kire kl dah heheheh

gi cek la woit.. mana tau kot terkehel pape ke.. syuh2 gi spital cepat!

apepon syukur la ko slmt beb huhuhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

wakakaka... janji ko selamat boleh raya zasss

syah shah said...

alhamdulillah selamat...

bawak-bawaklaa pi berurut... moga-moga lebih ok lagi hendaknye...

DrSinga said...

mak ai!!!!!
teruk kereta!!!!!!!!
kalau sakit sangat.. baik ko gi xray tengkuk tu.. tu part yg paling effected..'whiplash injury'
.
alhamdulillah ko in one piece!

PnConfused said...

sila dgr kata2 pnDr itu yerrr.... dia nih sgt degil... kataku sambil cekak2 pinggang

Ku Tak Sempurna said...

innalillah

.
.

mujur ko ok...
aku tgk pun dah gigil...

zonaku said...

MASY:
baiklahhh.. aku akan g spital lps ni

zonaku said...

brutalsolo:
alhamdulillah

zonaku said...

syah:
lahmadulillah, berurut tu x berani la...

zonaku said...

DrDinga:
dah x sakit sgt dah.... tp bakal di bincang bersama ahli keluarga...

what should i lok for, symptom?

zonaku said...

pnKompius:
huhuhuuuu... jgn la.. kang aku nanges

zonaku said...

KTS:
aku gigil2 gak, esp time aku buat call ke rumah. lps tu dah ok sket.

cover kene pandai!

aim-a said...

Ya Allah!!! terkejut nih!!!''kalau aku dah menangis dah...huhuhu

btw...alhamdulillah ko selamat...tp still kne wat check up jugak ek..

ape name n ic yg tukang langgar tu?? masuk je kat sini..biar padan muke dier.

aku paling tak ley trime kalau ade org langgar kereta kat trafic lite dan kereta tu tgh berhenti.huh.sbb aku penah kne.nasib baik sikit.huhuhu

nnt hantar puteri tu ke spital jugak ek.kesian putri tu.huhuhu

take care dear!

zonaku said...

aima:
x mo la... kang jadi isu lak kalau aku siarkan ..

aku siap blh nampak dia datang dgn laju sblm dia hentam aku...

cikputeri dah msk dah sblm iftar smlm, tuan puteri yang ini masih mempertimbangkan

Mr PenyuBiru said...

aduhai...teruknya..

seb baik ko selamat dan itu yg penting.

tang org yg salah tak mengaku salah ni memang bleh jadi hangin dibuatnya.kalu bleh nak selesaikan cara baik kan.

apa-apa pun harap ia berakhir dgn baik.

ber_u_wang said...

selamat.. itu lah kelebihan orang pose.. lepas ni nampak gaya kena tukar kete baru la

k.e.r.i. said...

aiyok!
teruk woh nampak.
itu lebih dari 2K tu.

ko ok. takde hal lah tu.

*~ aRaBeLLa ~* said...

seb baik la kak tak de pape..anyway memang sedey tgk kete camtu tapi syukur sbb x jadi pape yg serius..dugaan di bulan pose!

zonaku said...

encikPenyu:
selamat yang paling penting.....

kalau hal nk menyalahakan.. sampai 3 keturunan x abes gaduh

zonaku said...

beru_wang:
huhhuuuu.. aku sanagt sayangkan kereta tu.. dah nk abis bayar pun

zonaku said...

keri:
2k tu untuk rawatan pesakit luar aku laaaa.....

keta ni claim insuran org bodo y melanggar aku laaaaa

zonaku said...

bella:
dugaan sesangat.....

nak nanges pun ada......

julietchun said...

ngeri tgk keadaan cik puteri, mesti dia pun rasa sengal2 cam ko gak, sabarlah.

zonaku said...

juliet:
dia dah surrender.. trs x blk rumah

arianna adrizal said...

alhamdulillah xapa2..

zonaku said...

anne:
alhamdulillah.. fizikal sihat.....

jiwa raga parah gak la ni

Linglung said...

max claim 2k..cukup ke?

syukurla lu selamat :)

zonaku said...

linglung:
max claim kalau sekadar outpatient, kalau masuk wad lain claimnya....

keta lak claim insuran si bengong pelanggar aku tu

MENTIBANG LAUT said...

oo..ok la tu, ingat dah makan pakai straw td. seb baik tak order jambangan bunga lg. ahaks..

emm...masuk buletin utama tak?

zonaku said...

mentibang:
waaaaa.... melampau la tu.....

apa salahnya oder pun.... kalau dah terlantar sakit mana leh nak appreciate bunga ke apa....

x tau sbb lps buka posa ke balai buat report

Chik Att said...

malang memang tak berbau ....

zonaku said...

chik att:
tapi berbunyi n menyakitkan

Erina Asmawani said...

kak :,( syukur akak selamat..serius..kite pun teringat akak dua tiga hari ni..huuu..ya allah, kereta tu..remuk abis..kalo ena ni dah meraung dah..huu..alhamdullilah akak tak pape. pegi klinik kak check..biasenya pas 1-2 hari baru kuar lebam2..

take care kak..huhuk..nak peluk!

zonaku said...

erina:
sabar yang, akak ok jer... sengal2 kesan whiplash tu dah mula berkurangan...

meraung pun x guna dah lps kena tu.... x leh panik, kena bertindak pantas

Jard The Great said...

whoa...... terkejut neh. mesti kamu hangin satu badan neh. huhu.

syukur selamat.

zonaku said...

jard:
tau x per.......

Followers