About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, February 17, 2010

kisah cuti saya

ingat zaman sekolah dulu??? balik jer dari cuti sekolah yang panjang, mesti kene buat karangan pasal cuti sekolah kan??? benci tul!



ok, abaikan!

ini kisah cuti 3 hari 4 malam yang baru berlalu

malam pertama (hehehehehehe... korang sila jgn melencong yer... melancong xper!)

sedang aku layan jiwang sambil baca lagej, (errrr.. br mampu nk menyelak halaman itu...) terima makluman berita kematian aki. terkedu aku seketika! buat apa yang patut, then aku sambung baca lagej sambil menonton 'private practice'

aku berjaya abeskan lagej, n tengah2 mlm yang hening, aku leh gelak ketawa sensorang! (lum gila ok!)

then, pepagi ahad,
aku cam biasa, mana leh bgn lewat sgt, basuh baju (stok 3 baldi oooo.....) sidai then spring cleaning laaaaa.. sambil tgk mama mia!

kemas bilik stor aku..... x malu dah kala nk biar terbuka time ada tamu... sbb blk itu gak adalah bilik aku letak ampaian aku....

lepak seharian di rumah layan buku baru dr fav author aku...'ranting cinta si plato'... -tuhan berikan kita beluncas untuk kita dapat rama2 yang cantik-

menonton lak the proposal in between.
tido berteman air mata lak mlm kedua nie... sebab???? usah ditanya

isnin,
pepagi lagi aku bangun, konon nk melepas tension di PD... aku ajak teman, bermacam alasan, sudahnya aku nekad nk g sensorg. aku x ajak kwn2 yang lain sebab bila hati pilu, hanya ada few people jer aku benarkan tgk aku dlm rupa itu........ sedap aku nk sarapan, aku telah dgn jayanya menumpahkan 1/2 dr air kopi aku........ separuh atas meja kecit aku, separuh penuh kapet! potong tul!!!!!!!

bukak tv, asyik citer raya cina, bosan!
aku layan boys over flowers...
petang sgt2, dgn muka sememeh, aku keluar jumpa kwn aku y x jd teman aku pg tu....

mlm ketiga tu, aku lyn citer tu sampai letih, then tido. letih emosi

pepagi selasa,
kul 5 pagi aku terima call dr no x aku kenali.. ada org nk serang aku ker???? aku angkat, tp aku diam.. ada suara, tapi aku x pasti lelaki or perempuan. then dia letak, lps tu dia call lagi sekali. miss call jer... x koser aku nk lyn!


bukak jer mata, kul 8.30! hampeh!!!!! itu laaaaa.. jgn kaco aku lenkali!, kan aku dah lambat bgn........

seharian aku layan sambungan boys over flowers... ptg jumpa kwn aku jap. blk sambung lagi....

tapi, cuma 3 cd aku berjaya abiskan....

ada lagi 2 cd, entah bila akan berjaya.. tapi aku rasa cepat kot, sebab aku termimpi2 si Gu Jun-Pyo itu pagi tadi..... kul 7.30, aku dah sampai opis! padan muka aku!!!!

ok, selamat bekerja dgn semangat baru!!! dah masuk tahun baru lagi sekali nie!!!!


kesimpulan: cuti 3hari 4mlm aku habiskan di dalam rumah, kecuali dgn jarak masa lebih kurang 2 jam sahaja di luar, sejam tiap kali aku jumpa kwn aku...............





errrrr... leh sambung cuti x????????????

6 comments:

syah shah said...

cuti sebulan sekalipun, kalau cuma di rumah melayan emosi, memang tak terasa cutinya... kan?? Huhu~~

Aku nak cuti jugakkk~~~

zonaku said...

jom pakat cuti!

HEMY said...

tkyah la sambung cuti..lagho je..ahahaha

zonaku said...

HEMY:
ko khianat!!!! ko nk x vitamin tu???? aku bagi tempoh claim samapi ujung mgu ni jer... ko x amik, aku mkn!

eddie dewanaga said...

gua pegi umah member, bakar mercun, bakar kambing, bakar ayam...

movies pilihan, marathon trilogy Lord of the Ring, Memoir of the Geisha, Long Kiss Goodnight.


3 packs of Pall Mall, a carton of OJ, kuaci bunga matahari dan 4 ketul apple pie McD.

zonaku said...

eddie:
apsal x bakar rumah skali???? 3 hari 3 pack jer??????? cukup???????????

Followers