About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, September 30, 2010

Senarai Barang Untuk Dijual


Ok! atas permintaan (permintaan la sangat... padahal mmg nk menjual) aku senaraikan dulu barang2 di rumah aku yang akan dijual.

Term:
1 : barang yang ada lebih dari seorang peminat, akan dijual pada yang menyetujui harga barang yang aku letak, atau lebih tinggi
2 : harga boleh dirunding sebenarnya, aku letak sebagai garis panduan, pada yang biasa ke rumah aku, pasti tau camana aku jaga barang
3 : if possible aku nk jual everything, bawak balik duit sahaja
4 : aku x sediakan pengangkutan, harap maklum, sila urus sendiri
5 : once confirm, pembayaran harus di buat dalam 24 jam, or else aku buka semula
6 : sila collect barang di hujung minggu, sebab aku ada di penang, bukan di bangi, but special arrangement boleh di uruskan
7 : ini sekadar jualan sbb aku x mahu bawa balik barang2 ni, so, apa lebih kurang aku minta maaf

Gambar belum siap, aku bagi senarai dulu yer;

Meja makan bulat bersama 2 kerusi comel : RM 20
Sofa set : RM 300 <-- dah ada orang beli
Peti ais : RM 200
Dapur gas : RM 20
Rak dapur : RM 80
Rak plastik/pinggan mangkuk : RM25
Rak Kasut : RM 20 <-- wafa tolong pasang ni tau!
Rak Buku (2 buah) (3 tier) : RM 20 each or 35 for both
Tikar (jenis sekarang y ada cam benang2 tu): RM 30 each or 50 for both <-- perebutan ni
Tikar piknik : RM 5
TV (samsung 21" Flat screen) dengan rak : RM 300
DVD Player (x ingat brand, sony kot) : RM 50
Meja kecik (y orang panggil meja jepun tu) : RM 10 <-- dah ada orang beli
Almari baju (2 doors, 2 drawers) : RM 80
Rak tepi (suku bulatan) (3tiers) + drawers (4 doors/tiers) : RM 4o
Stand mirror with coat hanger + rak tuala : RM 100 <-- kualiti baik punya, rak kayu ye..
Single bed + mattress : RM 100 <-- dah ada y booking, lum bincang abis2, nak buka kene guna allen key, harap maklum aku dah ilang allen key aku
Single chest drawer + rak TV (dah agak longgar dah rak tv ni) :RM 20
Single bed + tilam : RM 50 <-- jenis ringan, bilik tamu punya ni, jarang pakai
Vacuum : RM ?
Toaster : RM ?
Pinggan mangkuk : RM? <-- loose, bukan set pun







Aku akan trn KL gak untuk pembeli datang tengok barang2 n collect barang pada y dah booking. tarikh akan ditentukan kemudian.. feel free to share these info with all your friends...


:: pic bakal dipapar bermula hari sabtu ini:::

Untuk meneruskan urusniaga, sila refer ke link ini : http://zontiarascollections.blogspot.com/

Mohon gunakan nama sebenar aku di blog sana yer... sbb separuh dari kenalan yang berkunjung ke sana bukan di kalangan blogger atau pun mengetahui aku ini adalah blogger.

32 comments:

Ku Tak Sempurna said...

coffee table takde ke weiyhh

zonaku said...

heheheee.. meja jepun tu kira coffee table laaa..

syah shah said...

aku berminat dengan rak dapur, rak buku & stand mirror tersebut... tapi cuma boleh kompom once tengok gambo... buleh dak gitu? heheheheheheh :P :P

zonaku said...

ok
ko msk KIV list

eddie dewanaga said...

...cik Puteri tak nak tolak sekali ke???


hehehe...

zonaku said...

eddie:
haaaiiiiiiiii......................


cari pasal ker???????

aim-a said...

