About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, February 18, 2014

Gagak, Jerebu dan Kartun

dua terawal aku x suka,yang terakhir kegemaran dan juga pengubat duka


Pagi semalam... Aku agak awal ke pejabat, maklumlah, bos2 semua balik dah dr conference..... Mesti macam2 karenah... juga hari pertama nak rasa suasana meriah sepasukan. Anxious tetap ada, selama ni apa yang dibuat, jauh dari mata bos, tapi di pejabat baru siap ni, bos mengadap skrin aku, kedua2 skrin. Walau guna privacy film.... Redha di situ.

Lepas park keta, aku jumpa burung gagak. Bertenggek kat signboard parking row. Aku memula cuak. Tapi aku gagahkan jugak...... Sambil berdoa gagak tu x kacau aku. Then, macam bertentang mata lak ngan ia.... ia terbang dan mendarat di jalan. Masih memerhati aku..... tetiba aku teringat kisah burung Ababil yang membawa batu panas menewaskan tentera bergajah. Gagak nampak macam Ababil? Sah.. aku masih kurang berani ngan gagak. Cuma mata dia x merah.... ke aku salah ingat????

Petang... Aku orang kedua akhir keluar dr ofis. 5.35pm. Tinggal team leader ja, bos2 masih bekerja. Kami je laju2 keluar. Sampai di lampu isyarat, aku & cikPuteri paling depan. Maka di kelilingi oleh penunggang dan pembonceng motosikal. Penang masih belum hujan.... Panas membahang. Tetiba nampak asap. Diorg merokok rupanya!  Terus aku rasa makin panas dan kering. X faham aku.... Panas dan asap bukan kombinasi yang bagus.


Malam. Rakyat semua balik awal. Citer yang jam 7 petang pulak x best. Jalan cerita aku x tau, tapi hero & heroin aku suka. So, sambil2 meneman Qaseh sementara Sis4 dan mak makan, aku layan Madagascar,  then tukar ke Tom & Jerry. Katun.... memang best....
Dah jadi cam budak2 dah aku mengadap katun. But katun is better dari kisah2 jenayah, seram dan sebagainya. de-stress effect pun ada.......

I just so love katun!!!! Ada watak anak woodpacker mlm td. I missed woody woodpacker dan bugs bunny dan road runner show.

13 comments:

Dr Singa said...

Phineas and Ferb pun best!

t.a.t.a said...

Kak, saya pun layan Phineas and Ferb tu selain Tom and Jerry dan Oggy Cockroach.


Zona, kau cakap pasal gagak aku teringat yang gagak bawak batu-batu kecil dan masukkan dalam botol. Nak minum air dari botol. Ingat cerita tu?

zonaku said...

doc:
sy x suka platipus itu!

zonaku said...

t.a.t.a:

ingat2... tapi pesal pagi semalam tu aku x ingat??????

t.a.t.a said...

Wei! Platypus tu la yang comel giler.

Hey, where's Perry?

zonaku said...

hahahaha... better aku tgk garfield!

Daddy Ziyyad said...

my fav sekarang, Oggy & Cockroaches ..hahaha

Nastyna said...

kat sini pun banyak gagak terbang rendah bermastautin di pokok sekitar, takut kan depa ni besar2 pulak tu, ada satu area tu siap attack orang lagi depa ni tau, punya otai.

layan katun mmg best, mujur I ada JJ sebagai peneman, eh. hehehe

Pstt orang terawal yang meneroka madagascar adalah dari kepulauan Malaysia, wah.

Nastyna said...

sorry terbanyak kali lak tekan, hang kejap. sorri yer.

zonaku said...

DZ:
memula hangen gak ngan lipas tu... tapi best. gigih sungguh memasing

zonaku said...

Nas:
hahaha.. patut la, no worries, aku delete ja y banyak2 tu.

Aku takut sebab penah kena la masa kekecik dulu.

lokasi madagascar ni kat mana sebenarnya? aku gagal dgn jayanya bab sejarah n geografi

Liza Razak said...

kadang2 layan cite kartun ni lagi best :)

zonaku said...

liza :
katun meman best!

Followers