About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, November 16, 2012

Memuah Holiday : Trip to Bali - Kepulangan yang dinanti

Disebabkan cuak, aku tido2 ayam je.

Jenuh menunggu, aku bangun & mandi awal. Then aku dengar sarapan sedang disediakan. Supir kami yang berdua tu memang bagus. Memang menjaga masa. Sampai di lapangan terbang, check-in apa semua, tibalah saat yang dinanti.

Pulang ke kampung halaman.. cewahhhh... ayat!

Dimana2 saja dimuka bumi rupanya kita akan berjumpa dengan manusia yang tidak menghormati manusia lain. Selamba beruk je dia merokok di cafe tempat aku lepak ngan Xiyad sambil tunggu diorang yang lain. Hampeh!! Then, masa nak bayar, cashier tu salah kira, aku sekadar bayar air mineral, walaupun aku minum latte & beli air mineral untuk bekalan dalam flight. Dari situ, terus ke balai berlepas, dan air mineral tu dirampas. x sampai pun 10 minit air tu jadi milik aku. Bukan rezeki aku......
kiranya latte aku cuma berharga 15ribu, save 20ribu... :)

Dari situ, kami dibawa naik bas ke pesawat. Basnya ala2 rapidPenang.

Dalam flight, Masy n Bella dipindahkan ke barisan hadapan sikit, dekat emergency exit. Jard sorang2, so, aku tengok dia ada bersembang ngan seat partner dia. Yang berpasangan, dengan pasangan sendiri dan aku pun sorang2. Belum take-off, aku tengok Jard dah tertido... ,  ceh, semangat waja je tadi berbual ngan seat partner dia. Aku pulak, membaca sikit sebelum sambung tido.

Sampai di LCCT, kami lepak di McD. Then EnAtan amik Wafa n Anul. Then tunggu lagi, Keri pulak amik Masy, Bella & Jard.

Aku? Beli GCB, hantar lagej, n masuk balai berlepas. Aku beli coklat di LCCT guna USD, aku gtau cashier tu aku x der duit ringgit. Then bakinya dia pulangkan dalam ringgit. rugi jugak la tukaran matawang aku time tu, tp mls nk pikir dah.

Sampai je, Sis2 n famili amik aku. Faris kemain interview aku dlm keta. 'abang tau makchaq p mana, makchaq p hotel!' (cekap kan dia ni?)
X banyak aku beli barang sebenarnya. FM, baju Farah, Faris & 2 gaun untuk Sara. Duit IDR & USD yang masih berbaki, aku bagi pada Sis4 sebab minggu berikutnya dia ke Bandung/ Jakarta. Dia shopping memang mewah. Kain pasang for all of us, untuk dipakai masa kenduri dia nanti.

so sekian kisah Memuah Holiday kali ni. 2 bulan br abis cerita.. :P orang lain dah lama abes...


4 comments:

Erina Asmawani said...

Better late than never kak..

ni paddia ni??
' <-- cekap="cekap" dia="dia" kan="kan" p="p">

Dua kali ena baca..x paham. Hohoho. Coding error

azieazah said...

Dalam flight memang tak bleh bawak cecair. Sebab tu kena habiskan air sebelum masuk ruang berlepas... Bekal air memang tak boleh bawak naik pun.

Lily Moha said...

haaa.. akupon xpaham bab cekap2 tu... bersih, cekap dan amanahka??

zonaku said...

lily & erina, dah amend dah...

kak azie, biasa lepas je kalau flight domestic... bawak jugak sekali dua, siap ngan berkat kenduri dr johor lagi. hahaha..... bkn rezeki la kiranya kali ni.

Followers