Meja makan bulat bersama 2 kerusi comel : RM 20

Peti ais : RM 200 (aku KIV dulu sbb nnt kazen aku bgtaw camne)

Tikar (jenis sekarang y ada cam benang2 tu): RM 30 each or 50 for both

Stand mirror with coat hanger + rak tuala : RM 100

Single bed + mattress : RM 100

Single bed + tilam : RM 50


zonaku..aku kompem nak semua (( tak termasuk peti ais) = (rm320)). aku byr cash time amik brg. boleh?

aim-a said...

zonaku..nnt update aku ek bile blh amik brg..sbb kne arrange masa..maklum lah..weekend bulan syawal ni bz sket :p

aim-a said...

satu lagik cik .. nak tanya....hehehe...dapur gas boleh guna 2 2 tempat masak nyer ke? kalau boleh..masukkan skali dlm list aku ek. hihihi

insyaallah semuanya rm340...nnt update aku ek :)

Cik Puteri mane ley masuk list...kesayangan tu :D

zonaku said...

hehehee.....

kang aku ctc ko, sok adik aku blk, then sembang susun masa.

er... dia saja cari pasal nk kasik aku sedih la tu sebut2 pasal cikPuteri aku tu

aim-a said...

beres...tp...allen key tu camne ek?? aku mcm tak tau aje.nnt camne nak bukak katil tu.erm.

syah shah said...

alamak dah ade orang kompom stand mirror laa plak... aku baru masuk KIV... hik hik hik :P :P

psstt... rak dapur ko aku takleh bayang camne nih, tapi aku perlukan rak dapur... camno? cuba kasi bayangan sket... :D :D

zonaku said...

aima:
org maintenance pasti ada.... aku dl pinjam dr diorg jer

syah:
bayangkan???? aku blh laaa.. nk describe tu ssh la.. kang pic sampai mlm ni aku upload secepat mungkin

syah shah said...

orait... tapi esok pagi gakla baru aku bleh check... kompiter kat rumah sudah kaput oledi... hohohohohoh :P :P

zonaku said...

hehehhehee.... pic akan sampai mmidnite karang.. tgu aku bgn sok jer la nk tgk pic yer.....

sollsas said...

sy nk sgt beli katil single yg murah tu...btl ke 50?

zonaku said...

haah.. sbb nk letgo everything

k.e.r.i. said...

tamak weh aima.

tikar tu aku punya lah!

aim-a said...

keri-a ... mane ade tamak...kne byr meh....hahahhaha ..

zonaku..tgk lah keri-a teettt teeettt neh...buli aku sokmo...sian aku....hehehehe

sollsas said...
This comment has been removed by the author.
zonaku said...

keri n aima:
since korang nk gaduh2, leh amik sorang satu?



aima, ada 2 jenis tikar, satu jenis y kat hall n bilik aku, satu jenis lagi y biasa pakai ke piknik2 punya.. saiz kedua jenis sama

zonaku said...

syah:
aima dah penah ke rumah aku.. dia dah tau apa ada...



tu laju jer dia booking tu

aim-a said...

hehehe.yelah kan..ade 2 tikar..maka sebagai seorg kakak yg cun serta baik hati lg peramah n comel,aku beli satu je lah tikar tu..satu lagi keria beli..blh keria ? kehkehkeh

zonaku..hihi.nnt kompem tarikh ek.bgtau awl.

zonaku said...

ehhehheheee..... baiklah.
keri ok?

syah shah said...

aku dah berkobar-kobar nak check gambo ni... tapi belum naik pulak... hahahahahah :P :P

aim-a said...

syah syah ... hahaha..tergelak aku bace komen hang ni...

zonaku...cepatler upload gambo..sian syah syah berdebor2 menunggu tu :p

zonaku said...

HARAP MAAF!!!




proses upload pic tergendala. adik aku ada masalah kesihatan, di spital.

aku bakal update nanti yer


MAAF sekali lagi!

~zonaku~

syah shah said...

aim-a : debor tu takde, semangat aje yang berkobar-kobar... hohohohoho :P :P


zona, hopefully adik ko ok...

Mr PenyuBiru said...

TV tu cam menarik. kalu dpt lihat gambar lagi menarik. err..harga termasuk kos penghantaran ke? hehe..

ckLah@xiiinam said...

Hi..hi..


Nak pinjam loceng aiskrim ckLah dak?

Masy said...

nk tgk pic vakum. hehe

syah shah said...

adik ko dah okey kah?

mane gambaa weeiii... aku dari balik keje Sabtu ritu duk ingat gambo je... takut orang lain cop dulu kalau gambo dah naik... hahahahahah :P :P

Followers