About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, August 5, 2009

why they march?


Berkaitan dengan perhimpunan menyesakkan jiwa sabtu lepas, aku amat tertarik dengan artikel di suratkhabar percuma ini. Tajuknya 'Why Do Malaysians March?'. Rujuk sini untuk artikelnya.

Jadi, kenapa sebenarnya orang menyertai demonstrasi jalanan itu????? Di tambah pula musim penyakit berjangkit (H1N1) sedang merebak dengan pesatnya, sampaikan aku hampir melanggar peraturan yang tidak wujud di pejabat? (sila abaikan part ini yer!)

Dan hari ini ada lanjutan mengenai hal sama. Tajuknya 'Because they Did Not Care?'. Rujuk
sini untuk artikelnya.

Haihhh.. macam-macam........!

14 comments:

INTAN said...

org kita mmg suka berdemo....demokrasi katanya....keliru!

Mr PenyuBiru said...

ntahler.tapi bila baca blog anak atau isteri kpd tahanan ISA, rasa kesian lah pulok.

zonaku said...

intan:
huhuhuu~ menyusahkan orang!

encikPenyu:
jumpa k**lin*, ular, politician, pukul politician dl, ular tu last skali.... hehehhehehehee

eddie dewanaga said...

i beg to differ...

diorang nak tunjuk pada kerajaan bahawa diorang serius dlm isu yg dibentangkan... kita blom kena, so as our family, jadi kita tak rasa sengsaranya.

momentinlife said...

ermmm apa2 pn,
psl dorg aku tak dpt gi Talk...

HEMY said...

I march because i was born in March..ahahha

Yunus Badawi said...

I was borned in March too but I did not march hehehe

zonaku said...

eddie:
well..... sumer org ada pendapat memasing

momentinlife:
aku jua kena penangannya

HEMY & YB:
huhuhuhuu....ampeh!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

demo? demo tape ke??

ternyata aku seorang student yg innocent, kan??? kan??

John Iverson said...

Kadang2 tu perlu berdemoutk menyatakan hasrat hati.. tp x selalunya berdemo tu sihat....

zonaku said...

hazerin:
cesss.. innocent la sangat!

John:
mmg x sehat. asyik kene sumpa seranah ngan org y disusahkan... berkat hidup pun hilang

en_me said...

negara dah tak aman damai sejahtera .. ghiteww

ku tak sempurna said...

mungkin itu cara mereka menyihatkan diri kot... hihihi

fae said...

aku tak suka..tak suka..sbb walaupun diorang march kat KL, tapi mak aku terlebih riso hal anak2 dia kat sana..

dan..

dan..

dan..

aku tingin nak lekat farah n faris mcm tu..wakkakakaa..

Followers