About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, February 3, 2009

RoadBlock

penah dengar?

dalam AmazingRace pun ada roadblock tau.

jenjalan malam minggu, tetiba jalan jem. kalau hujan, tau la yang kat depan tu air naik, semua kereta akan elak jalan yang penuh air. tapi, hujan renyai² saja.

rupanya ada roadblock. teringat masa dulu. keluar makan malam, asal tukar driver jer, mesti kene tahan.

sekali tu, sebab poilis tahan semua kereta yang ada pasangan muda mudi, kami kena tahan.

sekali tu, polis tahan moto jer, tapi still kemi kene tahan.

ada pulak sekali tu, alkisahnya begini;

kami ramai² kalau nak keluar jenjalan, bila semua dah berkumpul tu, nak mula jalan saja, kami akan berebut masuk keta y ada. sapa last masuk keta akan jadik driver.

ada la plak sekali tu keta y aku naik, aku sorang jer pompuan. huhu.. ampeh tul! sebab x mo jadik driver pny pasal, sorang pun sorang la.. kwn kat blkg kata dia x bawak lesen, so x leh jadik driver.. konon alasan dia logik sangat la kannnn.. n dia nak dok kat blkg, aku jadik co-pilot. cam la aku tau jalan, nak guide apa semua.

dah bila sensorang tu paham jer la.... aku tido laaaa.... lagipun aku tatau jalan.
sampai tol mana tah, ada road block, kami kene tahan lagi.. dah tu, aku tgh tido sambil tutup muka ngan jaket. polis tu siap suluh dalam keta n bila dia nampak aku dengan muka bertutup, trs dia minta IC kami. si x bawak lesen kelam kabut buka wallet, y dia jumpa lesen, IC tarak. siap interview apa semua, nak ke mana, buat apa, siapa, keje kat mana apa semua, baru la kami lepas n blh trs ke destinasi, y kami x puas ati sebab keta satu lagi selamat.

balik pun camtu, racing la konon, skali lagi kami kene tahan. keta satu lagi still x kene tahan.

sampai ja kat tempat kami, pakat bantai gelak ramai².
macam² spekulasi ada, pasal driver keta satu lagi ensem la, keta diorg pompuan jer la, keta kami modify tahap ganas n keta satu lagitu stended ja la, polis tu nak ngorat aku la....
tap yang ku pasti ialah;
polis tu suspek aku mangsa culik la sebab aku tido sambil tutup muka n muka diorg yang dlm keta nagn aku tu suma muka cam penyangak ... kkeekkekeekkeekeeeee

(ms tu kes norita (ye ke nama dia camni?) n candy ong heboh)

3 comments:

syah shah said...

aku rasa, incik polis tu tau ko bakal berblog, tu dia kasi bahan untuk ko bercerita tuh... heheheheheh :P

Mr PenyuBiru said...

lepas nih tentu kekawan ko taknak ajak ko naik kete sekali.kut² ade roadblock kena tahan lagik.hehe

zonaku said...

syah:
ko geng ngan pak polisi tu ker?

encikPenyu:
x la.... kalau muka penuh iman mesti x kene tahan... muka penyangak cam diorg tu mmg la kene tahan... coz aku kalau sensorg x penah kene tahan pun

Followers