About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, November 30, 2009

sardin yang jakun

hehehee.. tajuk x blh blah kan???

bukan apa, ari rabu nk raya ari tu, aku kesibukan tahap gaban. kul 5.05pm ada org tny, pesal x blk lahgi, kata nk rushing... br aku sedar dah lps kul 5. kelam kabut aku off pc n nk blah. blh pulak phone opis bunyik... internal call.. rs cam x mo angkat jer.. tp aku pantang dgr phone, mesti angkat, rimas dgr ringing...

rupanya ada org gilosssss y call. bayang2 a.k.a bos rasa besar. katanya bos memang besar dah free... ada aku kesah? walau dia besar n hal agak penting, time aku terhegeh2 nk jumpa korang rejek, so, skrg, aku dah nk blah, jgn harap aku nk luang masa ngan korang. tgu ja la ms aku balik dr cuti nnti. si bayang2 cam x pueh ati jer... tp aku wat bodo

aku trs ke rmh kwn aku y aku x brp ingat jalan, nasib baik x sesat, solat n tukar baju jer kat rmh dia, trs dia anta aku ke komuter.

huhuhuhuuuhuuuu... sesak, padat, cam dalam tin sardin.........
time tu la aku rs cam sanggup je aku ada dlm jalan y jem, at least aku hanya perlu mengalami kelenguhan kaki main brek n clutch jer... x perlu berhimpit. ini ngan org tu camni, org ni camtu.... ada baby nangis lagi.... camana la ada org y endure mende ni tetiap ari????? aku mohon maaf, tp aku tabik la korang. dulu maybe aku boleh jer... but bukan sekarang. dah x mampu lagi dah badan ni nk tempuh keadaan tu...... dah la aku ni kenit jer, paras bawah ketiak org... paham2 jer la kan.... blh loya muntah ijau ooooo

sampai jer stesen KL, aku trn. dah ada renovation pulak.. laluan bawah dah tutup. aku kene ikut jalan y satu lagi.. aku tny pakcik y cam org selalu travel. jawapan dia lebih tepat dari polis bantuan y mmg bertugas di situ... haihhh.....

ngam jer aku sampai, bas baru bukak pintu. aku dok sorang2 jer... heheheheee.. pttnya aku ngan amoi. tp awal2 aku dah ofer dia dok ngn bf dia y kerusi sebelah sana, provided partner bf dia pompuan. skali xder org naik... dia pindah dan aku berjaya conquer 2 seat....

ada gak 1 group girls nie.. aku rs diorg buat rombongan ke penang. oh ya.. aku hanya lunch y x brp lunch... sbb sambil jaga program n function. so, tahap kelaparan aku adalah sangat tinggi. hanya ada sweets jer dlm handbag aku. aku mkn sweets tu jer.. alas perut.
air yilek!

pttny ada kwn aku janji nk temankan aku dlm bas. tp dia still ngan klien dia. so aku tido dulu. kebosanan, keletihan n kelaparan buat aku y moody ini sgt grumpy. bila aku terjaga lebih kurang jam 9.30mlm, perut sangat berlagu riang n group girls tu adalah kumpulan manusia jakun y x penah naik bas gamaknya....... bising nyaaa. sangat mengganggu orang ramai... trs aku "SSSSSSSSSSSSYYYYYYYYYYYYYYYYYHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!" kuat2. dan immediate diorg diam. fuh! lega. ilang denyut kepala aku... dan aku tau few penumpang berterima kasih pada aku. diorg mmg sgt bising ok!

then bas berenti di hentian sebelah jer.... KEJAM!!!! aku trn dgn rs lapar! beli bun seketul, cekelat nips n air mineral. itu jer y aku rs blh bantu aku... nk amik jajan? cari pasal jer.....

naik balik bas, group td mmg dah diam.. then ms kat tol juru, bas berenti isi minyak, diorg mula bising balik. tp x sekuat td.... rsnya sebab air liur basi penuh mulut kot. xbest nk bcakap dah. aku call CikL y akan amik aku.

