About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, January 2, 2014

2014

Kebanyakan blogger menulis mengenai tahun baru kalendar masihi 2014.

Ada juga yang letak 'shame on you' (bukan literally) pada y up status sambut tahun baru 2014. Pendapat masing2.

Pasal 'sneak preview' aku baru2 ni, aku postpone dulu la ye... aku dah siapkan drafnya.. nak edit dan pilih gambar terasa sangat berat. Ada yang aku suka dan sangat nak kongsikan dengan semua, tapi ada rasa gusar andai ada yang lebih melihat pada kekurangan berbanding kebaikan. Nantilah aku tapis lagi dan publishkan.

Nak juga aku recap perjalanan 2013 aku. Tahun yang sangat sibuk dan penuh agenda. Tapi tak terzahir. Aku lebih nak menumpu pada famili dan yang di depan mata berbanding di alam maya.

Satu dari target aku di tahun 2014 ini adalah pandai berenang. Aku dah survey since last year, tapi belum enroll sebab nk tgk apa kata pakar mengenai masalah aku dl. Kalau all green light, insyaallah by the time #memuah holiday in mac/mei nanti, aku dah blh berenang. Dan masalah pada masa tu mungkin sekadar cemana aku nak hilangkan panik air ni. Dan kene decide nak masuk dlm laut or sekadar atas bot.

Owh, juga aku merancang untuk pertambahan ahli baru keluarga.

Jom doakan semua impian aku menjadi realiti selewat2nya Jun 2014 ni.


12 comments:

Dr Singa said...

selamat belajar berenang!!!!!
lepas tu belajar menyelam..
lepas tu.. pergi Mabul..
pehhh...

julietchun said...

berenang juga baik untuk kesihatan kan :D

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

try belajar berenang kat pool bebudak gerenti tak takut sangat..

I dulu belajar berenang sebab ambik kursus berkayak 1 semester.. biasanya diorg ajar floating dulu.. mean kita ampungkan badan dulu pastikan kepala dan kaki semua terapung dan dalam kedudukan lurus.. pastu kitaorg belajar float pakai safety jacket confirm xtenggelam.. hehehe..

Apa pun selamat belajar berenang.. mungkin lepastu boleh belajar berkayak.. dan amin untuk menambah zuriat.. insyAllah..

Masy said...

nak kawen dah keeeeeee

zonaku said...

dr Singa:
Mabul mmg dlm list.. walau x pandai menyelam..

Juliet :
itu bonus... y lebih penting, nak hilangkan panik ni...

zonaku said...

T3P:
dl dah try belajar kejap. tapi bila kongsi2 instructor ni, leceh sikit kalau kita perlu 1:1 attention....
floating ok kalau lh pijak dasar, kalau x blh pijak, mmg belum mampu floating.. risau lemas.


Aminnn....

zonaku said...

masy:
no komen. (bajet retis)

t.a.t.a said...

Aku tak pandai berenang. Kalau kau campak aku dalam air rasanya aku terapung kot sebab badan aku macam belon. Hahahaha.


Semoga tercapai cita² kau zona. nanti habaq mai noo..

zonaku said...

t.a.t.a:
x semestinya.. ada ja yang tenggelam...

Daddy Ziyyad said...

errrrr....
saya pun nak pandai berenang..

nak betul2 pandai :)

t.a.t.a said...

zona, tak cuba lagi pun mencampakkan diri dalam air. tak berani pun. tapi memang ada juga niat nak belajar sebab boleh bakar banyak kalori tau.

zonaku said...

DZ :
kadang bila ke mana2, tgk swimming pool tu cam rugi je x reti berenang... cam bazir duit x fully utilise facilities y ada...

t.a.t.a:

sila cuba n start belajar.. lps ni blh sambung ke memanah n berkuda :D

Followers