About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, July 11, 2011

aku...


Mami: adik... adik.. apa tu? (tunjuk pada lori simen yang lalu di sebelah)

Faris: tu lori simen.. dia pusing-pusing mami, pastu dia buang mami

Mami: ............

*******************

Faris: ayah.. kita lalu mana ni?

Ayah: kita lalu jalan hutan la ni...

Faris : nanti ada monyet, adik baling ayah kat monyet, monyet makan ayah...

Ayah: awat pulak la ayah nk kena makan ngan monyet ni????? ..........

makchaq di belakang, gelak2 melayan mabuk naik keta ke balik pulau.

aku pun pelik, aku orang sini, walau x tinggal lama di sini, tapi aku mmg anak jati sini. tapi tiap kali aku ke balik pulau, memang aku akan pening & mabuk nak muntah..
masa dulu arwah ayah bawak aku ke sana pun, aku pening... balik muntah.
then bila tah, masa raya, kami sekeluarga pegi mancing kat pasir panjang, ok la pulak. then masa kenduri kawan aku & kenduri abang aku, ada gak la pening, tapi x muntah la pulak. maybe sebab bz kot. then baru2 ni, masa ke sana untuk urusan, x la pulak aku pening, dua kali aku duduk saja, sekali aku drive sensorang. mak risau gak time aku nk drive sebab biasanya aku akan pening.

ni hari ni, aku yakin akan ok, tapi, skali lagi aku pening.... balik rmh, potong limau sunkist, then keluar semula. then minum air limau pulak... haihhh... jenuh camni kalau dapat mertua di balik pulau.

kesimpulan aku buat sendiri, kalau ke balik pulau, aku kene jadik driver atau pun co-pilot. kalau x, haruslah aku pening.

time memuah holiday hari tu, syukur ada durian di rumah aku, kalau x, dengan naik van ke balik pulau, tuan rumah muntah lebih2 berbanding yang lain. HARU!

14 comments:

AI said...

- haha...kita serupa...

zonaku said...

Al, x seronok bukan?

azieazah said...

Kata orang kalu tak mahu mabuk, pasang koyok kat pusat. Ntah betul ntah tidak. Tapi anak2 Kak Azie dulu, buat gitu, berkesan pula.

Lagi satu, jangan suka tengok luar keta benda yang bergerak. Fokus depan jer.


Aura Seperti Ini Memang Sukar Nak Cerita...

Bunga Rampai said...

Hehehe ... comellah adik tu ... nak baling ayah kat monyet ... nakal!!

Salam :)

zonaku said...

aziezah:
koyok pun x penah pakai....

tu la... katanya jgn tgk luar, tapi time drive sdr, mmg la kene tgk luar, ok la pulak....
hahahahahaaa

zonaku said...

bunga rampai:
dia memang macam2....

Ku Tak Sempurna said...

klu taknak mertua org balik pulau, pas la kat aku eh

aku sanggup bermabuk. hihihi


:D

PnConfused said...

aku p balik pulau sekali jaaaaa...


tobat!!!!

xmo pi dahhhhh

zonaku said...

KTS:
hahaa.. amik ler..... karang ko tau la akibatnya...

zonaku said...

pnKompius:
naik ikut bukit mana? bukit lama tgh buat jalan, ptt lps ni ok dah....

jom kita try sama2 mau? tgk sapa lagi teruk

julietchun said...

mabuk darat? eh,ada ke?

zonaku said...

juliet:
ada la kot... hahahaha.

DrSinga said...

yep..
betul...
kalau tak nak muntah.. jadik dreber atau mem kat depan..
sebab kita kena pandang 'horizon' ..so.. kita tak pening dan muntah..

atau makan ubat tahan muntah..
mgantuk tapi.
rugi..
nanti tak sempat makan derian..

zonaku said...

DrSinga:
mem duduk belakang la doc.....

Followers