About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, December 3, 2010

Dulu vs Sekarang

DULU...
bangun pagi sukati kul berapa, asalkan pagi, gosok uniform, sambil masak air guna cerek letrik, mandi, siap sambil minum nescafe, kunci pintu, trs g opis
SEKARANG...
bangun pagi kene ikut giliran, tapi still pagi2 la, pikir baju apa nk pakai, gosok baju, mandi, siap, breakfast dah siap, makan saja, minum air teh y kadang2 dah siap dituang, trs g opis

DULU...
lunch kul 1, itu official time, biasanya 1.30 baru leh kuar g makan, balik opis lepas sejam... kalau ada function, biasanya makan jer apa y dihidangkan.. isnin sampai jumaat sama saja jadualnya
SEKARANG...
lunch kul 1130... giler awal! Jumaat, balik makan di rumah, break 2 jam. first time selama aku bekerja ni, dah byk kampeni aku keje, ini baru dapat nikmat ini

DULU...
balik jam 5 petang, ari sabtu ikut nasib, biasa kul 3 jugak la, walau patut 12.30. kul 5 pun jarang la aku ikut jadual tu... biasa awal2 aku blah kul 6 gak la
SEKARANG...
kul 5.30 trs off pc. balik! dah x pandang belakang dah!

DULU...
phone ringing all the time. kalau x mo angkat phone opis, kene speedial lak. bila balik rmh, henpon pun dah x mo kenal dah.. kalau blh la... sampai aku beli henpon kedua untuk divert hal personal ke phone tu, primary phone lebih untuk hal pejabat
SEKARANG...
phone opis hanya berbunyi 2 kali sepanjang aku keje ni.. henpon? y primary dah back to old times, business n personal. 2nd phone? dah lama x bayar bil, bateri kong semalam kot, eh ke kelmarin??? x caj bateri pun. ni rasa nk terminate ni.. tp kengkawan blogger semua contact aku kat situ... nantila aku pikir balik camna.

DULU...
semua aku buat sdr, blk keje ada masa aku ke sana ke mari, bersukan, g tgk wayang, shoping etc
SEKARANG...
balik keje, aku balik rumah! maybe kawan aku kat sini hanya ada sorang dua saja... ngan kawan opis malas sket. so, saya adalah budak baik yer sekarang.. balik kul 8 mlm pun dah jadik satu kepelikan.. padahal, baru kul 8 mlm...

DULU...
aku sangat peramah, dan dikenali. sebut sahaja nama aku di pejabat, semua staff kenal, dengan staff juga aku sangat ramah bertegur sapa (sesekali saja aku diam)
SEKARANG...
aku sangat pemalu! (sila percayaa) so, aku kurang berkenalan dengan rakan2 baru walau ada yberpesan suruh aku bina jaringan kawan y baru

dulu.... sekarang....
hanya masa menentukan apa y bakal berlaku di masa hadapan.
~manusia kan mmg ada sifat semulajadi x penah puas~

14 comments:

syah shah said...

dulu dan sekarang, dua-dua ada pro, ada kontra... tapi yang penting, sekarang lebih dekat dengan mak... yang makin hari makin menginjak ke usia tua... selagi boleh habiskan masa dengan dia, gunakan sebaiknya... :D :D

zonaku said...

:P

julietchun said...

buangkanlah sikit sikap pemalu tu :D

zonaku said...

nak buang camana? dah mmg asal pemalu camni ha

syah shah said...

ko pemalukah? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH :P :P :P

zonaku said...

hoi... aku mmg pemalu okeh!

buktinya, sejak balik ke sini, aku hanya ada seorang kawan y baru aku kenal, itu pun sebab dah kenal lite2 sebelum aku blk sini tau.....

Ku Tak Sempurna said...

11.30 tu namanya bukan lunch weiyh... awal gila!

.
.
tahniah sbb blk umah awal..
hihihi

zonaku said...

kat sini kira lunch la....


aku pun pelik ngan golongan ni.. tp kene la biasakan....


aku nk break time biasa la lps ni.... x mo dah join 1130. tp kang aku tersisih pulak

Masy said...

aku pun pemalu gak, dulu dan sekarang. sila laa percaya.

zonaku said...

percayalahhhhhhhhhhhhhhhhhh.......



ye aku percaya!

Mr PenyuBiru said...

bangun pagi kene ikut giliran??

camne tu? kalu ko terbangun awal tapi belum giliran ko lagi,apa akn jadi. kena denda ke? hehe

kak long said...

merah sangat la mak ngah..! macam zaman dulu...!


tengok!...merah pun ada dulu ada sekarang..!

zonaku said...

encikPEnyu:
hehehehee.... idak ler kene denda... tp kene tgu giliran la nk mandi


bayangkan cam kat hostel zaman sekolah dulu...

zonaku said...

kakLong:
x ada dulu x ada la sekarang

Followers