About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, October 1, 2009

Persiapan Sambut Raya

macam macam karenah
timbul isu
nak beraya punya pasal
hingga makan air mata cucu

kuih faveret sekeluarga
simple tapi hingga berebut
minyak sapi mahal ooooo!!!!!!!!!!!

sis3 dah bekerja
dihulur sedikit buat mak

beli barang raya
syukur
moga makin murah rezekinya
aku?
partner menyelinap angsa ngan mak

17 comments:

Yunus Badawi said...

Bnyk ke ko bela angsa? aku tak lalu pulak nak makan benda tu huhuhu

Yunus Badawi said...

Yes aku first kali ni!!!!

Sharif John said...

Wooo... Angsa mcm best... tringin nak makan...

julietchun said...

angsa masak apa yg sedap?

zonaku said...

YB:
beli jer... ada orang bela.. soh dia semelih trs.. senang, nk bawak ke tpt proses ayam, diorg xmo sebab faktor bulu dia.. so apa lagi, sampai jer rumah, mak aku ajak aku ler...

YB:
yer.. tahniah!

john:
best..

juliet:
ntah, mak aku msk merah jer.. tp rebus dl la... kasi empuk!

eddie dewanaga said...

Angsa..??

huh... mesti best.

syah shah said...

eh, angsa?? ok, aku officially jeles... incik firdaus dahla asyik cerita kekenyangan walau cuma makan bahagian leher angsa, ko pun nak tayang angsa jugak... mana nak cari sini eh?? biasa yang bela angsa komersial ni cina... huhu~~

Aku teringin nak rasa... emm...

momentinlife said...

aku sgt suka biskut suji/arab!!!~~

Shankly said...

angsa ..??

x penah gi mln daging angsa ...

sedap ker masak rendang angsa ??

HEMY said...

menyelinap angsa???ni ayat2 bahasa baku ke??

Erina Asmawani said...

angsa?? exotic sungguh..sedap tak sis? rasa cam ayam tak?? ingat lagi masa kecik kena kejar ngan angsa..wuhuhu

zonaku said...

eddie:
mmg best!!

syah:
jeles???? ala.. jgn laaa... rs dia lebih sedap dr ayam. rmh aku mmg suka tukar style sket, kami kureng suka ayam, so ikut turn la, angsa, itik nila/serati, or ayam belanda... mengada2 kan?

moment:
sah! ko mmg terer bab masak

aku bg satu bahan jer.. ko dah tau kuih apa.... hebat!

tp mmg mahal, RM30+- untuk kurang 1kg

shankly:
hehehee.. nnti bila2 try la. sedap gak!

HEMY:
ayat aku! salah ker betul?

erina:
sebab kene kejar masa kecik ler kita kene makan dia bila kita dah besar nie.. hehehehe

theconfused said...

manada org panggil menyelinap la deyyy.. kih3.... :P

biskut arab yek?? errmm... not my taste.... tp bekal hg bg rituh mmg abih sebelum raya kami belasah... hehehehehhehe....

theconfused said...

gerai tepi umah aku nih rajin ar wat itik nila laaa.. angsa laaaa... abah aku mmg excitedlaaa... mai penang bukan nk tgk aku sgt... nk pi mkn.. cessss....

zonaku said...

cikKompius:
dah tu panggil apa??????

seb bek bukan taste hang, kalau taste hang sah aku kena bagi sebalang!

cikKompius lagik:
ada??? kedai cina ka?

elok la kan?? abah hang mai tgk hang, bukan hang balik tengok dia!
kekekekekekekekkekekeeeeee...

theconfused said...

kedai mamak leeeeeeee...... kedai cina tepi tuh vegetarian.. hehehehh.. xjual angsa daaaaa

zonaku said...

heheheeheheeee! yer la.. yer laa....

Followers