About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, October 11, 2010

10.10.10

majlis perkahwinan angkasawan negara
juga
tragedi kemalangan Bas Ekspress Delima




dua kisah berbeza
dua sejarah tersendiri

kisah perkahwinan : majlis yang dijalankan secara besar2an atas sebab 'public expextation'. Tahniah atas pernikahan mereka, moga bekekalan sehingga akhir hayat. Jujur, aku suka pasangan ini, sama cantik, sama padan. Cumanya aku agak kasihan. Majlis pernikahan pada aku adadlah sangat private n personal, penyatuan dua keluarga atas lafaz ijab kabul, bukan untuk tontonan awam.... dan aku x suka kek wedding dia, bagi aku x cantik. dia ikon negara, jadinya ini tidak dapat dielakkan.....

tragedi : aku hanya mengetahui mengenainya pagi ini. Takziah N Al-Fatihah untuk ahli keluarga mangsa. Terbayang kengerian detik aku n CikPuteri dilanggar Ogos lepas.. NGERI!!!!!

**ini pendapat aku, setuju atau tidak terpulang**

ini aturan dari Ilahi untuk kita semua... samada kita di dalam atau sekadar orang y memerhati, ambil iktibar.....

bagi aku???

10.10.10 punya kisah aku tersendiri, pengakhiran dan permulaan... Aku masih lelah... paksaan melelapkan mata hanya selepas jam 5 pagi.....

14 comments:

julietchun said...

aku pon tak suka kek dia, tapi rasanya sedap ke tak taktualah pulak.

ngeri baca paper hari ni pasal eksiden tu, ada mayat yg putus kepala, tangan,.

Masy said...

aku x kisah sgt bentuknye yg pelik tu ahahahaahha. tp teringin nk rasa. nyam2

rasa kek tu la, bkn rasa Dr. SMS tu hihihi

zonaku said...

juliet:
nak potong pun aku tgk cam nk pancung orang......

maybe aku konsevatif kot

zonaku said...

masy:
bengong ko... x kan nk rasa Dr SMS tu....

kalau ko nk rasa, ko nk part mana????? muahhahahahhahahahahaaaa

DrSinga said...

kalau kek besar2 macam tu...
tak semua kek tu real kan...??!!
:)
.
11-11-11 insyaAllah ada..
ko tak nak booking ke??
untuk apa2 lah..
:)

zonaku said...

insyaallah... andai berkesempatan..........

gadisBunga said...

salam,
kek dan pentas potong kek tu hanco.

pasal kemalangan tu.....takziah. al-Fatihah kepada semua yang terlibat...

zonaku said...

gB:

semua bukan kita yang rancang n tentukan

Ku Tak Sempurna said...

The End Is the Beginning Is the End...

.
.

:)

pernah dengar tak??

zonaku said...

penah... tp penin tetap penin

ckLah@xiiinam said...

Berita yang ke dua tu....menghibakan.

zonaku said...

ckLah:
haah......

Linglung said...

putus cinta ke apa? hehe..gua sebok je kan?

zonaku said...

linglung:
amik berat...... bukan menyibuk....
ini kisah semasa..... lebih teruk dr putus cinta

Followers