About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Saturday, August 8, 2009

aku kene tag


aku terima ini dr MometInLife a.k.a Wafa. Thanks sebab aku kekeringan idea menyediakan entry, cadangnya aku nk buat entry setiap hari bulan nie... Insyaallah bakal berjaya. But aku akan buatkan scheduled entry, & aku nk tgkkan statistic komen aku, konon nk tau glamer atau x aku nie... ahahahahhaahhahaaaaaa



1) Copy award untuk diletakkan di blog anda ~ done

2) Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
1.
a~ 1st time jumpa di stadium MSN, bukit jalil masa aku tgh mengikuti acara Relay For Life '09. time tu aku serabai giloss... yer la, tempat ramai orang kannn, aku lak dah berapa kali peluh, kering, peluh, kering.... mmg la sememeh!

b~ kali kedua jumpa di rumahnya, di negeri y aku kurang gemar. tp pengalaman baru kali ini amat mengujakan

c~ sebelum berjumpa dengannya di sana, aku tanyakan kerjaya nya pada blooger lain, jawapan : saintis! (aku terkedu, kagum!)

d~ hehehehehheheeeeeeeee..... masih ragui hati sendiri. Insyaallah, rajin²lah mengaji sambil mendalami apa y dihadiahkannya itu, pasti ada hikmahnya. tapi jangan paksa hati ok!

e~ sangat independant, walau aku jua jenis independant, tapi aku xkan mampu se'independant' itu

f~ constant traveller!

3) Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

a~ kumpulan darah B+.

b~ suka derma darah, tapi takut jarum! sangat gerun melihat itu jarum okey!!! pernah ada budak kecik tgk aku, trs meraung ketakutan sebab aku y dewasa ini pun takut amat bila nak diambil darah, inikan pulak dia y kecik itu.. teruk aku kene kutuk ngan nurse! cesss

c~ bukan anak sulung, tapi aku kakak dalam keluarga

d~ aku suka membaca

e~ amat sukakan siri CSI (semua - vegas, miami n NY), house, ally mcbeal, bones, friends, ncis, greys' anatomy, terbaru - leverage. semua aku boleh tengok berulang kali tanpa jemu

f~ ibaratkan aku bagai ketam: lembut di dalam, keras di luaran, mengajar anaknya berjalan lurus sedangkan diri sendiri jalan mengiring. sila elaborate sendiri. Dan, ko mmg terer wafa, aku memang sangat garang. hehehehehe
6. .. da


4) Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:
1. cikKompius: ko skrg malas update kan? buat ini tag ya!

2. ara-bella: sebab ko buatkan aku seram membaca blog ko dalam siri keliwon itu... ker ko dah buat??? aku nak tag ko gak!

3. eddie dewanaga: bro, bolehkan???

4. kak Ungku: akak pun jarang dah update....

5. syah: buat, jangan x buat

6. juliet: entrynya best!

7. KTS: cam jarang jer update blog skrg nie. sgt bz katanya!

8. YB: projek juta² jer YB ni skrg... ehehhehehehehe

9. John: si extreme hiker nie... sila jaga tubuh badan anda ya!

10. erina: aku masih membayangkan ABCnya... ntah bila aku akan ke sana! huhuuhu padahal bukanla jauh pun shsh alam tu...

Soklan seterusnye.

1. Nama timangan anda?--------> zonAku
2. Anda Seorang Yang?--------> garang tapi baik hati!
3. Insan Yang Teristimewa?------------> pastinya mak, then followed by............. etc
4. Lagu Kesukaan?-----------> terbaru? bisikan cinta dr one nation emcees (careless whispers)
5. Makanan Kesukaan Anda?--------> apa saja y mak masak
6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?---------> hehehhheee.... semua semasa aku tgh tension
7. Warna Kesukaan Anda?----------->hitam, biru, putih. standard colour
8. Benda yang mesti ada dalam beg?-----------> pen
9. Kali terakhir anda menangis?------> rabu lepas. (6 ogos 2009)


okey! siap!!!! aku sekadar tag korang, sila jangan anggap ini bebanan. andai sudi, aku amat berbesar hati... terima kasih!

14 comments:

Erina Asmawani said...

bile la kite dpt jumpe ni kan? Abc fradoo dah melambai2 da ni ;)

*ok, nanti tag akan dijawab..

momentinlife said...

Thanks sbb buat!~ hehe

ewww? saintis?? wakaka aku petani je la.. uhuk~

ermm bila masa dan orgnya yg ditakdirkan, maaka akn terbuka juga.. =)

en_me said...

'garang tapi baik hati!' mesti pandai memasak .. kannns

syah shah said...

Arr... Aku peram dulu ini tag... hihihihihih :P :P

Err... Ahad lepas aku baru je pekena ABC Fradoo... Incik Firdaus ajak pi... Hik hik hik hik :P :P

eddie dewanaga said...

dah berapa lama gua avoid bikin tag...?

dah berapa ribu tags yg diberi tapi gua tak bikin...?


we'll see.

Yunus Badawi said...

Aku nak tengok yg lain tu terutama Juliet, KTS dan syah jawab tag ni dulu. Lepas tu kalau aku rajin dan tak keluar daerah aku cubalah jawab. Boleh macam tu? hehehe

HEMY said...

garang tp baik hati eh..yg tu mmg nmpk dr muka masa aku pes jumpa ko..ehehehe

John Iverson said...

Sister Zonaku... sy bukan hikers la... actually sy agak benci ngan term tu hahahaha.... sy gelar diri saya aktivis saja.... mcm aktivis alam sekitar, haiwan dan sbgnya... huhuhu

theconfused said...

manada malas........... aku macho jaaa.. :P

Zaidon said...

......... :)

zonaku said...

erina:
tu la pasal.. bila teringat jer dah malam.. mana brani...
tq sbb sudi nk menjawab

momentinlife:
itu jawapan isi borang.. jawapan lisan lain laaa biasanya........
*insyaallah....

en_me:
errrkkkk!!! ehem.. pandai.. masak air guna cerek letrik... blh???
if sudi, buat la......

syah:
peram laaa.... leh buat pekasam... hehehehehhehehe

nordee said...

susahnya nak sebut nama blog nih..hehe

zonaku said...

eddie:
tau... just try my luck, mana tau terbuka hati nak buat.... xder paksaan, no worry *sambil moncong² mulut*

YB:
boleh la... apa salahnya.... walau keraguan aku munasabah.....

HEMY:
alaaaaaa... ko nie.. malu aku ja tau!

john:
ok.. sorry.... but take care tau!

zonaku said...

cikkompius:
machoooooooo la sangaaaaaaaaaaattttttttttttt!!!!!!!
cepat buat! ni paksaan nie....
wakakakakakakkaaa!!

zaidon:
jemput la buat gak...... i malu nk tag u sebenarnya...heheheheehe

nordee:
ssh yer??? xper taip jer... xyah sebut

Followers