About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Saturday, August 15, 2009

Kau dan Aku


katanya....
dia terkejut
kami berbahasa kau dan aku
apa bezanya manusia seperti kami?
perlukah gelaran?
kita sama
tapi x serupa
perlukah darjat berbeza mempengaruhi bicara?
bukan hormatku hilang
atau maruahnya tergadai
ini hanya bicara
kata² yang menunjukkan akrabnya ikatan

susah.......
tatkala bicara jua perlu diprotokolkan
ingin aku bertanya
berapa kali aku bernafas tidak mahukah diatur?
berapa kerap aku batuk atau bersin tidak mahukah diberi jadual?


psssstttt: aku nk update pasal acara makan sate tadi.. tp aku lupa bawak balik kaabel kamera.. eeeiiiii.. geramnya

17 comments:

HEMY said...

waduhhh..mlm tadi hepi2 ni entri nya kok sudah begituannn..hehehe

Erina Asmawani said...

aku ada kazen, org sabahan, ckp kau aku je ngan mama dia..bagi kitorg its sound so rude, tapi bg diorang tu mmg dah mcm culture dlm bahasa mereka..bukan maksud kuang ajar..

eddie dewanaga said...

gua nak tengok gambar sate...!!!

patungcendana said...

aku pun tak suka protokol...jadi aku kalau boleh selalu skip dinner2 yang formal...hehehe...tak caye...tanya hazerin...

re:...wanita rules...ok

have a nice weekend :-)

INTAN said...

suka ber'aku kau je...lebih mesra

Yunus Badawi said...

gua caya sama lu....

eh tu bukan aku dan ko kan? hehehe

Yunus Badawi said...
This comment has been removed by the author.
+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kita berdoa pun guna kau dan aku.. maka? kasarkah perkataan kau n aku tu?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kita berdoa pun guna kau dan aku.. maka? kasarkah perkataan kau n aku tu?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

HAHAHAHAHA.
patung lebih suka lepak2 dgn student rather than lepak ngn pengetua. hahahahhahahaaaaa. sgt2 suka lari dr protokol

momentinlife said...

adui~ aku tertunggu2 ni pic smlm..

adeh!~ bole tak, rupa2nya smlm aku amik pic yg duduk depan kita je... haha

bg aku, 'kau' lebih kasar berbanding 'ko'.. tapi kalau aku boleh ber'aku & kau' dgn seseorg, menas aku selesa dgn dia..=)

adibah said...

Protokol hanya akan menjarakkan lagi.. bukan merapatkan.. semakin jauh rasanya.. macam ada garisan sempadan.

zonaku said...

HEMY:
hehehheee.. dah aku lupa kabel, ini lah jadinyaaaaa!

erina:
yup, setuju! mula2 dl aku cam pelik kwn aku cakap 'aku kau' ngan mak dia, rupanya kalau 'kamek kitak' lebih kasar....

eddie:
nak gambar sate ker acara makan2 sate????? ayat biar terang!

zonaku said...

patung:
reen dah jawab tu.... kadangkala protokol membosankan...!

intan:
senang kan??? x payah nk kira pangkat, tua muda...

YB:
boleh laaaa.....

hazerin:
aku pun penin!

moment:
sabo2..... nk upload la nieeee....

adibah:
hehehheeee... betul!

Masy said...

pegi balik ambik kabel skarang!

zonaku said...

hahahahahhaaa..
tgh berusaha la nie....

AZANI said...

zona:ko dan aku, aku dan ko, kome dan teman, teman dan kome,ambo dan mung, mung dan ambo,awiok dan saye,saye dan awok,ese dan ekau, ekau dan ese,gantinama pertama dan kedua...he he he

Followers