About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, June 17, 2014

Piala Dunia 2014

Sejak Piala Dunia bermula minggu lepas. aku jumpa macam2 sharing...
Perkongsian itu adalah yang bagus2, tapi aku lebih berharap orang y kongsikannya adalah yang lebih berwibawa.

Pelbagai gaya, berbagai cara....... Yang pentingnya adakah yang berkongsi itu yang melaksanakannya.

Dan perihal berkongsi ini juga kadangkala aku risau. Ada yang mesejnya sampai secara tepat, ada yang disalahtafsir dan paling menakutkan sekadar perkongsian tanpa ilmu..... Bimbang terjerumus menjadi fitnah.

Apa sekalipun, aku syorkan berhati2lah.... korek dan cari sokongan maklumat yang kita nak kongsikan itu. Smlm geng#memuah aku berkongsi sesuatu. Yang dilihat dari satu sudut, agak melampau, dari sudut yang berbeza pula adalah sekadar hiburan ringan. Dari sudut pandangan yang lain, wallahualam.... Perbincangan sekadar senda gurau sesama sekumpulan sahabat yang berbeza latar tapi sentiasa gembira bila bersama (zahir ataupun secara maya). Dan disebabkan itu juga, rujukan diperluaskan hingga menyebabkan gelak ketawa yang keterlaluan sesama sendiri.

Jadi, buat peringatan diri sendiri, x semua yang diketahui wajar dikongsikan dengan dunia. Mungkin hanya sesuai dalam sekelompok kita-kita saja. Andai terlalu terbuka berkongsi atas apa jua alasan, sila bersedia juga untuk dihakimi orang ramai. Jangan melatah.

budak gam...
sesekali datang angin dia, jangankan nk dukung baby, panggil baby pun dia dah buat amukan drakulat. 

Berbalik pada kisah Piala Dunia, aku jarang amik port game awal2 ni. Dah hujung2 baru best nk amik peduli. Tapi cam best pulak nk amik tau kali ni sebab jumlah gol besar2....

Dan juga, acara hari Jumaat lepas adalah berkonsep ini. Ada juga kek ulangtahun kelahiran untuk kami (April/Mei/Jun).

Kek pun design bola, bersama trophy event kali ni


Cabaran yang disediakan ialah design baju dan persembahkan. Presentation biasa x ada masalah, sebab kami team sales, semua kaki menjual. Dan selalunya bos2 pun turut serta untuk present dan challenge the presenter.

Kenapa kami pilih Brazil?
1. Antara pasukan yang aku kenal
2. Senang nk lukis, x terlalu senang macam Jepun, x complicated juga.
3. saja......

pandangan depan. pandangan belakang ada piala dunia dilukis, tapi sayang x ada pic y tanpa orang. :)
Dan kami menang.... seronok2 saja.

hadiah untuk team pemenang. Ada 3 hadiah dan 3 pasukan.. seperti biasa...  hahahaha......


Pesanan penaja : piala dunia ke, piala asia ke, yang penting amal ibadat kita jangan lupa. Ada kisah suruh masjid sediakan skrin besar untuk jemaah.... Idea yang baik bukan...? Berbeza dari kebiasaan, asalkan tetap terpelihara, apa salahnya.....

sabtu n ahad, inilah peneman setia ke program derma darah.

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Absolutely...
Adalah lebih baik tak share benda yg kita sendiri tak pasti kesahihan nya...masalahnya, ada yg teruja sangat, cepat sangat nak share benda...

Tgk la game2 peringkat awal ni.....syok...sebab kita boleh tgk macam mana team2 tu progress utk ke pusingan seterusnya...dan tgk bagaiamana young players yg sebelum ni takde nama, terus dikenali ramai

zonaku said...

DZ:
haah.... mmg la, tp mls la nk melayan.

timing pulak x best!

Followers