aku ke rmh dia, minum cekelat panas n borak samapi lebih kurang kul 4 pagi, dari hall ke dlm bilik... hehheheheheheheheee... kami mmg kuat sembang!

then bgn subuh sbb dia nk keje, aku siap n sms sis3 soh mak amik aku kat Kasim Mustafa Bayan Baru. CikL anta aku ke situ, alaaaa..tepi rmh dia jer.

aku sarapan sorg2 ngan nasik kandar n nescafe panas.... then mak sampai, dia sarapan tosei as usual. walau aku bukan fan nasik kandar, tp since last proper meal aku ialah lunch y x brp proper, aku hantam jer... but x abes pun.

balik rmh. diorg tgh buat biskut arab, aku kene kupas bawang. faris udah botak lagi sekali.... ehehheheheheheheehehheeee

ps: amacam??? tajuk n citer? match?

22 comments:

theconfused said...

biskut arab mana??

syah shah said...

kira bolehlaa tu ada match sikit-sikit... heheheheh :D :D

huih, pepagi makan nasi kandar... napa tak cari nasi lemak?

biskut arab? jap nanti aku gugel tengok rupa dia camna... hohohohohoh :D :D

bila ko balik penang balik nak kenuri weh?

zonaku said...

cikKompius:
p amik kat rmh laaaa... mana bawak balik mai cnie

syah:
aku dah apply. kalau approved, khamis lps keja aku blk la

joegrimjow said...

kete auto xyah pakai clutch

Masy said...

tu dlm bas. aku aritu dlm flight. ape kesial la dorg ni dok pungpangpungpang. bodoh betoi. patotnye nk memekak camtu, gi naik feri. ko nk memekak tahap terkeluar anak tekak pon ade aku kesah.

bangang betoi dorg ni. patutnya laa kan, pasni mana2 kenderaan awam kene buat peraturan la.. sapo memekak dlm bas/flight smpi mengganggu ketenteraman awam, duit tambang akan dipulangkan n anda akan diturunkan immediately. HAHAHAAHAHAHAHAH giler kejam~

zonaku said...

joe:
aku x suka auto.. cam bosan

masy:
aku setuju! x yah pulangkan tambang pun x per.. tp kalau dlm flight camana??? turunkan di awan y terdekat?

julietchun said...

tak dapat aku bygkan ko makan sweet je,mesti bunyi dlm perut ko pon riuh rendah mcm bebudak tu,kekekeke.

zonaku said...

juliet:
terlebih meriah la......

Masy said...

campak laa mana2 pun. xpun kurung dalam jamban sepanjang penerbangan. hahahahahahahah

zonaku said...

setuju!

AZANI said...

dah lama tak naik bas...kadang kadang syok jugak kenangkan zaman berbus dulu..tapi prefre ktapi dari bas ...

Erina Asmawani said...

hahaha..mmg match ngan tajuk..sgt annoying bila org bising2 dalam kenderaan awam..cam tak pk perasaan org lain..hishh..mmg jakun!

zonaku said...

azani:
ketapi???? hehehehee.....

erina:
match yer..... rs cam lari tajuk dah.. dah siap sumer cerita perth lum nie?

patungcendana said...

aku suka biskut arab...:-)

re:...mesti kau rasa nak pergi semula ke sg lembing kan?

patungcendana said...

lupa....salam aidil adha untuk kau...:-)

syah shah said...

aku dah apply cuti... masalahnya cuti incik firdaus blom kompom... tensennya akuuu~~~

zonaku said...

patung:
errr.. xbrp rs nk ke sana la....

syah:
heheheheeeee... ko apply jer.. dah pas lum?

HEMY said...

tak jakun langsung okeh sardin baca...ahahahaa

zonaku said...

ko memang... bila nk amik barang?

syah shah said...

aku punya cuti no hal... incik Firdaus punya masih sangkut... tensen gila aku rasa... huhu~~

zonaku said...

x per.. tinggalkan jer incik firdaus ko tu.... kalo ko brani laa...heheheheheheee

syah shah said...

ai tak sanggup yu... kasian sama dia kesunyian... har har har har :P :P

Followers