About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, February 8, 2010

tidak bersyukurkah aku?

wallahualam...

mungkin aku terbiasa mencari yang terbaik.

mula² dulu, parking free
kendian, parking tersedia, ada access card, keluar masuk sukati, bayar sekali jer RM50.00 for the card. return bila resign
kendian lagi, parking bayar monthly RM30.00
sekarang, mulai pagi tadi, free tapi kene lintas n jauh

so, jangan harap aku nk pakai heels dr kereta. heels tinggal dalam opis jerla lps nie.. dr kereta, ke cafe untuk makan, jenjalan round dsb, akan aku pakai selipar, unless dr punch card aku terus ke opis. naseb laaaaaaaaaaaaaa sapa soh keje kat kampeni camni kan

ada y kata, dia dulu kerja tempat y x der disediakan parking langsung.. naseb la kannn!

so, semangat tukar keje makin tinggi! harap terusan semangat ini tinggi supaya aku rajin anta resume n pegi interview

konon rangkaian terbesar dalam malaysia, tapi harap maaf, kebajikan pekerja y sekecil ini pun diabaikan, camne????????????

tidak bersyukurkah aku???

pssssttt; kalau eksiden lintas jalan busy tu camne???????? atau diorg mmg nak ada kemalangan kot supaya staff kene bayar medical expenses sendiri.. cukupkah 5k nak bayar bil kalau kemalangan????

7 comments:

adibah said...

Sekarang ni.. pada kompeni, menjaga client adalah lebih penting dari menjaga pekerja..

Diorang terlupa yang sebenarnya, tanpa pekerja.. kompeni boleh tutup wooo....!

zonaku said...

adibah:
if only someone can drill that idea into the mgt's head.. staff kalu buka mulut, segera disuruh diam

Masy said...

wohooo 5k dorg cover eh, kampeni aku 500 je heheh. aku rasa laa kan, dorg berpakat dgn org2 program diet tu nk kenekan korang hehehhehehe

jln dpn opis ko tu sesak bukan main, ntah pkl brape baru bole lintas tu hah. hmmmmmm

zonaku said...

5k tu kalau masuk wad laaa... kalau klinik 300 jer.

ciput jer tau! celah gigi.

ko bayangkan betapa aku takut nk melintas jalan tu. tambah kalau kene berdiri kat tengah2 tu... bukan kurus jer aku dapat. kering pun blh tau!

errrr... paling cepat nk lintas is 5-10minit

izzah said...

salam..hai zona..
my 1st time singgah sini..
yashhh..knp cenggitu sekali..
bila mn'gmnt wat camni..tentu staff banyak merungut..so than..kerja pun akan jadi tak best..betoi tak..

tak pun dorg sajer nak suh korg sakit ati keje ngan dorg..miahaha..

seb baik aku keja kat tempat yang parking free dan tersedia setiap hari..cuma kena berebut nak masuk parking berbumbung la..huhu..

Ku Tak Sempurna said...

kampeni ko sygkan staf sbnrnya... bila parking jauh, bolela jd satu senaman utk staff dia.. takyah susah2 korang gi gym...

think +ve..
hikkkssss

.
.

tapi hati2 masa lintas...
-pki baju yg cerah2 biar senang kenderaan lain nmpk :D
- elakkan kasut bertumit... klu yg flat tu, sng skit nak lariikkkk


;D

zonaku said...

izzah:
heheheee..... kalau ko ngn gomen mmg ok laaa.. kalau ko x keje ngan gomen, aku doakan ko dapat perangai kampeni camnie

heheheheheee.. jahat x aku???

KTS:
yer la tu think +ve, dah tetiap kali kene handle mende pun soh kebajikan

then aku pakai uniform laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! mana lak leh sesuka ati tukar baju!

Followers