About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, December 15, 2008

AidilAdha 1429

Aidiladha kali nie amat x seronok. Atau mungkin perasaan aku jer kot. Aku balik dengan menumpang CikL dan adiknya. Sepanjang perjalanan, aku layan tido lebih banyak. Jem di kawasan Terowong.. Blh tahan gak la aku tgk drebar tersengguk². Nak aku tegur, terkejut beruk lak dia nanti.

Singgah minum kopi di mana tah. Then terus sampai. BIL amik aku coz Bro3 tido x hengat dunia. Hampeh tul la dia.

Sampai ja rumah, aku sambung tido walaupun x sampai 2 jam sblm tu aku blasah kopi pekat. Kopi hanya menyegarkan aku di waktu pagi ya... kalau malam.. Lepas pekena secawan, aku leh trs tdo dengan aman.

Bangun jer, mak kata x yah g market, dia dah siap kopek udang ngan Sis3.. Selamat aku... biasanya aku punya tugasan la tu.

Tp ada tugasan y biasanya aku elakkan, kali ni x berjaya coz mak nak buat nasik impit jer... Padan muka aku...

(Farah posing ngan ketupat pulut TokMami punya... kami x makan sangat... tukang balut jer)

Siap balut ketupat pulut nie... sambung lak ngan resepi kuah nasik impit. Sis1 amik resepi kat mak.. katannya senang nanti, kalau mak dah x ada, kami blk raya leh mkn lagi kuah udang mak yang mabeles tu... Udang 3 kilo makan takat tengahari jer tau!
Sis3 lak dipaksa amik resepi kuah kacang dari mak coz dia jer y makan kuah kacang tu. hheheheheeee.....
Disebabkan aku kureng sket ketupat pulut nie., ada la 1-2 ketul aku balut jadi ketupat betina. kenyang aku kena gelakkk, Sungguh hampeh!!!! Dah aku x suka.... mmg la aku buat x heran skill membalut nie.... cuba soh aku anyam ketupat nasik... baru la best...!
Pagi raya... aku, sis1, Farah n Faris jaga rumah.... then sis1 iron rambut aku, konon nak jeleskan Farah.... Akibatnya.....Senget benget aku duduk sementara tunggu siap. Letih oooo iron rambut rupanya... x kuasa aku buat dah lps nie.... buang masa n duit (kalau kat kedai mahallllll!!!!).
Petangnya.. memasing layan boring. Sis1 berjaya racun sumer orang p jenjalan.
Kami p Queenbay Mall. Hehehe

Niatnya nak buat nie...



.



.



.



.



.



.



.



.






Tada........!!!! Spa Ikan..... a.k.a ikan makan cagu.. a.k.a. ikan makan kaki...
Ni kaki Bro3. Kaki dia adalah feverett ikan kat situ.
Ni reramai... ada 3 kolam... kami tukar² kolam sesuka ari coz kami sekeluarga jer kat dalam tu... RM28/30min. Children free jer.. Farah x ada, dia ngan BIL kat kedai game. Kami jer la. 5Free1.
Faris x leh bawak stroller dia, diorg bentang towel n letak dia. Lek jer budak tu tgu kami. Mak kata dia sporting nak bg Sis1 layan spa.. Bila Farah tgk gambar nie.. "Apala mummy nie.. ada ka letak adik atas lantai ja...."

Then Bro3 jumpa feverettt dia, RotiBoy!.
Dia x tau pun mende ni ada kat QBMall tu. Y lelain x nak layan mulanya. Skali... licin... Tinggal satu tu jer la kat Bro3..

faris n muka excited dia..

(Anul.. Ko suke gambo baby kan... nah aku tepek lagi muka dia)


Balik dr QBMall tu, beli ini for Farah.....

Tekun la konon dia buat mende nie....

......... Hasilnya...... (aku yang siapkan!)

Farah dapat ni bila p Pesta. Sis1 kata.. anak pompuan org lain bl hello kitty, anak dia nak ultraman.. nak beli pun malu..... tetiba ada sorg tu anak dia pun beli gak.. trs dia bl.. n blah cepat² dr situ...

Lepas dia main ultraman dia... ni pulak keje BIL...

.. x dapat sauk ikan bila p mancing... sauk otomen sekor nie pun jadikla....
nanti aku citer hal jakun lak.....










5 comments:

syah shah said...

aku pon teringin nak masuk fish spa... tapi blom berkesempatan... tetiap minggu asyik diajak mancing je skang... Heh. :P :P

HEMY said...

alaa....ok apa ultraman...global tu..ehehehe

julietchun said...

Ketupat pun ade jantina ke? :P

Mr PenyuBiru said...

aku teringin nak layan spa ikan tu, tapi aku tak mau yg masuk kaki jer, cam tak pratikal jer. aku nak carik yg bleh rendam seluruh badan. baru berbaloi.

zonaku said...

syah:
huh...!

Anul:
yer la tu.....

Juliet:
p tanya mak ko!

EncikPEnyu:
ko nak mampusssssss masuk satu badan?????

Followers