About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, November 19, 2013

Kisah hujung minggu cikPuteri

Sabtu, cikPuteri ke B-suite hotel & apartment. Memula singgah Bayan Lepas jap amik orang then terus ke sana. Abes sesi, rupanya cikPuteri kena bayar parking. Sampai RM5. Parking open, then kawasan kosong ja pun. Kalau dalam Gurney Plaza ke, masih boleh la diterima rate macam tu.

Then Ahad pula, cabaran jambatan vs feri. Still singgah Bayan Lepas. Then refill la tenaga untuk cikPuteri kat Sg Tiram. Sampai Weld Quay dah kul 7 lebih. Apa lagi, dah penuh sesak. Polis trafik mmg x bagi muka dah time ni. Kami cilok ke kiri untuk u turn n cut Q. TERgesel ngan moto. Seb bek x apa2 semuanya. Tiada kecederaan emosi, fizikal ataupun poket. Lepak2 tunggu feri, banyak yang dapat diperhatikan sebenarnya. Kereta depan, turun dr kereta, pegi toilet n beli bfast. Selamba dia makan nasi lemak sambil berdiri tunggu feri. Ada sebiji Harrier tu, asyik la buat leceh. Bila orang jalan, entah apa drivernya buat. orang belakang dia mmg geram je. But syukur, sekali je cikPuteri berada di belakang dia.

Dalam feri, cikPuteri dapat port depan n kiri sekali. Cuak memang cuak. Sampai je, masuk kek lebuhraya apetah, singgah & tumpangkan kenalan utnuk sama2 menuju puncak! eh, destinasi. Sampai je, tengah cari parking, ada pulak kembar pelanduk comel tgh sama2 cari parking lot. Sedap jalan2 tu, dia stop, dan TERUS MENGUNDUR. Terkejut semua!!! cikPueri pun hon untuk bagi amaran bahawa dia dibelakang dan cepat2 berundur untuk dielak dari dicium. Alhamdulillah.. tiada apa2 yang terjadi. Bunyi hon cikPuteri saja yang memecah keheningan pagi ahad itu. Then buat pusing gerudi sebelum terus masuk ke dewan acara. Acara dah separuh jalan..

We are OK, better late than never....

Acara balik adalah sunyi tanpa apa2 peristiwa mengejutkan.

9 comments:

Yunus Badawi said...

Sg Tiram tu yg stesen kulit kerang tu kan? Dah lama tak ke situ. Kalau dulu, dari kapalterbang dah nampak lambang kerangnya yg setinggi 21 meter ke udara tu

zonaku said...

x, jiran dia. yang setitik itu juga y sy cari...

Daddy Ziyyad said...

Parking rate kat Penang ni mmg pelik! Saya gi Gurney Drive memalam pun, gigih budak budak India kerja dgn majlis bandaraya datang nak kutip parking! malam2 tu kena parking ! Tepi jalan aja punnn..

zonaku said...

gurney drive tu mmg la parking tepi jalan. n mmg depa collect pun.

:)

Nastyna said...

mujur cik Puteri sentiasa berwaspada, biar lambat asal lambat cik Puteri, bontot anda idaman ramai. opsss.

zonaku said...

bontot dia dah 2 kali kena cium... kalau Allah nk duga ahad lepas, dapat pulak frecnh kiss.... hehehe

t.a.t.a said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zonaku said...

t.a.t.a:
ok ko kata? siap amukan drakulat la... rosak ayu aku tau....
walau mr arrogant y cium, tetap kena la... jgn harap nk aku bg enpon or kene kawen paksa camtu...
~zonAku~

t.a.t.a said...

kawen pakse pun ok apa. eh tapi kena tengok jugak la calon lelaki tu ok tak paras rupanya.

hahaha

Followers