About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, July 5, 2012

Memuah Gathering : A Wedding Part 3

Okeh, ini part last. Lama aku delay.

Sejak eksiden tahun 2010, aku memang sangat fobia ngan lampu brek, jarak dan cermin pandang belakang. Bukan la bila nampak tu aku gigil ke apa. Tapi time memandu, aku memang sangat takut bila kereta depan tekan brek. Aku mesti kelam kabut nak brek jugak. Even bila jaraknya boleh masuk lori simen sebijik.

Dalam perjalanan dari Puchong ke Bangi, aku digelakkan dengan jayanya oleh si Masy yang perasan aku menggagau mencari tempat pegang time Keri kona baring.

Jadi, bila Keri pecut dan mencilok, kendian brek bila kete dah rapat2, apa yang aku boleh lakukan, cuma pejam mata. Sungguh2 aku pejam mata. Nak ulang suara soh dia hati2, kang ter'eksiden' pulak. Maka, pejam mata dan istighfar dalam hati adalah yang terbaik. Pada logik akal aku le. Kawan aku ada kata maybe PTSD. Aku x amik pedulik sangat (in denial maybe), tapi aku memang takut. Kalau dulu, rasanya aku antara yang agak hebat memandu. Cuma perangai mencelah tu kurang la sikit. Masa Keri mencilok dengan jayanya, Siap kene gelakkan oleh mamat2 kete sebelah lagi. Anul lak, menurut Jard sampai blh la rekod video nyanyian n makian dia sepanjang jalan.

mana tidaknya, Anul OP untuk wafa, Keri pulak OP untuk adik wafa.

Then tetengah menikmati tapak megalitik, Erina sms aku, 'itik salai, ayam salai, ikan salai.. perut dah lapar ni... ' lebih kurang camtu la ayat dia. Call Anul, ke sms eh? Katanya, mak andam pun lum sampai lagi... then kawan aku lak call, tanyakan toy museum di penang, terus jadi bahan bila aku cakap utara, tu y dok keluar 'ghaplah pepe'l la, 'turqoise' la.. Pastu disambung ngan lakonan Masy yang aku x paham. hehehe. dah la aku x bawak charger tepon, aktif la pulak phone aku ari tu.... risau aku kang bateri abis x sempat nk call adik aku amik time balik nanti.

Lelain kisah sepanjang di majlis, sila rujuk semula pada entry geng memuah. Macam2 review!. Usai majlis, kami bergerak untuk sesi outdoor. Masy, Bella n aku adalah part time a.k.a akak n adik pacak untuk wafa n iyan. kejap kene panggil oleh Anul, kejap kene halau oleh Keri. Saat bergerak balik, Aima sms katanya dia dah nak sampai Bahau. Kami x tunggu untuk jumpa dia sebab semua dah letih. Singgah beli dinner area rumah Anul, boleh dia bertanya 'nak bungkus ke nak makan kat rumah?' Semua krik..krik..krik seketika..Ketara badan dah letih.

Sampai rumah Anul, mandi kejap, then bersiap balik amik keta di rumah Keri sebelum hantar Bella dan seterusnya tido di rumah Masy. Sakan punya aku nomad.

Patutnya rumah Masy x der air, kami cam dah setuju mandi je esok nanti kat masjid, skali masuk rumah dengar bunyi air dari bilik mandi. Yeay!

Esok pepagi, kami (Anne, Masy n aku) keluar pegi Jusco Bukit Raja untuk tengok wayang. Lepas beli tiket, kami isi perut dulu.

Kisah dalam panggung x yah cerita, si Masy dah cerita. Cuma aku nak pesan pada ibu bapa yang berperangai sebegitu, nanti dah tua2, kalau ko minta anak bawa ko pegi klinik ke memana ke, teringin nak makan apa ke, then anak ko buat x tahu, sila jangan kata dia derhaka. Sebab masa dia kecik, dia minta susu, ko x bagi sampai satu panggung marah ko n kesian kat budak tu. Iya, pesanan ini buat aku juga, kalau nanti aku terbuat macam ni, tolong ingatkan aku ye....

Abes tgk wayang, Masy beli purse kat mak dia, sambil aku n Anne layan musician tengah main music kat depan kedai tu. Sedap n meanrik, tapi aku letih n tau nak balik je. Diorang hantar aku ke Tesco Puchong n balik le aku..... Ye Masy n Anne, seat partner aku memang lelaki, kerja di MPPPP.

9 comments:

syah shah said...

perrgghhh~~ gila lama postpone entry.. hahahahah :D

hari SAMTU tu hari apakah?

Masy said...

sempat lg berkenal-kenalan eceehhh.. bagus!

'nak bungkus ke nak makan kat rumah?' <-- EPIC! aku pon lupe pasal mende ni hahahaahahha

zonaku said...

dalam banyak2 tu.. pesal itu y ko nampak syah?


masy:
aku x leh lupa!! klako okeh.. blh pulak semua orang cam tahu ada y x kena tapi x tau apa y salah....

HEMY said...

punya delay smpi masy nk jual purse tu dh haa..hahaha

k.e.r.i. said...

delay sebab jauh kat Penang kot.
hahahahahaha.

kena bahan 'hang tau dak padia' dalam kereta otw ke Bahau tak nak cerita pulak eh?

bwahahaha!

zonaku said...

anul:
finale..... sesaja lambat...


keri:
hahahahahaa........ sukati aku le x mo citer....

❀aRaBeLLa❀ said...

la kak zona ni mmg betul2 fobia rupanya..ingatkan runcit2 jah..takpe lah kak,anggaplah sebagai latihan untuk mengatasi tahap kefobiaan anda..wuuu~

❀aRaBeLLa❀ said...

la kak zona ni mmg betul2 fobia rupanya..ingatkan runcit2 jah..takpe lah kak,anggaplah sebagai latihan untuk mengatasi tahap kefobiaan anda..wuuu~

zonaku said...

bellan:
iye ...... tapi kaver line....


tengah cuba nk atasi le ni.... latihan kurang di sini

Followers