About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, August 14, 2009

Kisah malam tadi

menonton disney channel tadi,
yup! korang x salah baca!

aku layan disney channel
kisah2 remaja
y amat indah
meringankan kepala yang serabut

tadi dia selamatkan ayahnya yang jatuh gaung tatkala mengambil gambar
dan dia sedar, dia mampu punya dua ayah

menonton itu,
ditambah kisah kematian Ustaz Asri,
membuatkan aku terkenang arwah

aku berlebihan dalam kesedihan ini...

***********

kemudiannya,

menonton pula Criminal Minds
pasal salah sorang teammate diorg kene tembak

support dari teammate yang lain membuatkan aku kembali sedar
dalam hidup kita sekarang nie
serapat mana pun kita ngan ahli keluarga
orang terdekat ialah teman sekerja
mereka lebih memahami
kadangkala mereka lebih mengambil berat

sanggup menemani saat dalam kesusahan
melepaskan tembakan dengan yakin, tanpa ragu
atau teragak-agak

terfikir aku
ally mcbeal, friends, csi, greys anatomy, bones, leverage, house, dan ini, criminal minds
semuanya berkisar kisah rakan seperjuangan dan persekitaran tanpa keluarga
kita mampu bahagia
walau di mana kita berada

cuba renungkan diri kita
.............................................................................................................
~huhuhu

ps: mlm ni mkn sate ngan fellow blogers, sapa nk join, hubungi aku or wafa...


12 comments:

HEMY said...

ni mmg betul2 layan ni...sume feeling terus blend together with the dramas..ehehe

ku tak sempurna said...

gossip girl jgn lupa.. ai laikkk..

pasal famili n friends gak... :D

Erina Asmawani said...

btul tu..kadang2 kita lagi rapat ngan kawan2 dari adik beradik sendiri..tapi sokongan dari family lagi penuh bermakna dari kawan2..

adibah said...

Kadang2 masa kita lebih banyak diluangkan dengan orang lain berbanding family. Itu sebabnya..


Selamat makan sate :-). Kau orang kajang ye? Aku lahir/sekolah/remaja kat sana :-)

syah shah said...

Kenapa malam ni? Kenapa bukan malam esok? Tak dapeklaa nak join... Huhu~~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
░♥si lampu neon♥░ said...

cewah3x=)

Yunus Badawi said...

maaf aku tak dpt join korang sbb aku habis perbincangan dgn rakan2 dah pukul 8:30mlm.

Mcmana acara makan sate korang? Siapa2 aje yg dtg dan buat kat mana? Lain kali buatlah weekend.

psst - dah nak puasa mungkin tak sempat kot. Lepas raya ko organise lagi lah.

opaq said...

malangnya aku dikelantan..

kalu aku disana sudah tentu aku menghadiri majlis kecik2 tu...

hihi...


JOM HIDUPPPPPPPPPPP!!!

k.e.r.i. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Monkey D Luffy said...

erk

aku suka tgk jer...

Jard The Great said...

dah lama tak layan dramas.. ehehe..
layan tv pon jarang

Followers