About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, September 14, 2010

Yakinlah Aku Menjemputmu

buat yang tahu, pasti tahu lah, yang tak tahu, tak tahu lah... berada dalam bilik pejabat sementara ini, kami sepasukan menghiburkan hati dengan lagu2 pilihan sesama sendiri. Ini salah satu dari lagu yang sangat terkesan di hati aku. Dendangan Kangen Band, sekali lagi, lagu dari seberang lebih menyelerakan (sesuai ker terms ni???). Jadinya, untuk seharian hari ni, aku akan mendengarnya berulang kali, lagipun aku masih sendirian, lantaran yang lain masih bercuti. Pelbagai rasa ingin aku luahkan.... namun, sekadar ini dahulu perkongsian. Interpretasi pasti berbeza, termasuk dari aku sendiri. Dari luahan rasa yang paling dalam hingga sekadar menjadi halwa telinga, lagu ini kini seakan tema hati aku..... salam syahdu di lebaran ke5...

.
.
.
Teringat selalu wajah kekasihku
Saat ku menuai lagu
Coba engkau dengarkan
Ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
Ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
Saat kau mulai terjatuh
Aku datang menyelamatkanmu
Ini surga kita tiada yang menguasainya
Tempat kita bersandar dan bertakhta

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagat raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu


Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagat raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagat raya tahu
Kau milikku

kapan lagi aku dengarin kalimah cinta sebegini dibisikkan di telingaku?

4 comments:

Ku Tak Sempurna said...

aku yakin!!


.
.
.


.
.


yakin sangat2!!



.
.


.
.
.


ko takkan menjemput aku!!


uwaaaaaaaaaaa :P



eh.. chop! jemput open house ke, jemput kenduri kawin... oooooo :D

zonaku said...

hehehehe...

sesuka hati.... open house ko datang bawak duit raya anak buah aku jer.....



kenduri kawen ko kene bawak adiah kawen untuk aku laaaa.... individual gifts, x leh share ngan YB ker juliet ker....a

Linglung said...

lagu ni pulak dah lama jugak gua layan..sekali dengaan lagu 'bintang 14 hari' :)

zonaku said...

iya?????


jap lg aku cari lagu tu

Followers