About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, May 20, 2010

budak kacamata

bagi yang berkaca mata
korang pasti tahu kan
betapa susahnya kalau hanya ada sepasang jer

bagi aku
everyday ke kerja aku akan gunakan kanta lekap
bukan ada
long hours,
karang ada lak berbekas kat batang hidung, kulit dah la cap lipas

dan bila masa santai di luar, shopping dan sebagainya
aku lebih suka berkaca mata

dan sebagai orang yang dikategori ganas
aku ada 3 pasang
satu y elok, untuk aku pakai semasa acara di luar
full frame rim hitam
buat bulan april 2009

aku tengah pakai ni

sepasang lagi
tahun 2005 kot,
half frame, bronze kot kategori kalernya
nak amik rimless, adik2 aku x kasik.
pasti x tahan
aku suka yang ini, aku tukar lens masa aku buat set hitam tu...

aku letak set ni dalam kereta supaya mudah kalau aku terlewat balik
bukak kanta lekap, pakai kacamata.
kadangkala aku balik lambat or berjalan2 lepas kerja, kanta lekap dah kering sangat, x selesa, kena la tukar, lagipun aku kena pakai sunglass kalau driving, sebab kering. xkanla tengah malam aku nk pakai sunglass kan.... org kata gila pulak nanti

sepasang lagi, adalah set kedua yang aku buat masa aku student lagi
selesa! aku pakai dlm rmh jer.. sebab dah huduh kalau aku bawak keluar
full frame gak, kaler pink kot,
aku tukar lens dah dua kali. then aku betulkan pulak skru yang dah dua tiga kali tanggal
bila longgar sket jer, mula la lens dia jatuh, bila jatuh jenuh la aku nk mengutip.
sbb x nampak


motif????
spek half frame aku pecah bulan lepas, kena pijak oleh diri sendiri
spek lama aku tanggal skru lagi semalam

kini hanya tinggal yang terbaru
haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

dengan power sekarang, harga nk tukar lens saja agak tinggi. almost 200

*************
sesambil melayan grey's anatomy, rupanya lagu 'trouble is a friend' y aku suka tgk faris nari tu rupanya ada dlm episod nie.... agaknya sbb asyik nanges jer bila tgk sampai aku x capture lagu tu as background music.....
season 5 ni aku dah tgk abes, kali ni aku x concentrate,, so airmata aku selamat. kalau dl, asal tgk jer aku tangkap leleh.......................... tisu betul hati nie

19 comments:

HEMY said...

huhu...alhamdulillah aku leh claim wat spek..heheeh..tahun ni tak claim lagi

zonaku said...

hehhhehehheeee......

bersyukur la yer.......... aku x leh claim

syah shah said...

dulu aku lebih rajin pakai contact lens, sekarang tak lagi... aku cuma pakai bila nak kena pergi buat kerja kat kenduri... klu kenduri datang duk makan je, aku pakai spek...

spek aku dah bertahun dah ni tak tukar lens dan frame... masih eloko lagi selama ni... tapi sebulan yang lepas, imran peleotkan sebelah bingkai dia... adeiiiiiii

Masy said...

ooo mcm tu dilema org berspek ye huhuh

PnConfused said...

huhuhuhu.. akupon nak kena tkr spek

Ku Tak Sempurna said...

alhamdulillah... aku masih bermata dua :D

aku sgt kagum dgn org yg berani pki contact lens

.
.

errr... ya.. walopon teringin nak ada mata kaler2, tp sbb aku tak berani nak 'usik' mata, makanya pendamkan je la perasaan ni.. hihihi

Ku Tak Sempurna said...

pestaim aku dgr lagu trouble is a friend, aku trus suka

.
.
ingatkan nak wat ring tones

.
.

tp, tak berani.. takut terlekat badi trouble tu.. errr..

julietchun said...

Jamal ngan Saleem rilek je nyanyi malam2 pakai spek itam :P

zonaku said...

syah:
hebat la ko.... power x naik ker?????



salah satu tarikan nk ngendeng baby is spek... sbb diorg suka tarik!

ms cuti ari tu, aku mls pakai spek, so kat kg aku pakai lens jer.... tiap kali nk pakai or buang, aku panggil farah n faris...menganga la itu dia budak kici...

zonaku said...

masy:
iyer... syukurla kalo mata ko masih sihat!


pnKompius:
setau aku time pegnan mmg power naik.. kawan aku la kata

zonaku said...

kts:
hehehehee.. tp aku x hebat sgt..

kwn aku leh pakai n buka lens dia tanpa tgk cermin. aku leh buka lens jer tanpa tgk cermin, nak pakai aku still kene ngadap cermin

zonaku said...

kts jugak:
hehehehheheheeeee......

aku layan time dlm keta jer lagu tu.........

x der makna nya badi2 ni laaaaa


juliet:
diorg artis.. x per la... karang kalau aku pakai ada lak ko kelam kabut kejar nk minta aiutograf




hehehhehehehhee! pis!

Catwoman said...

Salam Zona....

Sy tak boleh pakai contact lense sbb ada alahan pd mata bila setiap kali pakainya.

Dah dua tahun kene pantang pakai contact lense ni. Doctor suruh pantang lebih lama sbb mata tak berapa elok jika selalu pakai contact lense. Katanya cenggitu la...

Sy kene pakai specs setiap masa sejak tu....

:)

k.e.r.i. said...

renyah.
aku yang keje ngadap monitor hampir 12 jam sehari ni tak tahu lah apa cerita.
mesti buruk gila muka aku kalau pakai spek.
haha

zonaku said...

zyma:
haah.. mmg ada y camtu.....

for me kene tgk brand solution


keri:
hehehehehee... aku pakai spek pun cun, pakai lens pun cun...

AZANI said...

salam zona
pink ye....nanti nak cuba frame pinklak....

zonaku said...

azani:
cubalah.....

syah shah said...

so far aku ok... aku bleh pakai dan buka konteks tanpa tengok cermin... aku terel yey!! Mueheheheheh :P :P

DrSinga said...

pakai kontek lens kaler pepel....
:)

Followers