About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, February 7, 2011

Hadiah

ini kisah lama, tahun lepas....

menutup tahun 2010, sekadar memberi komen di sini. gatal tangan punya pasal, aku gugel alamat tempat ni. mmg tidak disangka....... aku dinobat sebagai peneka yang pertama n betul. rezeki, kata orang

lepas aku antar alamat, then one day, balik kerja, mak kata ada surat untuk aku.

ye.. jakun sikit sebab x penah dapat adiah dalam kuiz n sorts... penah dapat dr penyuk dulu sebab rajin memekak (baca:komen) kat blog dia... itu jerla... sebab???? bila rujuk semula tujuan asal aku berblog... mmg x ada niat nk dapat hadiah atau duit dengan blogging ni


buka2 jer..... ini y nampak dulu......




keluarkan dari sampul besar tu... ada beg kecik... seswai aku guna masa acara baru2 ni....
bukan beg kecik y ada riben tu yer... itu sebagai bungkusan penyimpan.... aku dapat beads bracelet. yer... aku suka sesangat.. sebab??????? tangan aku kecik! n susah mau cari saiz aku... dan adiah ini sangat sesuai saiznya dengan aku...... terima kasih yang tak terhingga.. terharu sekejap di situ!





then selain dari bracelet aku tu..... aku juga menerima dua naskhah buku. aku amat gerun ngan penulis ini.... entah kenapa... memandang namanya saja aku dah serba salah. ini hadiah, adalah sangat tidak sopan kalau x baca, walau bukan orang tahu pun kalau aku x baca. tapi itu bukan aku..... aku tetap baca.. lepas seminggu lebih kot aku belek2 tajuk n cover buku tu. akhirnya aku gagahkan diri membaca juga, di malam hari!!! sebagai orang yang sangat penakut, aku berjaya membaca sampai selesai dalam satu malam sahaja. dalam kul 2 pagi kot aku abis baca... ya...... alkisahnya menakutkan aku.. tapi sinisnya masih aku dapat hadam. mesejnya aku terima.


buku sophie kinsella????? kacang saja... aku pernah menonton filemnya masa penerbangan yang lama... untuk menenangkan perasaan atas apa yang berlaku sehari sebelum penerbangan itu.... usai menonton, aku menelaah semula untuk persediaan yang tidak seberapa untuk menjadi tetamu... beza novel n filem????? masing2 punya interpretasi tersendiri..




dan maaf pada yang menghadiahkan... lama baru aku lakarkan buat tatapan umum kisah ini... juga tidak memaklumi saat penerimaan, membisu sampai ditanya baru mengaku... maaf sekali lagi.. kelalaian diri aku... bukan tidak menghargai... tapi aku seakan hilang dalam terang.....

TERIMA KASIH!

14 comments:

Masy said...

aku kalau buku english ni, mengaku kalah la nk baca. huhuhuhuhuhuhu

PnConfused said...

nak pinjam buku yg hg gerun tuh!!!!!

syah shah said...

kalu orang bagi, tapi tak baca, memang rasa serba salah, serba tak kena... tapi kalau sendiri beli, dah setahun pun belum tentu lagi dah mula baca, sikit pun tak rasa apa... aku salu cemitu... kikikikik :P :P

HEMY said...

dua2 aku minat n penah baca dari pengarang yang sama

zonaku said...

masy:
hehehee... cuba la dulu.. best apa

zonaku said...

pnKompius:
karang aku antaq

zonaku said...

syah:
aku baca sajaaaaa..... setakat ni ada satu ja buku y aku amik masa bertahun nk baca...

zonaku said...

HEMY:
dah byk kali aku belek penulis tersohor tu punya buku.. tp tiap kali juga aku gerun nk amik baca

en_me said...

tahniahnyer menang hadiah kanns.. ehehe

syah shah said...

kenapa ko gerun??

DrSinga said...

boleh bayangkan eh.. nampak muka gerun mamat kelantan tu kat cermin..
.
.
ko penakut ehhh....??
hehehehee...

zonaku said...

en_me:
tima kacih.. en_me x mo kasik adiah gak ker?

zonaku said...

syah:
entah..... mungkin bukan jiwa aku kot

zonaku said...

drSinga:
hehhehehee.. penakut???

mana ada! kureng keberanian ja kot

Followers