About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, July 19, 2013

Short Form

Call me old fashion, outdated, not trendy or anything.
I couldn't give a damn about it...

Jenis2 ejaan zaman moden yang blh membawa pada kekecewaan cikgu2 tadika n darjah satu sudah sememangnya aku x faham.... tew... lew.. aq... ntah apa2 ja....


Itu satu hal, yang merajin short form kan perkataan pun satu haru jugak.....

Bukan apa, kadangkala, aku juga guna.. cuma y aku guna y agak common la...

brb = be right back
gtg = got to go
wfh = work from home
1:1 = one on one = sesi berjumpa sorang dengan sorang, cam private discussion, mainly ngan bos
ftf = face to face = meeting setempat dihadiri oleh team member dr different site
ooo/oop = out of office/out of plant/place

Dan bekerja di sini, mmg banyak acronyms ni, sampai blh dibuat library la.... Tetiba aku receive 'i ttyl'
hahahahaa..... Aku search kat library x ada perkataan ni. Pas aku dapat ni, org tu pulak keluar, so aku x tau la apa maksudnya. Dalam setengah jam camtu, aku terjumpa dia ftf, so, memegang pada konsep 'malu bertanya sesat jalan', aku pun bertanya dia apa maknanya 'ttyl' tu.

Rupanya; TTYL = talk to you later

Macam2 kan???? Menarik!

11 comments:

julietchun said...

kalau tak tanya apa makna ttyl tu harus boleh dapat migrain sebab dok pikir. :D

zonaku said...

tau x pa.. sebab nk elak migrain la aku tanya dia...

k.e.r.i. said...

#slowpoke

HAHAHAHAHAHAHA

zonaku said...

hehehe...

ko tau eh?

Murni Alfathunnisa said...

tak betah bahasa short form ni..

zonaku said...

hehehe.. sila belajar, gue dah kena amalkan for biz purpose....

sbb nk cakap senang, nk menaip lambat sket, so guna la short form ni...

tenku butang said...

Follower ke : 118
Hai.. Salam Kenal..
done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

zonaku said...

???

t.a.t.a said...

apakah itu? perlu follow-follow juga ke?


hehe sorry zonaku, saya memang tak betah pasal follow-follow ni.

t.a.t.a said...

oh saya memang bukan peminat short form ini. kalau sms tu saya short kan mana yang orang lain boleh faham. tapi saya pun kadang confused bila orang short form kan, contoh ya..

ptg

boleh jadi petang, atau potong. so which one is it?

zonaku said...

pesanan srh follow mefollow ni sy x minat.

certain short form masih blh difahami, ikut konteks penggunaan la.. tapi kali ni mmg terkena betul2 ni...


Followers