About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, December 3, 2013

London Bridge is falling down... falling down... eh!

Balik keja petang semalam, laluan kawasan pembinaan Jambatan kedua P.Pinang dah buka. Kiranya lalu la lokasi kejadian 6 bulan lepas. Ya, kejadian runtuhan atau kejatuhan blok pembinaan pada 7 Jun 2013. Yang menyebabkan semua penanda arah majlis kenduri rumah aku di tambah dan diperbetulkan. 

Hujung minggu lepas, dengarnya dari bahagian Batu Kawan dah ada pasangan pengantin buat photoshoot atas jambatan. Tapi x la menyeberang rasanya sebab aku x la pulak nampak ada kereta turun sebelah Batu Maung ni. 



Ini permulaan jalan baru, nampak bangunan DHL tu

Simpang naik ke jambatan.. aku n famili x la akan naik tiap hari, unless kami bertukar kerja ke seberang. Gelugor, bukan Glugor.. harap maklum ya. Dah x blh nampak Vitrox. 
 
Bekas lokasi kejadian. 

So, sama2 tunggu pengumuman rasmi tarikh pembukaan & nama yang diberi. Asal jgn dijadian lokasi countdown party sudah.. kang sesak aku nk balik rumah.... :p


7 comments:

Wak Gelas said...

sesatt kanns.,ehHHee

zonaku said...

jalan utama tiap hari... insyaallah x sesat. cuma lepas ni nk keluar rumah kena tgu trafik light kot

t.a.t.a said...

snap gambar sendiri masa drive, jangan kau cium orang atau orang cium kau sudah ya linda ya.

zonaku said...

baikkkkk......

Nastyna said...

belum official eh, hari tu ada depa buat sembahyang hajat kat sini kan, Insya Allah moga selamat..

zonaku said...

Nas,
dengarnya la ada pihak IJM buat, belum buka lagi, jalan br turap last week. pasang sign board sekali.

Sylarius Yusof said...

Eh, dah nak siap ye jambatan kedua ni. Rasa macam kejap 6 bulan lepas dengar berita pasal kejadian kat jambatan ni.

Followers