About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, January 25, 2011

Harta Karun Dalam Beg Tangan

aku terima ni dari erina....... anak tauke ABC Fradoo yang juga berada dalam kelompok geng memuah. dah lama sangat ni... dated 26 September 2010


hahahahahaaaa giler lama kan aku perap mende alah ni


barang dalam beg tangan aku?????

okey... nk tgk barang dlm beg tangan, haruslah ada beg tangan kan... ini beg tangan terkini y aku guna... beli online sebab menepati ciri2 y aku mau: single strap. byk kedai aku tgk tp aku x berkenan.. y ini, sekali pandang gambar pun aku dah minat... harap maklum, dalam beg ini tiada semua benda y pernah ada... dulu lagi banyak, sebab menepati cara hidup

ini dari back pocket... ada resit tailor.. tailor ni anak sedara pupu aku.. buka kedai di sunshine lama.... bayan baru. ada juga pen n note pad kecil. ini mmg habit dr dulu. wajib ada. x tau pasal apa, tp mmg ada. aku ada few bags, n all bag have a pen in it. but frequent used ones will also accompanied by note pad



ini lak dari internal zipped pocket
pendrive jenama kingmax tu sekadar hiasan.. dah rosak.. y satu lagi penuh lagu... lighter??? jgn pelik.... ini penting. esp untuk kecemasan, contohnya nk potong tali, jarang kita bawak gunting kan..... so, ini alternatif la.


ini lak dari phone pocket dalam beg tu.... tiket wayang masih ada sebab lum msk kotak lagi... mls spring cleaning handbag sdr. ada jugak kad pembelian handbag...gaia arts & gifts. namecard bos aku, lip balm brand neutrogena... brand lain aku x leh pakai. slip bank n lipstic l'oreal.. lipstick pun aku x sebarangan brand, kulit aku alah.. sian aku tau! revlon adalah brand rejek untuk aku.. x mo dah tanggung sakit alahan.. kang kene jab lagi....
xmo xmo xmo.!



purse, coin purse, another pen n bedak. bedak aku guna 2-way-cake brand Za no.22 n casing special edition. casing biasa pun ada. brand aku either ini or l'oreal. brand lain x seswai.... ada y seswai.. tp mahal sangat, x seswai untuk poket la pulak....

ok...
more elaboration on the coin purse. a souvenir dari holiday trip kawan aku ke guangzhou tahun 2009. IMITATE! bukan ori.. tp aku suka shape dia......
juga rantai dia..... sweet!!!!
kaler itam?????
dah mmg feveret aku. dia bg few colors untuk aku pilih....
TQ pnA pembantu Bos Besar yang lama..



er.... barang y telah lama tiada dalam beg tangan aku ialah make-up bag. dulu sentiasa ada sebab aku make up sentiasa... skrg??? pakai bedak n lip balm jer... lipstick pun kadang x pakai. Tisu????? heheheheee.. mmg jarang ada dlm beg aku sebab ada di meja kerja n dlm kereta
ada few lagi barang y dah x ada dlm beh aku.... tp x perlu la kot nk sebut


so.....lps ni jangan minta nk tgk dalam purse pulak yer.....

ehehhehehehheheeeee.....

27 comments:

Masy said...

nk tgk dlm purse plak! hahaha

syah shah said...

besonye coin purse, dah sama beso purse... hohohohoh :D :D

zonaku said...

masy:
kan dah pesan jang mintak nk tengok....

zonaku said...

syah:
haruslaaaaaa besar.... nk isi duit...

kadang isi ic, lesen n enpon skali..

AZANI said...

salam zona
puh ni boleh kira seangkatan swiss army knife.....ha haha
cadangan...sebagai langkah berjaga jaga....pepper spray perlu ada..

julietchun said...

lighter? aku harap ko tak merokok kerana merokok membahayakan kesihatan.keh,keh,keh.

zonaku said...

azani:
swiss army knife???? idak ler sampai tahap tu... tq atas cadangan.. dulu pernah ada.. lps ni bakal ku cari semula... siren punya pulak entah mana simpan ms pindah aritu

zonaku said...

juliet:
out of habit mmg ada jer la lighter ngan aku. bukan isu merokok. senang nk nyala lilin or bakar bontot orang.. muahahahahaaa

Ku Tak Sempurna said...

hah?? takde makanan langsung???

.
.

coklat?
.
.
twisties?
.
.
kuih??

.
.
gula2??
.
.


ish ish ish.. nmpk benar kita berbeza..


perut lain2 kan. eh. beg lain2 kan

hihihi

zonaku said...

kts:
hehheee....... mana muat nk letak makanan dlm beg... beg ni kecik jer

Mr PenyuBiru said...

lighter??? jgn pelik.... ini penting. esp untuk kecemasan, contohnya nk potong tali, jarang kita bawak gunting kan.

hmm..bleh caya ke ni?? haha..

zonaku said...

encikPenyu:
x mo caya sudah... muahahahhaaa

Mr PenyuBiru said...

bukan takcaya tapi musykil.hahaha...

Yunus Badawi said...

Macam poket Doraemon

Yunus Badawi said...

Bila ko sebut Sunshine lama tu teringat aku kat stesen Shell yg dekat situ. Lama dah aku tak ke Bayan Baru huhuhu

zonaku said...

penyu:
pulakk.. entahla, bg aku biasa ja.

pengalaman n keperluan orang kan berbeza

zonaku said...

YB:
beg ni poket dia standard je.. bukan jenis beg byk poket ni tau..... kalau rasa dah lama, apa kata ko trn sini?

mana tau ada peluang bisnes di pulau mutiara ni untuk ko

syah shah said...

aku kalo carik beg mesti carik yang poket dia banyaaakkkkk... pastu suka buat-buat terlupa selit duit tang situ, tang sini, tang sinun... hihihihihih :P :P

zonaku said...

kalau buat2 lupa.. aku tetap akan terjumpa.... kalau bukan dlm beg br la ok

DrSinga said...

puas aku tinjau2..
sah tak ada Dunhill..
.
.

zonaku said...

doc cari Dunhill kenapa????? sy x pakai perfume brand tu

arianna adrizal said...

pepper spray xde?

k.e.r.i. said...

macam almari bergerak.

zonaku said...

anne:
ok la... lps ni aku beli la....

zonaku said...

keri:
almari bergerak?????????? melampau la ni!!!


muahahhahahahaaaa

Erina Asmawani said...

wahh..kak zona..lama gile tag ni hokey..hehe..maceh sebab buat tag ni ;p

zonaku said...

4 bulan... x per. kalau ngandung lum bsalin lagi ni

Followers