About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, January 15, 2010

Bila Mak Datang

pasti korang kutuk2 aku kan? naseb laaaa..... mak datang on tuesday nite, wednesday, sis3 ada interview d JPA, Jalan Cenderasari. dia abes interview jam 9.15 ko lebih kurang. so, dari kami balik berkurung di rumah, buang masa jer la kan, baikla kami melawat sekitar kawasan. ada pilihan taman burung, taman rama2, galeria etc. since sis4 a.k.a adeq penah ke taman rama2, n katanya x se best y penang punya, kami decide ke taman burung. mana la tau kot2 best.

as Malaysian y mempunyai MyKad, kami dapat diskaun, bayaran masuk hanya 15 hengget. kalau ada kad Jusco, or realrewards pun dapat lagi RM 5 diskaun. satu kad untuk sorang jer. kami bertiga dan aku hanya ada dua kad nie jer, dapat la jimat lagi RM10.

sangat seronok berjalan di pagi hari. orang belum ramai, redup dan sejuk. masuk jer, kami disambut oleh merak. sakan dia mengembangkan ekor... n kali ni aku berjaya pegang burung merak. yeay!!!!!!

then kami rajin bagi makan ikan2 di kolam. sangat best! mak kata, bagi ikan makan murah rezeki.

masa di bahagian air terjun, kami jalan turun, 3 ekor stork jalan naik. so, kami bertembung. dua ekor terbang, seekor jadi guide pengiring kami. sampai di bahagian bawah, dia sakan nk patuk aku. kene kuis jejauh, br padan muka... sekali lagi kami bg ikan makan. best ooooooo!

kul 12.30 kami keluar n balik. sis3 kata ada orchid garden gak. since kami x tau kat mana, kami x la mencari. dah malas. sekali dah nk keluar dr bird park nie, br aku nmpak kat mana orchid garden tu, depan birdpark jer rupanya. rugi2.

dalam keta aku tny sis3 nk mkn apa, sekali 'nk makan nasik' mak y jawab... heheheheheheeee. trs balik ke bangi n bawak mak makan.

lepak2 n rest kat rmh. mlm anta mak balik. then masa bersiap nk ke airport tu, aku perasan, aku kene sunburn. but mild punya version!

9 comments:

syah shah said...

kadang-kadang, aktiviti besa tu jadi sangat bess sebab dibuat bersama orang-orang yang kita sayang... tu pasal dia jadi extra bess... heheheh


hahahahahah aritu ko post pasal worshipping the sun, rupanya pasal ko kena sunburn ye?? mueheheheheheh :P :P

Super Nia Hana said...

hikssss...sokong dgn statement syah fuad

yg biasa..kalo dgn org kita syg,teros jd best sgt

zonaku said...

syah:
hehehheee... sket jer.. kalau byk mau aku meraung!

nia:
setuju!

Masy said...

aku tak pnh pi pon taman burung tu wpon dah puluh2 kali lalu kat situ huhu

zonaku said...

aku kali kedua lalu situ. tu br jejak ke dalam. tp dah selalu sgt dah ke area stesen ketapi tu

AZANI said...

salam zona,
sejak di pasir ini dah berzaman tak jenguk taman taman tu.....

zonaku said...

azani:
hehehee.. yang dekat pun x menyinggah... apa pulak yang jauh kan

bungacahaya said...

Salam

Best lagi ke Tmn Burung KL? Lamaaaaaaa sangat tak ke sana.

zonaku said...

bungacahaya"
salam, best! at par level la ngan jurong bird park. tp sebab free flight, sgt best!

Followers