About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, September 30, 2009

Update Raya


balik jer kampung.. banyak kisah sedara mara yang akan di update kan...
***
kisah satu
bukan sedara sangat..
tp rapat cam sedara..
meninggal jatuh bangunan
hingga akhir usia, tak tahu letak duduk diri
moga damai dia di sana
***
kisah dua
hasil pembakarannya biasa memang lazat,
testimonial dari ahli keluarga, (sebab aku kurang layan)
sejak berpasangan baru.. susah nak di jejaki
hehehehe... tup-tup
ada hasil pembakaran la.. korang nie... syak yang bukan2 jer tau
***
kisah tiga
kesayangan mak aku
syukur
rezeki bertambah
lepas ni,
aku kena ushar la jalan baru
karang mak aku datang
pasti aku kena bawa bertandang!
***
kisah empat
karipap pun jadik bahan!
gaduh orang-orang tua!
****
kisah lima
cuba disembunyi
hingga timbul istilah2 yang kurang enak
andai itu pilihannya
doakan dia berbahagia begitu!
***
kisah enam
mercun, bungai api penyeri malam
tenampak yang dari kejauhan
dijemput memeriah suasana
untung nasib tidak lagi beratap rumbia
kalau tidak, beraya entah ke mana
rumah rentung terbakar
ini kisah anak2 nakal
***
kisah tujuh
teringin beropen house
belek2 nombor di telefon,
hanya lima teman boleh kuundang
lainnya berlainan negeri
jauh dari sini
***
kisah lapan
senyap2 undangan kuhulur
diterima dengan gembira
dua dalam satu
pertemuan pertama membuat aku buntu!
***
kisah kami?
molek sungguh perangai
puas berkumpul, bekerjasama dalam keriuhan
ingin lagi jadi TAMU!

....mungkin di dalam zon selesa agaknya!

12 comments:

Jard The Great said...

uish... update paling dasyat dari saudara ku..... ade yg kawen koboi.. maksudnya....... mangandung dulu baru kawen.. huhu

Jard The Great said...

uish... update paling dasyat dari saudara ku..... ade yg kawen koboi.. maksudnya....... mangandung dulu baru kawen.. huhu

Masy said...

adehdehdeh tercabar medula oblongata aku nk memaham

zonaku said...

jard:
hehheeee... rajin tul buat keje2 camtu....

masy:
siannya.. p tny serebrum n sereblum, kot2 leh tolong...

julietchun said...

tahun ni dah kurang bebudak main bunga api dan mercun, mungkin kerana kegawatan ekonomi agaknya :D

zonaku said...

hehehehee

kami main byk gak..

ku tak sempurna said...

errr??
kenapa aku rasa kompius sgt ni??


aku kurang paham atau salah paham ni??


apa pun, marilah berbahagia..
hikssssss

syah shah said...

aku tak berapa paham... tapi... jemputlah aku ke open house di rumah mu... hik hik hik hik :P :P

syah shah said...

psstt... lupa nak kabo... buleh sms aku? nombor ko aku lupa nak save masa tukar phone aritu... tengkius in advance... heheheheh :D :D

momentinlife said...

raya ni, aku xjumpa sorg pn sedara aku.. bole?? haha so no update!~

Sharif John said...

Seronok, meriah dan merilekkan... sangat cemburu dgn kamu sis

zonaku said...

KTS:
hehehehee.. bahagia itu pilihan kita.. mari berbahagia

syah:
hehehehe.. cnie rmh bujang, mls nk masak... tp kalo ko masak, aku ok jer..

syah:
ko x save no aku????? kijam!!!

moment:
ha? x jumpa??? boleh ker??? harus kene piat telinga la aku kalau x jumpa

john:
yup.. gembira berkumpul.... doaan panjang umur, sihat tubuh badan n murah rezeki, insyaallah boleh selalu berkumpul

Followers